Wat is de beste lease auto van Nederland in 2019?

apr 22, 2016 | Auto Leasen

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto's beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs - Kilometers: 10.000 - Looptijd: 48 maanden - Incl BTW

apr 22, 2016 | Auto Leasen

Leasen anno 2019, de beste lease auto vinden is zo makkelijk niet meer. De beste leaseauto vinden is allang niet meer een kwestie van smaak. Je keuze hangt van allerlei dingen af. Natuurlijk wil je comfort en luxe, maar de portemonnee speelt ook vaak een rol in het geheel. Hoeveel bijtelling heeft de auto van je keuze? Uit hoeveel extra’s kan je kiezen? Vind je milieuvriendelijk rijden belangrijk, of ga je vooral voor veiligheid? Wellicht wil je met je wagen goed voor de dag komen bij je klanten, maar moeten ook alle leden van je gezin erin passen. Genoeg dingen om rekening mee te houden dus. Wat voor jou de meest beste lease auto is, is heel persoonlijk. Maar we kunnen je een eind op weg helpen in het maken van je keuze. Wil je direct weten waar je aan toe bent? Begin dan met beste lease auto vergelijken.

Beste lease auto 2019 top 10

 1. Nissan Micra 
 2. Audi A1 
 3. Kia Picanto 
 4. Opel Karl
 5. Ford Fiesta
 6. Toyota Aygo 
 7. Ford Focus 
 8. Renault Clio 
 9. Volvo V40
 10. Volkswagen Polo

Bewust van je bijtelling bij het kiezen van de beste lease auto 2019

Hou er bij het aanschaffen van een leaseauto rekening mee dat er verschillende bijtellingspercentages bestaan. Op dit moment bestaan er 4 verschillende percentage’s, die lopen van 4% tot 25%. Hoewel de kosten voor jou misschien van ondergeschikt belang zijn, kan het toch net het verschil maken tussen die ene of die andere leasebak. Uiteindelijk tikt die bijtelling namelijk best wel aan, zeker als je auto in het hoogste niveau valt. De bijtellingsregels zullen de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid worden aangescherpt. Het plan hiervoor is eind vorig jaar al ingediend door het kabinet, maar moet nog worden geaccepteerd. Uiteraard is het alleen van belang om de bijtelling te bekijken wanneer je de auto ook voor privégebruik gaat inzetten.

Een keuze voor het milieu is ook belangrijk bij keuze beste lease auto 2019

Is milieuvriendelijk rijden het meest belangrijk voor jou, dan kies je waarschijnlijk voor een elektrische auto. Je kunt dan kiezen voor een plug-in hybride auto of voor een brandstofcelauto, maar er zijn op dit moment ook al verschillende volelektrische auto’s op de Nederlandse markt. Waar je bij een elektrische auto naar kijkt, is als eerste de actieradius, ofwel de afstand die het voertuig af kan leggen wanneer hij volledig is opgeladen. Verder is bij nagenoeg alle modellen die nu verkrijgbaar zijn, snelladen mogelijk, maar omdat dit niet standaard is moet je hier wel op letten. Uiteraard zijn de prijs, het aantal zitplaatsen en het model, zoals bij iedere andere auto, belangrijke factoren om je keuze te bepalen.

Nieuw of gebruikt leasen een belangrijk onderwerp bij beste lease auto 2019

Komt jouw beste lease auto direct van de fabriek vandaan of mag hij al een leaseronde mee zijn gegaan? Een tweedehands auto leasen is een hele goede en relatief goedkope optie ten opzichte van het lease auto van een nieuwe auto. Houd er in dat geval wel rekening mee dat veel leasebedrijven een financial leaseregeling met je aan willen gaan. Dit houdt in dat de auto aan het eind van de periode die je overeen bent gekomen met je leasebedrijf, jouw eigendom is. Startende ondernemers kiezen vaak voor deze optie, omdat ze op deze manier een vrij nieuwe auto kunnen rijden voor aanzienlijk minder geld.

Veiligheid staat voorop bij het kiezen van de beste lease auto 2019

Wie zijn keuze voor een leaseauto baseert op veiligheid, moet weer op heel andere dingen letten. Een veilige auto heeft op zijn minst airbags en zijairbags voor het hoofd en lijf, een ABS remsysteem en stabiliteitscontrole, ook wel ESC genoemd. Deze laatste zorgt ervoor dat, wanneer je de macht over het stuur zou verliezen, de remmen automatisch bediend worden. Daarnaast zijn er tegenwoordig steeds meer elektronische veiligheidssystemen beschikbaar, soms standaard, soms optioneel. Het automatische noodremsysteem AEB is een voorbeeld van een systeem dat steeds vaker wordt aangeboden en door sommige merken zelfs al standaard wordt ingebouwd in alle auto’s.

Werk en gezin combineren speelt ook een rol bij de keuze voor beste lease auto

Soms is de meest beste lease auto de auto waar je met je hele gezin mee op vakantie kan. Wie een gezinsauto zoekt, zal vooral moeten letten op ruimte, zowel beenruimte als bagageruimte in de achterbak. Daarnaast speelt comfort ook een grote rol; is de wagen stil, stuurt hij prettig? Wie grote afstanden wil afleggen met zijn kroost, zal ook snel aan accessoires denken zoals raampjes die dichtgeschoven kunnen worden zodat de kinderen kunnen slapen, maar accessoires hebben al snel een prijskaartje. Het is in dit geval dus belangrijk om uit te zoeken wat voor jouw de musts zijn in een auto, om vervolgens te vergelijken waar je dit kan krijgen voor hoeveel geld.

