Betrouwbare leasemaatschappijen, welke partijen kun je allemaal vertrouwen?

feb 24, 2017 | Auto Leasen

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto's beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs - Kilometers: 10.000 - Looptijd: 48 maanden - Incl BTW

feb 24, 2017 | Auto Leasen

Als je eenmaal hebt besloten om een auto te gaan leasen, let dan goed op met welke leasemaatschappij je in zee gaat. Niet alle partijen zijn even betrouwbaar, maar als je van tevoren goed de voorwaarden doorneemt en partijen met elkaar vergelijkt, dan merk je vanzelf welke maatschappij het best voor jou is. De voorwaarden verschillen per partij en uiteraard ook per leasevorm. Als je zelf niet kunt beslissen of je kiest voor operational, private of financial lease, dan kan de leasemaatschappij je helpen bij je keuze.

Waarop moet je letten?

Een van de belangrijke zaken om goed op te letten is wat er gebeurt bij schade of pech. Eerst moet natuurlijk al worden vastgesteld wat er precies onder ‘schade’ wordt verstaan. Gaat het om een klein krasje of grote schade? Vervolgens is de hamvraag wie de schade moet betalen. Neemt de leasemaatschappij deze kosten op zich of moet jij deze (deels) betalen? Ander belangrijk punt is wat er gebeurt als je het contract tussentijds zou willen beëindigen. Misschien wil je op een gegeven moment toch van de auto af, maar je wilt dan niet worden geconfronteerd met een hoge boete wegens contractbreuk.

Check ook of de voorwaarden en tarieven tijdens de looptijd van het contract mogen worden aangepast door de leasemaatschappij. Het zou vervelend zijn als de kosten opeens omhoog gaan en jij dus met onverwachte uitgaven wordt geconfronteerd. En wat als je zelf iets wilt wijzigen? Bij bepaalde leasevormen moet je vooraf aangeven hoeveel kilometer je gaat rijden. Wat gebeurt er als je meer of minder kilometers maakt dan verwacht? Tot slot is het ook goed om erop te letten dat je je niet laat misleiden door de laagste prijzen. Vaak krijg je hier een ‘uitgeklede’ auto voor en een laag aantal kilometers. Als je wat meer wilt, dan betaal je ook een stuk meer.

Keurmerk Private Lease

In februari 2016 is het Keurmerk Private Lease gelanceerd. Dit keurmerk hoort bij de Stichting Keurmerk Private Lease, die consumenten wil beschermen. Het keurmerk laat je zien bij welke partij je betrouwbaar een auto kunt leasen. Aan het keurmerk is meegewerkt door de Consumentenbond en wordt gesteund door de AFM. Een leasemaatschappij wordt uitgebreid getoetst voordat hij het keurmerk mag voeren. Een verhuurder moet eerlijke voorwaarden bieden, een compleet product leveren waarbij duidelijk is wat is inbegrepen bij de leaseprijs, er samen met jou voor zorgen dat de maandlasten niet te hoog zijn, zekerheid bieden bij klachten en je altijd 14 dagen bedenktijd geven. De leasemaatschappij moet aan een aantal zaken voldoen.

Zo mogen zij de prijs tussentijds niet verhogen. Alleen belastingverhoging mag worden doorbrekend. Het eigen risico mag maximaal € 500 bedragen. Zij moeten jou als klant van tevoren vertellen wat de kosten zijn van het voortijdig beëindigen van het contract. Ook dienen zij vooraf aan te geven wat de kosten zijn als je meer kilometers gaat rijden dan besproken. Er moet een schadeprotocol zijn dat vertelt hoe schades worden behandeld. Tot slot moet de klant altijd de mogelijkheid hebben om naar een onafhankelijke geschillencommissie te stappen mocht er onverhoopt een conflict ontstaan.

lease kleine auto

Laatst geüpdatet