Auto kopen of private leasen, waar moet je allemaal op letten dit jaar?

nov 8, 2016 | Private Lease

nov 8, 2016 | Private Lease

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto kun je deze kopen of kiezen voor private lease. Private lease wordt steeds populairder vanwege het gemak van leasen. Leasen is nu niet alleen maar mogelijk voor ondernemers, maar het is nu ook mogelijk voor privé gebruikers om hiervan gebruik te maken. Niet voor iedereen die een andere auto zoekt zal private lease de oplossing zijn. Maar wanneer je weinig omkijken wilt hebben naar een auto kan deze mogelijkheid erg interessant zijn. Je profiteert van alle voordelen van het autorijden zonder te hoeven betalen voor de maandelijkse lasten.

Wat is private lease en waarom is dit handig i.v.m. een auto kopen

Je huurt een auto voor een langere periode. De auto blijft in eigendom van de leasemaatschappij, maar je mag tegen een maandelijkse vergoeding gebruik maken van de auto. Je hebt dan alleen de lusten van de auto, maar niet de lasten. Je least de auto voor een periode van minimaal 12 maanden en maximaal 60 maanden. Je tekent hiervoor een leasecontract. Je least de auto inclusief reparatie en onderhoud, allriskverzekering, wegenbelasting, bandenvervanging, schadeherstel, glasreparaties en afschrijvingskosten. Pechhulp is bij de meeste leasemaatschappijen ook inbegrepen.

Je hoeft geen rekening te houden met afleveringskosten of een verwijderingsbijdrage te voldoen. Wanneer je een nieuwe auto koopt dien je deze wel te betalen. Het enige wat je hoeft te betalen zijn de kosten voor de brandstof, wasstraat en de verkeersboetes. Aan het einde van het contract kun je de auto weer inleveren. Mocht het je zo goed bevallen dan kun je een nieuw leasecontract afsluiten en een andere auto uitkiezen. Zo rijd je om de paar jaar een nieuwe auto.

Wat zijn de nadelen van private lease t.o.v. een auto kopen?

Bij het afsluiten van een leasecontract ga je een financiële verplichting aan. Afhankelijk van het door jou gekozen leasetermijn betaal je elke maand de leasekosten. Je komt niet gemakkelijk onder dit contract uit. Ook niet wanneer je jouw baan verliest of bij overlijden. Het maandbedrag moet over de hele contract duur betaald worden. Soms kun je een afkoopsom betalen waardoor je wel het contract kunt ontbinden. Dit verschilt per leasemaatschappij. Van tevoren moet je al een inschatting maken van het aantal kilometers dat je per jaar gaat rijden.

Kom je over het aantal afgesproken kilometers heen dan vindt er een correctie plaats. Dit betekent dat je een naheffing kunt krijgen. Deze kosten kunnen aardig oplopen. De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij. Je wordt dus nooit eigenaar van een auto. Als dit je niet zoveel uitmaakt dan is dit geen probleem natuurlijk. Echter, je kunt de auto dus niet zomaar uitlenen aan iemand. Gezinsleden mogen vaak wel gebruik maken van de auto. Ook dit verschilt weer per leasemaatschappij.

Bijtelling betalen?

Bij het leasen van een auto denk je al gauw aan een bijtelling. Dit is bij zakelijk leasen wel het geval. Bij private lease hoef je geen fiscale bijtelling te betalen over de auto. De enige kosten die jij hebt, zijn de kosten voor brandstof, de wasstraat en bekeuringen. Er komt dus echt niks meer bij qua kosten. Ook alle onderhoudskosten zijn voor een leasemaatschappij. Om een auto te leasen via private lease betaal je per maand voor een hele goedkope auto een bedrag vanaf 150 euro per maand. Kijk wel altijd naar de bijbehorende voorwaarden.

Schadevrije jaren

Als je gebruik maakt van private lease heeft dit geen enkele invloed op de opbouw van je schadevrije jaren. De opbouw van de schadevrije jaren blijft hetzelfde als wanneer je een auto zou gaan kopen. Je kunt de schadevrije jaren van private lease gewoon meenemen wanneer je een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten. Je hebt hiervoor wel een bewijs nodig van de vorige verzekeraar die aangeeft hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Daarnaast heb je een verklaring van de leasemaatschappij nodig waarop staat hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd gedurende de leaseperiode. Deze heb je bij de leasemaatschappij zo opgevraagd.

Voorwaarden voor private lease ten opzichte van een auto kopen

Om gebruik te kunnen maken van private lease heb je een vast inkomen nodig. Voordat je een auto mag leasen word je getoetst om zo de financiële risico’s in te schatten. Je levert een kopie van je salarisstrook in, een bankafschrift en een kopie van je id kaart of paspoort. Er wordt gekeken naar je woonplaats, woonsituatie en of je eventuele schulden of achterstallige betalingen hebt. Je wordt niet geregistreerd bij het BKR en je hoeft geen aanbetaling te doen. Je moet wel een borg betalen deze wordt vastgesteld aan de hand van de kredietcheck. Je krijgt deze uiteraard terug.

lease kleine auto

Private lease vergelijken in 2019

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 16 weken

Maandelijkse prijs 

€ 379

Al 13 keer de beste

De beste voorwaarden

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto’s beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Directe levering

Maandelijkse prijs 

€ 386

All inclusive service

Directe levering mogelijk

Ruim aanbod aan auto’s 

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Directe levering

Maandelijkse prijs 

€ 439

Direct proefrit maken mogelijk 

Na 12 maanden opzegbaar

24/7 pechhulp

Waardering

★★★★★ 

7.8 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Na reservatie periode

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 224

Geen onverwachte bijkomende kosten

Al meer dan 5.500 klanten

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

7.6 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs – Kilometers: 10.000 – Looptijd: 48 maanden – Inclusief BTW

Private Lease Berekenen, hoe doe je dat precies tegenwoordig?

A Voordat je alle websites van de verschillende leasemaatschappijen begint te bezoeken en daarbij naar de kleine  Private lease berekenen in 2019Waardering ★★★★★  8.5 / 10Alles in 1 Ja, alleen tanken Aankomst auto Binnen 16 weken Maandelijkse prijs  € 379 ✓ Al 13 keer...

Wat is de goedkoopste private lease van Nederland in 2019?

Waardering ★★★★★  8.5 / 10 Alles in 1 Ja, alleen tanken Aankomst auto Binnen 12 tot 14 weken Maandelijkse prijs  € 454 ✓ Innovatief & duurzame aanbieder ✓ Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon ✓ Keurmerk Private Lease Waardering ★★★★★  8.3 / 10 Alles in 1 Ja,...

Wat is de beste private lease van Nederland in 2019?

De beste private lease van dit moment vinden kan nog best lastig zijn, er zijn tegenwoordig zo enorm veel verschillende auto's beschikbaar in allerlei prijsklassen en modellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En dat is niet het enige, er zijn dan ook...

Laatst geüpdatet