Auto leasen contract, waar moet je allemaal op letten als je een contract gaat afsluiten?

okt 24, 2018 | Auto Leasen

okt 24, 2018 | Auto Leasen

Het leasen van een auto biedt veel voordelen. Je hebt geen last meer van dure reparatie- en onderhoudskosten en je rijdt een mooie auto. Voordat je een auto lease contract afsluit, moet je met een aantal zaken rekening houden. De leaseprijs is afhankelijk van het aantal kilometers dat je binnen een jaar verwacht te rijden en het leasetermijn. Probeer vooraf al een schatting te maken van het aantal kilometers dat je het aankomende jaar gaat rijden. Als je veel op de weg zit, is het verstandiger om de marge iets ruimer te houden. Zo voorkom je bijbetaling.

Het kiezen van de gewenste looptijd

Er zijn verschillende looptijd mogelijkheden als het om de duur van een leasecontract gaat. Bij de meeste leasemaatschappijen is een contract voor een leaseperiode van minimaal 12 maanden normaal. Toch zijn er mogelijkheden om een auto te leasen voor een kortere periode. Je kunt zelfs al een auto leasen voor een dag of zes maanden. Een auto leasen voor een dag lijkt op normale autohuur. Standaard geldt hoe langer de loopduur van je leasecontract, hoe goedkoper het leasen van een auto zal zijn. Toch is het afsluiten van een langer contract niet altijd de beste optie.

Na het afsluiten van een contract zit je altijd aan de afgesproken looptijd vast. Ook al heb je de leaseauto niet meer nodig, je betaalt voor het volledige termijn. Opzeggen kan uiteraard wel, maar dan krijg je te maken met een hoge boete.

Wanneer je niet zeker weet of jouw werknemer dan nog werkzaam is binnen de onderneming of jijzelf dan is het afsluiten van een leasecontract voor een kortere periode wellicht verstandiger. Het is vervelend wanneer je stopt met de onderneming en dan ook nog eens een hoge boete dient te betalen voor de leaseauto.

Voordelen van het afsluiten van een leasecontract

Operationele leasing is de meest gekozen vorm van leasen. Je least dan de auto van een leasemaatschappij. Je werkgever zal vaak bij dezelfde leasemaatschappij de auto’s leasen. Als ondernemer is dit interessanter omdat je bij het afnemen van meerdere auto’s een goed overzicht behoudt van alle kosten.

Aan het einde van een leasecontract kun je de auto weer gewoon inleveren. Werknemers die langere tijd bij een bedrijf werken kunnen aan het einde van de looptijd van het leasecontract kiezen voor een andere auto. Je kunt ook kiezen voor het leasen van een tweedehandse auto.

Dit is vaak iets goedkoper omdat de auto al deels is afgeschreven. Dit kan een goede keuze zijn wanneer je wel zakelijk een auto wilt rijden, maar er niet al te veel voor wilt betalen. Je hoeft geen investering doen in een nieuwe auto. Ook de risico’s van het kopen van een tweedehands auto heb je dan niet.

Werkt de auto niet naar behoren? Dan trek je aan de bel bij de leasemaatschappij. Wel dien je altijd het aantal kilometers in de gaten te houden. Mocht je meer rijden dan wat op het contract staat aangegeven dan krijg je een nabetaling.

Een auto leasen voor particulier gebruik heeft niet altijd tot de mogelijkheden behoord. Echter, tegenwoordig behoort het eigenlijk tot de trends. Steeds meer particulieren kiezen er namelijk voor om een auto te leasen. Dit heeft op de eerste plaats natuurlijk te maken met het feit dat er door te leasen voor particulier gebruik nieuw gereden kan worden tegen een aantrekkelijk maandtarief. Echter, er zijn nog veel meer voordelen te noemen. Daarnaast zien we door de toename van privé lease ook steeds minder oude(re) auto’s op de weg, en dit is natuurlijk zeer gunstig voor het milieu.

Privé lease of private lease

Er wordt wel gesproken van privé lease en van private lease. Dit is in principe hetzelfde. Het gaat om een leasevorm die speciaal bedoeld is voor particulieren. Voor mensen die (voornamelijk) zakelijk gebruik maken van de leaseauto zijn er weer andere, beter geschikte, opties. Bij LeasePlan kunt u goed terecht voor private lease, ofwel de mogelijkheid tot een auto leasen voor particulier gebruik. De opties binnen private lease worden steeds breder. Zo komen er steeds meer merken en types voertuigen beschikbaar voor private lease. Hierdoor kunt u kiezen voor een grote gezinsauto, maar bijvoorbeeld ook voor een kleine auto speciaal voor de wekelijkse boodschappen.

Veel kosten zijn inbegrepen

Een groot voordeel van private lease is wel dat de meest uiteenlopende kosten zijn inbegrepen. U betaalt een vaste maandprijs voor het leasen van een auto voor particulier gebruik. In dit maandbedrag zijn de kosten voor onderhoud inbegrepen en ook de kosten voor eventuele reparaties, schadeherstel en ruitreparatie.

