Auto leasen zonder kredietcheck, is het mogelijk of kun je het gewoon opgeven?

okt 24, 2018 | Auto Leasen

okt 24, 2018 | Auto Leasen

Kredieten: zonder deze manier om aan kapitaal te komen zouden tal van grote aankopen zoals een huis of auto niet plaats kunnen vinden of pas mogelijk zijn na een spaarperiode van enkele tientallen(!) jaren. Met een krediet hoeft er gelukkig niet voor het volledig bedrag gespaard te worden en kan de gewenste aankoop voortgang vinden. Natuurlijk moet bij de aanvraag van een krediet wel voldaan worden aan een aantal voorwaarden en is een krediet check daar ook deel van. Dit is een standaard werkwijze die door leasemaatschappijen wordt gehanteerd, maar zijn er daar natuurlijk ook uitzonderingen op.

 

Een leasecontract wordt als een “lening” beschouwd

Het is belangrijk om te weten dat zo een langlopend leasecontract op het inkomen, of het nou om een particulier of een bedrijf gaat, een vaste verplichting vormt die financieel een beperking zal vormen in de toekomst. Het Bureau Krediet Registratie is wettelijk bevoegd alle kredieten bij te houden en de informatie ook te delen met alle erkende financiële instellingen. De informatie wordt eveneens verkregen van dezelfde financiële instellingen en zijn deze in principe ook verplicht alle informatie met betrekking tot kredietverschaffing aan te geven aan het BKR.

Het centraal bijhouden van alle informatie en de toegang ertoe zorgen voor een grote mate van transparantie die tot doel heeft niet alleen de kredietverschaffers te beschermen, maar zeker ook de kredietnemer. Die loopt anders het gevaar terecht te komen in een neerwaartse spiraal van steeds maar oplopende aflossingsverplichtingen waarbij het gevaar groot is dat er niet meer aan de verplichtingen voldaan kan worden. Dit heeft op zijn beurt weer vergaande gevolgen zoals het kwijtraken van de woning of de auto.

Toch is soms een kredietcheck niet gewenst

Ondanks de beschermende functie van het BKR is een kredietcheck niet altijd gewenst. Dit gebeurt wel alleen in gevallen waarbij de aanvrager over een negatieve notering beschikt. Geen enkele leasemaatschappij zal in zee willen gaan met een persoon of bedrijf die te boek staat als een “wanbetaler” en is dat eigenlijk wel logisch. Er wordt van de zijde van zo een maatschappij namelijk tal van kosten gemaakt om zo een lease auto ter beschikking te stellen en is het de bedoeling dat er natuurlijk ook winst wordt gemaakt.

Een lessee die op een gegeven moment niet meer in staat zal zijn de maandelijkse tarieven te betalen zal het bedrijf niet alleen administratief meer werk geven (aanmaningsbrieven versturen, opsporen van de auto), maar ook haar inkomstenpatroon negatief beïnvloeden. Indien het maar tot een klein aantal auto’s beperkt blijft kan het verlies nog enigszins gecompenseerd worden. De leasemaatschappij heeft echter ook haar vaste verplichtingen en komt het vaak voor dat de lease auto’s ook niet contant aangeschaft zijn door de maatschappij, maar ook middels financiering. Uitblijven van betaling door de lessee betekent automatisch dat de leasemaatschappij in haar reserves zal moeten duiken om het bedrag voor te schieten.

Er zijn wel leasemaatschappijen die geen kredietcheck uitvoeren

Dat klinkt misschien wel te gek in de oren, maar is leasen van een auto zonder kredietcheck wel mogelijk bij tal van leasemaatschappijen. Dit komt mede door de felle concurrentiestrijd die er heerst tussen de verschillende maatschappijen en men met allerlei aanbiedingen probeert klanten naar zich toe te trekken. Afsluiten van een lease contract waarbij er geen kredietcheck is uitgevoerd zorgt wel voor een verhoogd risico voor de maatschappij en is dat ook terug te vinden in de hoge boete clausules die er opgenomen worden in het contract. Die kunnen bijzonder zwaar aankomen, vooral wanneer je al over tal van andere schulden beschikt.

Soms wordt er daarom ook gevraagd naar een aanbetaling op het totaal te betalen leasetarief of wordt er als extra garantiestelling ook nog gevraagd wat de inkomsten zijn van bijvoorbeeld een partner. Er kunnen zich natuurlijk altijd gevallen van overmacht voordoen waarbij geheel buiten de schuld om van de lessee de betalingsverplichtingen niet meer kunnen worden voldaan. Voor dit soort bijzondere gevallen wordt er soms wel dispensatie verleend en kan het leasecontract zonder enig probleem worden beëindigd.