Aan leasen hangt een prijskaartje. Natuurlijk heeft leasen voordelen, maar je wilt er ook financieel gezien de beste deal uit slepen. Het beste waar voor je geld dus. Maar hoe vind je de lease auto die voor jou perfect is, en die ook nog eens helemaal past in jouw ideale financiële plaatje? Om daarnaar op zoek te kunnen gaan, moet je genoeg weten over alle mogelijke kosten die je tegen kan komen wanneer je een goede leaseauto zoekt. Zo kun je een goede afweging maken tussen wat je wilt hebben en wat je ervoor wilt betalen. De verschillende kostenposten zetten wij voor je op een rij.

Vormen van leasen verschillen als het gaat om de beste lease auto van 2019

Wat allereerst belangrijk is om te weten, is dat er 2 verschillende vormen van leasen bestaan. Operational leasen is het ‘normale’ leasen: Simpel gezegd spreek je met de leasemaatschappij een periode af waarin jij de auto mag rijden voor een bepaald bedrag. Aan het einde van die periode volgt vaak weer een nieuw leasecontract. Financial leasen is een vorm waarbij je de auto koopt; in de periode die je overeenkomt met de maatschappij, betaal je de auto als het ware af. Aan beide vormen is een andere prijs verbonden, maar natuurlijk ook andere voordelen en nadelen. Het is dus een kwestie van afwegen wat jij het meest belangrijk vindt.

Lease afspraken met je baas

Is het je werkgever die jou een leaseauto van de zaak biedt, dan is een aantal dingen van belang. Welke afspraken heeft jouw werkgever gemaakt met de maatschappij waar de auto wordt geleast? Is het contract inclusief de brandstof of verwacht de baas dat jij dit betaalt? Moet je een eigen bijdrage aan je baas betalen als je de auto ook privé wilt gebruiken? Het zijn allerlei kosten die wel of niet bij je leaseauto komen. Kosten voor het onderhoud heb je natuurlijk niet bij het leasen van een auto, dus wellicht kan je de kosten die je baas met je afspreekt daartegen wegstrepen.

Accessoires

Zoals ook bij de aanschaf van een eigen auto, is het bij een leaseauto uiteraard ook mogelijk om allerlei accessoires te kiezen. Natuurlijk geldt; hoe meer accessoires, hoe meer je betaalt. Je kan ervoor kiezen het aantal bijzaken zo beperkt mogelijk te houden, maar sommige accessoires vergroten toch onmiskenbaar je rijplezier. In sommige gevallen kan het dan handig zijn om eerst te bepalen welke dingen voor jou onmisbaar zijn, om vervolgens te bekijken welke leaseauto deze accessoires kan bieden tegen welk bedrag. Zo weet je zeker dat jouw gekozen leaseauto de perfecte waar voor je geld biedt.

Bijtelling

Hoewel iedereen weet wat bijtelling is, blijft het voor velen toch een vrij abstract begrip met al die verschillende percentages. Het scheelt echter behoorlijk of je te maken hebt met een bijtelling van 4% of van 25%. De kosten kunnen aardig hoog worden als je voor een leaseauto met de hoogste bijtelling kiest. Vergelijk de bijtelling eens van een aantal auto’s die in jouw rijtje van beste leaseauto’s staan. Je kunt gemakkelijk het verschil in kosten berekenen en op die manier een beeld vormen van de verschillen. Grote kans dat die wagen met 15% bijtelling opeens iets hoger op je lijstje uitkomt, zodat je misschien wel een even comfortabele auto rijdt voor minder geld.

En… kiezen maar! Wat is de beste lease auto 2019 voor jou?

Heb je al bovenstaande punten in overweging genomen, dan kan je nu waarschijnlijk een goed beeld maken van de kosten die bij jouw ideale leasebak passen. Hopelijk passen deze kosten ook bij de inhoud van je portemonnee. En of jouw droomauto van Volvo is of BMW… dat is uiteraard aan jou om te bepalen.

Wat zijn de meest gezochte termen in Nederland als het over de beste lease auto gaat?

 • beste leaseauto 2017
 • beste lease auto
 • beste leaseauto 2018
 • beste lease auto 2018
 • beste lease auto 2019
 • beste private lease auto
 • beste zakelijke lease auto 2018
 • beste lease auto 2017
 • beste auto lease particulier
 • beste auto private lease
 • beste auto lease
 • beste auto lease deals
lease kleine auto

Kun je zonnepanelen ook leasen?

Meedoen aan de groene revolutie door gebruik te maken van groene elektriciteit. Zoals het plaatsen van zonnepanelen op je dak, met als doel je elektriciteitsrekening omlaag brengen onder andere. Met een vette bankrekening kun je de zonnepanelen aanschaffen. Maar als...

Van eigendom naar lease: stopt mijn verzekering dan? Copy

Wanneer je besluit om je eigen auto vaarwel te zeggen en over te stappen in een leaseauto, heeft dat natuurlijk de nodige financiële consequenties. Er zijn tegenwoordig verschillende vormen van leasecontracten, waarbij over het algemeen de kentekenhouder ook de...

Van eigendom naar lease: stopt mijn verzekering dan?

Wanneer je besluit om je eigen auto vaarwel te zeggen en over te stappen in een leaseauto, heeft dat natuurlijk de nodige financiële consequenties. Er zijn tegenwoordig verschillende vormen van leasecontracten, waarbij over het algemeen de kentekenhouder ook de...

Bezoek de Amerikaanse droom in een huurauto

Voor iedereen die dagelijks al een auto least, zal hetgeen er nu verteld wordt al gesneden koek zijn, maar voor alle andere lezers is het beter dat er toch nog even wat hierover uitlegd wordt. Een auto leasen is namelijk als het huren van een appartement. U betaalt...

Laatst geüpdatet