Ook bandenvervanging en vervangend vervoer na een tijdsbestek van 72 uur zijn inbegrepen. Uiteraard heeft u een goede verzekering, namelijk een WA + Casco dekking, waarbij een eigen bijdrage van 300 euro geldt wanneer iemand anders niet aansprakelijk kan worden gesteld. U hoeft geen afleverkosten of een verwijderingsbijdrage te betalen en ook met belasting heeft u niets te maken. Dit alles is inbegrepen bij de maandprijs van private lease. De auto wordt met een volle tank afgeleverd. Verdere tankbeurten komen wel voor uw rekening.

Wat gebeurt er bij boetes?

U bent zelf verantwoordelijk voor het gedrag dat u op de weg vertoont. Wanneer u te hard rijdt, door rood licht rijdt of op een verkeerde plaats parkeert, dan loopt u uiteraard ook met een lease auto het risico op een boete. Deze boete is het gevolg van verkeerd gedrag van uw kant, en hiervoor kan de leasemaatschappij uiteraard niet verantwoordelijk worden gehouden. Dit betekent dat boetes, van welke soort ook, voor uw eigen rekening komen.

Financiële zekerheid

Als u kiest voor een lease auto voor particulier gebruik, dan tekent u hiervoor een contract voor een bepaalde periode. U gaat daarmee een financiële verplichting aan. Echter, u heeft als voordeel dat de kosten vast zijn en er geen drastische prijsverhogingen mogen worden doorgevoerd wanneer u leaset onder dit contract.

Wel kan het zo zijn dat, wanneer u de lease auto na afloop van het contract omruilt voor een nieuwe leaseauto, de maandprijs wat hoger uitvalt. U gaat immers een nieuwe overeenkomst aan en de prijzen kunnen in de tussentijd gestegen zijn. Echter, zo lang als dat u een auto leaset volgens uw overeenkomst, kunt u zeker zijn van het maandbedrag dat u hiervoor betaalt. Dit is prettig, want u weet financieel gezien precies waar u aan toe bent.

Leasen met een keurmerk

Een auto leasen voor particulier gebruik, bij LeasePlan, betekent dat u leaset bij een maatschappij met een Keurmerk Private Lease. Dit levert u diverse voordelen op. Zo heeft u het recht om gebruik te maken van twee weken bedenktijd. Binnen deze tijd mag u van het leasecontract afzien zonder nadelige gevolgen.

Daarnaast weet u financieel precies waar u aan toe bent en weet u ook zeker dat de voorwaarden volledig eerlijk zijn. U profiteert van bescherming wanneer uw financiële lasten onverhoopt te hoog worden, en u kunt zeker zijn van een professionele afhandeling van eventuele klachten.

Andere voordelen van private lease contracten

Private lease levert u uiteraard meer voordelen op. Wanneer u kiest voor het leasen van een auto voor particulier gebruik, dan hoeft u niet meer te denken over Apk-keuringen. Nieuwe auto’s hoeven nog niet elk jaar gekeurd te worden. Voor verreweg de meeste nieuwe auto’s geldt dat deze pas na vier jaar voor de eerste Apk-keuring moeten. Dit betekent dat u uw nieuwe leaseauto nooit Apk hoeft te laten keuren. Uiteraard kunt u onderhoud laten uitvoeren aan uw auto, en deze kosten hoeft u niet te betalen.

Vaak vindt het onderhoud plaats na een jaar of na 15.000 kilometer. Rijdt u schade? Dan hoeft u zich ook niet druk te maken over reparatiekosten. Schadeherstel wordt gedekt en u betaalt enkel het eigen risico wanneer de schade niet kan worden verhaald op een ander. Uiteraard is het grootste voordeel dat u altijd nieuw rijdt zonder dat u de auto hoeft te kopen.

Waar zoeken andere Nederlanders naar als het om auto lease contracten gaat?

  • lease contract overnemen
  • lease contract
  • lease koop contract auto
  • auto lease contract
  • contract lease

 

lease kleine auto

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto's beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs - Kilometers: 10.000 - Looptijd: 48 maanden - Incl BTW

Kun je zonnepanelen ook leasen?

Meedoen aan de groene revolutie door gebruik te maken van groene elektriciteit. Zoals het plaatsen van zonnepanelen op je dak, met als doel je elektriciteitsrekening omlaag brengen onder andere. Met een vette bankrekening kun je de zonnepanelen aanschaffen. Maar als...

Van eigendom naar lease: stopt mijn verzekering dan? Copy

Wanneer je besluit om je eigen auto vaarwel te zeggen en over te stappen in een leaseauto, heeft dat natuurlijk de nodige financiële consequenties. Er zijn tegenwoordig verschillende vormen van leasecontracten, waarbij over het algemeen de kentekenhouder ook de...

Van eigendom naar lease: stopt mijn verzekering dan?

Wanneer je besluit om je eigen auto vaarwel te zeggen en over te stappen in een leaseauto, heeft dat natuurlijk de nodige financiële consequenties. Er zijn tegenwoordig verschillende vormen van leasecontracten, waarbij over het algemeen de kentekenhouder ook de...

Bezoek de Amerikaanse droom in een huurauto

Voor iedereen die dagelijks al een auto least, zal hetgeen er nu verteld wordt al gesneden koek zijn, maar voor alle andere lezers is het beter dat er toch nog even wat hierover uitlegd wordt. Een auto leasen is namelijk als het huren van een appartement. U betaalt...

Laatst geüpdatet