Auto leasen particulier, hoe werkt dit precies tegenwoordig?

jun 18, 2018 | Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto's beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs - Kilometers: 10.000 - Looptijd: 48 maanden - Incl BTW

jun 18, 2018 | Private Lease

Een auto lease voor particulier gebruik heeft niet altijd tot de mogelijkheden behoord. Echter, tegenwoordig behoort het eigenlijk tot de trends. Steeds meer particulieren kiezen er namelijk voor om een auto te leasen. Dit heeft op de eerste plaats natuurlijk te maken met het feit dat er door te leasen voor particulier gebruik nieuw gereden kan worden tegen een aantrekkelijk maandtarief. Echter, er zijn nog veel meer voordelen te noemen. Daarnaast zien we door de toename van privé lease ook steeds minder oude(re) auto’s op de weg, en dit is natuurlijk zeer gunstig voor het milieu.

Privé lease of private lease

Er wordt wel gesproken van privé lease en van private lease. Dit is in principe hetzelfde. Het gaat om een leasevorm die speciaal bedoeld is voor particulieren. Voor mensen die (voornamelijk) zakelijk gebruik maken van de leaseauto zijn er weer andere, beter geschikte, opties. Bij LeasePlan kunt u goed terecht voor private lease, ofwel de mogelijkheid tot een auto leasen voor particulier gebruik. De opties binnen private lease worden steeds breder. Zo komen er steeds meer merken en types voertuigen beschikbaar voor private lease. Hierdoor kunt u kiezen voor een grote gezinsauto, maar bijvoorbeeld ook voor een kleine auto speciaal voor de wekelijkse boodschappen.

Veel kosten zijn inbegrepen

Een groot voordeel van private lease is wel dat de meest uiteenlopende kosten zijn inbegrepen. U betaalt een vaste maandprijs voor het leasen van een auto voor particulier gebruik. In dit maandbedrag zijn de kosten voor onderhoud inbegrepen en ook de kosten voor eventuele reparaties, schadeherstel en ruitreparatie. Ook bandenvervanging en vervangend vervoer na een tijdsbestek van 72 uur zijn inbegrepen.

Uiteraard heeft u een goede verzekering, namelijk een WA + Casco dekking, waarbij een eigen bijdrage van 300 euro geldt wanneer iemand anders niet aansprakelijk kan worden gesteld. U hoeft geen afleverkosten of een verwijderingsbijdrage te betalen en ook met belasting heeft u niets te maken. Dit alles is inbegrepen bij de maandprijs van private lease. De auto wordt met een volle tank afgeleverd. Verdere tankbeurten komen wel voor uw rekening.

Wat gebeurt er bij boetes?

U bent zelf verantwoordelijk voor het gedrag dat u op de weg vertoont. Wanneer u te hard rijdt, door rood licht rijdt of op een verkeerde plaats parkeert, dan loopt u uiteraard ook met een lease auto het risico op een boete. Deze boete is het gevolg van verkeerd gedrag van uw kant, en hiervoor kan de leasemaatschappij uiteraard niet verantwoordelijk worden gehouden. Dit betekent dat boetes, van welke soort ook, voor uw eigen rekening komen.

Financiële zekerheid

Als u kiest voor een lease auto voor particulier gebruik, dan tekent u hiervoor een contract voor een bepaalde periode. U gaat daarmee een financiële verplichting aan. Echter, u heeft als voordeel dat de kosten vast zijn en er geen drastische prijsverhogingen mogen worden doorgevoerd wanneer u leaset onder dit contract.

Wel kan het zo zijn dat, wanneer u de lease auto na afloop van het contract omruilt voor een nieuwe leaseauto, de maandprijs wat hoger uitvalt. U gaat immers een nieuwe overeenkomst aan en de prijzen kunnen in de tussentijd gestegen zijn. Echter, zo lang als dat u een auto leaset volgens uw overeenkomst, kunt u zeker zijn van het maandbedrag dat u hiervoor betaalt. Dit is prettig, want u weet financieel gezien precies waar u aan toe bent.

Leasen met een keurmerk

Een auto leasen voor particulier gebruik, bij LeasePlan, betekent dat u leaset bij een maatschappij met een Keurmerk Private Lease. Dit levert u diverse voordelen op. Zo heeft u het recht om gebruik te maken van twee weken bedenktijd. Binnen deze tijd mag u van het leasecontract afzien zonder nadelige gevolgen. Daarnaast weet u financieel precies waar u aan toe bent en weet u ook zeker dat de voorwaarden volledig eerlijk zijn. U profiteert van bescherming wanneer uw financiële lasten onverhoopt te hoog worden, en u kunt zeker zijn van een professionele afhandeling van eventuele klachten.

Andere voordelen van private lease

Private lease levert u uiteraard meer voordelen op. Wanneer u kiest voor het leasen van een auto voor particulier gebruik, dan hoeft u niet meer te denken over Apk-keuringen. Nieuwe auto’s hoeven nog niet elk jaar gekeurd te worden. Voor verreweg de meeste nieuwe auto’s geldt dat deze pas na vier jaar voor de eerste Apk-keuring moeten. Dit betekent dat u uw nieuwe leaseauto nooit APK hoeft te laten keuren. Uiteraard kunt u onderhoud laten uitvoeren aan uw auto, en deze kosten hoeft u niet te betalen.

Vaak vindt het onderhoud plaats na een jaar of na 15.000 kilometer. Rijdt u schade? Dan hoeft u zich ook niet druk te maken over reparatiekosten. Schadeherstel wordt gedekt en u betaalt enkel het eigen risico wanneer de schade niet kan worden verhaald op een ander. Uiteraard is het grootste voordeel dat u altijd nieuw rijdt zonder dat u de auto hoeft te kopen.

lease kleine auto

Private Lease Berekenen, hoe doe je dat precies tegenwoordig?

A Voordat je alle websites van de verschillende leasemaatschappijen begint te bezoeken en daarbij naar de kleine  Private lease berekenen in 2019Waardering ★★★★★  8.5 / 10Alles in 1 Ja, alleen tanken Aankomst auto Binnen 16 weken Maandelijkse prijs  € 379 ✓ Al 13 keer...

Wat is de goedkoopste private lease van Nederland in 2019?

Waardering ★★★★★  8.5 / 10 Alles in 1 Ja, alleen tanken Aankomst auto Binnen 12 tot 14 weken Maandelijkse prijs  € 454 ✓ Innovatief & duurzame aanbieder ✓ Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon ✓ Keurmerk Private Lease Waardering ★★★★★  8.3 / 10 Alles in 1 Ja,...

Wat is de beste private lease van Nederland in 2019?

De beste private lease van dit moment vinden kan nog best lastig zijn, er zijn tegenwoordig zo enorm veel verschillende auto's beschikbaar in allerlei prijsklassen en modellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En dat is niet het enige, er zijn dan ook...

Laatst geüpdatet