De eindverantwoordelijkheid ligt toch bij jezelf

Alle controlemechanismen en boeteclausules maken het wel minder aantrekkelijker om met een negatieve BKR beoordeling een auto te leasen en ligt het uiteindelijk aan de lessee hoe die om zal gaan met alle financiële verplichtingen. De voornaamste reden dat men toch ertoe over gaat een auto te leasen ondanks de minder rooskleurige financiële situatie is de behoefte aan een betrouwbaar vervoer en het feit dat in de meeste gevallen al met de relatief kleine maandelijkse betalingen al een goede auto beschikbaar is. Aankoop van een eigen auto vergt voor deze groep te veel kapitaal dat niet beschikbaar is en wordt met een lease auto dan voorzien in de dringende behoefte aan vervoer. Bij het aangaan van een lease waarbij de financiële midellen beperkt zijn is het beter te kiezen voor een tweedehandse auto. Die levert veel lagere tarieven op en blijven de overige voordelen nagenoeg hetzelfde.

Auto leasen met negatieve BKR is mogelijk maar je moet wel opletten

Zonder een kredietcheck is het bij lang niet elke leasemaatschappij mogelijk aan een auto te komen en zal het meestal wel even zoeken zijn om er eentje te vinden. Het is daarbij belangrijk goed naar de voorwaarden te vragen en eveneens de mogelijkheid te bekijken om een tweedehandse auto te leasen. Vraag ook altijd naar wat garanties vanuit de zijde van de maatschappij in gevallen waarbij je door overmacht niet in staat zal zijn de lease te betalen. Zo voorkom je om in moeilijke tijden in nog grotere problemen te komen.

Een auto leasen voor particulier gebruik heeft niet altijd tot de mogelijkheden behoord. Echter, tegenwoordig behoort het eigenlijk tot de trends. Steeds meer particulieren kiezen er namelijk voor om een auto te leasen. Dit heeft op de eerste plaats natuurlijk te maken met het feit dat er door te leasen voor particulier gebruik nieuw gereden kan worden tegen een aantrekkelijk maandtarief. Echter, er zijn nog veel meer voordelen te noemen. Daarnaast zien we door de toename van privé lease ook steeds minder oude(re) auto’s op de weg, en dit is natuurlijk zeer gunstig voor het milieu.

 

Waar zoeken andere Nederlanders naar als het gaat om auto leasen met BKR?

 • auto leasen zonder bkr toetsing zonder aanbetaling
 • auto leasen met negatieve bkr
 • auto leasen met bkr
 • auto leasen met negatieve bkr registratie
 • auto leasen zonder bkr toetsing
 • lease zonder bkr
 • leasen met bkr
 • bkr registratie en toch leasen
 • auto leasen zonder bkr check
 • autolease zonder bkr
 • auto leasen met bkr registratie
 • auto leasen met negatieve bkr
 • auto lease zonder bkr
 • auto leasen zonder bkr
 • auto leasen zzp met bkr
 • lease auto zonder bkr
 • leasen met negatieve bkr
 • leasen met bkr registratie
 • auto leasen met bkr
 • kan ik een auto leasen met bkr
 • leasen met bkr
 • auto leasen zonder kredietcheck
 • kredietcheck auto leasen
 • auto leasen kredietcheck
lease kleine auto

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto's beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs - Kilometers: 10.000 - Looptijd: 48 maanden - Incl BTW

Kun je zonnepanelen ook leasen?

Meedoen aan de groene revolutie door gebruik te maken van groene elektriciteit. Zoals het plaatsen van zonnepanelen op je dak, met als doel je elektriciteitsrekening omlaag brengen onder andere. Met een vette bankrekening kun je de zonnepanelen aanschaffen. Maar als...

Van eigendom naar lease: stopt mijn verzekering dan? Copy

Wanneer je besluit om je eigen auto vaarwel te zeggen en over te stappen in een leaseauto, heeft dat natuurlijk de nodige financiële consequenties. Er zijn tegenwoordig verschillende vormen van leasecontracten, waarbij over het algemeen de kentekenhouder ook de...

Van eigendom naar lease: stopt mijn verzekering dan?

Wanneer je besluit om je eigen auto vaarwel te zeggen en over te stappen in een leaseauto, heeft dat natuurlijk de nodige financiële consequenties. Er zijn tegenwoordig verschillende vormen van leasecontracten, waarbij over het algemeen de kentekenhouder ook de...

Bezoek de Amerikaanse droom in een huurauto

Voor iedereen die dagelijks al een auto least, zal hetgeen er nu verteld wordt al gesneden koek zijn, maar voor alle andere lezers is het beter dat er toch nog even wat hierover uitlegd wordt. Een auto leasen is namelijk als het huren van een appartement. U betaalt...

Laatst geüpdatet