Voor iedereen die dagelijks al een auto least, zal hetgeen er nu verteld wordt al gesneden koek zijn, maar voor alle andere lezers is het beter dat er toch nog even wat hierover uitlegd wordt. Een auto leasen is namelijk als het huren van een appartement. U betaalt een maandelijks bedrag om de auto een bepaalde tijd te gebruiken en dit levert direct een aantal voordelen op.

Bron: Pixabay

Het fijne van leasen

Door een auto te leasen mag u namelijk altijd rondrijden in een (behoorlijk) nieuwe auto. Voor veel mensen is dit een fijne emotionele boost die niet kan worden genegeerd. Omdat u altijd in een nieuwere auto rijdt, heeft u veelal ook niet te maken met de reguliere onderhoudsproblemen waarmee standaard autobezitters wel mee worden geconfronteerd naarmate hun voertuigen ouder worden. Plus heeft u zonder meer geen last van dure reparatie- en onderhoudskosten. Klinkt goed, of niet soms.

Het gemak van de lease auto op vakantie

Terwijl veel mensen een auto huren als ze in het buitenland zijn, vinden anderen personen het vrij moeilijk omdat de stoelen plus de stuurpositie anders kan zijn, de versnellingsbak in het Verenigd Koninkrijk aan de andere kant kan zitten, en het vaak ook wel even wennen is aan de afmetingen van de nieuwe auto. Om deze redenen nemen veel leaseauto bezitters liever hun eigen auto mee naar het buitenland.

Uw leaseauto meenemen op vakantie naar het buitenland kan soms een lastige zaak zijn, want zelfs als u van uw leasemaatschappij met bijvoorbeeld uw privé leaseauto naar het buitenland mag, kan het reizen naar een land dat u nog nooit eerder heeft bezocht wel wat onzekere gevoelens opleveren.

Dus is het heel belangrijk dat als u besluit om dit te doen, goed voorbereid op pad te gaan. In de aanvullende voorwaarden van de door uw leasemaatschappij geleverde documentatie staat overigens in welke landen het leasevoertuig wel mag komen. Plus op de groene kaart staat in welke landen uw leaseauto verzekerd is.

Verder is het aan te raden alvorens u op vakantie gaat, dat u met uw leaseauto bij een officieel geautoriseerde dealer langs gaat voor een uitgebreide controle. Dit omvat zaken als bandprofiel, bandenspanning, oliepeil, koelvloeistof, remmen en accu.

Dit maakt een veilige en probleemloze reis naar bijvoorbeeld de zon aan het strand in Spanje of de middeleeuwse dorpen van de Romantische Strasse in Zuid-Duitsland mogelijk. In uw eigen leaseauto Europa rondreizen moet zonder meer een fijn avontuur zijn.

Het genot van autohuur

Maar soms is het gewoonweg onpraktisch om met de eigen leaseauto op vakantie te gaan. De bestemming zou bijvoorbeeld te ver weg zijn, of misschien laat de leasemaatschappij het bezoek niet toe.

Het is dan fijn om te weten dat het leasen van een auto als een soort autohuur is. Dit laatste is een gemak die menig leaseauto eigenaar al kent, want er wordt er regelmatig een busje gehuurd om spullen te verhuizen, maar ook op vakanties is een auto huren ideaal.

Het is namelijk de fijnste manier om lekker op uzelf bijvoorbeeld een vakantie eiland te verkennen, of elders de mooiste plekjes van een verre reisbestemming te bezoeken, zonder afhankelijk te zijn van een touroperator of openbaar vervoer.

De ultieme roadtrips

Volgens velen is de ultieme autotrip een uitgebreide roadtrip in de Verenigde staten, want iedereen weet dat roadtrippen de ultieme manier is om Amerika te ontdekken. Velen reizen naar Amerika met het vliegtuig, en zullen daar uiteindelijke en auto moeten huren mochten ze een roadtrip willen doen. Om de juiste keuze te maken met wat voor auto u, bijvoorbeeld, Route 66 wilt afleggen, is het belangrijk dat u verschillende voertuigen en organisaties kunt vergelijken. Websites zoals Goedkoperautohuur.nlAutoverhuur24.be en Europcar.nl bieden dit alles aan. U kan hier verschillende voertuigen bij verschillende bedrijven vergelijken, en zo de juiste beslissing maken gebasseerd op uw budget en verlangens. U kan op deze websites ook de nodige verzekeringen vergelijken, wat niet geheel verkeerd is als u een roadtrip in de USA wil gaan doen.

Bron: Pixabay

Route 66

Eén van de bekendste, en misschien wel de beste manier om door middel van een roadtrip Amerika te doorkruizen, is de beroemde Route 66, want dit is niet alleen een klassieker, maar ook buitengewoon betoverend.

De weg begint in Chicago, gaat helemaal door naar Los Angeles en bedraagt maar liefst 3.945 kilometer! Onderweg passeert u enkele van de meest iconische Amerikaanse steden, zoals St. Louis, Oklahoma City, Albuquerque en Santa Monica. Het pad is tevens onderwerp van veel bijzondere verhalen, biedt een unieke link met de geschiedenis van onze hedendaagse popcultuur, en staat juist daarom bovenaan de bucketlist van menig USA-fanaat.

Pacific Coast Highway

De California State Route 1 toont u een prachtig stukje West-Amerikaanse schoonheid. Dit is zeker een andere legendarische Amerikaanse roadtrip waar vooral veel Instagram-volgers dol op zijn om te bereizen. Er zijn op deze trip veel bekende plekjes te bekijken die u misschien al in de bios of op tv hebt gezien. Denk maar aan de beeldbepalende Monterey brug uit de televisie serie Big Little Lies, die drama serie met onder andere Nicole Kidman.

Grote delen van deze fraaie snelweg omhelzen met al hun de bochten de zonnige Californische kustlijn, waardoor het dan ook het perfecte avontuur is voor iedereen die van zon en de zee houdt. Vergeet daarnaast niet de eigenzinnige en artistieke sfeer van het majestueuze San Francisco, en de prachtige glitter en glamour van Los Angeles, op bijvoorbeeld Mulholland Drive of in LA’s hipste buurten Silver Lake en Echo Park, want deze zullen zeker bij velen favoriet zijn. Vergeet uiteraard ook Disneyland niet en houd uw ogen open voor zeeleeuwen!

Great River Road

De Great River Road is heel stiekem niet één grote weg, maar eerder een verzameling van allerlei kleinere nationale en lokale routes die allemaal de machtige rivier de Mississippi volgen, van zijn bron tot aan de oceaan toe. Het landschap is divers te noemen in een soort Noord-Amerikaanse symfonie van Moeder Natuur. U kunt hier van alles ervaren, van het horen van sprankelende jazzklanken en het eten van zeevruchten in New Orleans, tot het eten van heerlijke lokaal vervaardigde kaas in Wisconsin en de bergen plus toendra van Minnesota. Dit allemaal in één van de beste roadtrips die Amerika te bieden heeft!

Utah State Route 12

Er zijn nog zoveel meer prachtige roadtrips voor in de Verenigde Staten op te noemen, maar ééntje om niet te vergeten is de Utah State Route 12,  die met slechts 198 kilometer een stuk korter is dan vele andere, maar absoluut een dagtocht waard is voor als u toch naar het westen gaat. Als u namelijk denkt dat u al genoeg bergen gezien hebt, dan is er te vertellen dat een bergervaring niet compleet is zonder de prachtige en uitzonderlijke rode rotsruggen van Zuid-Utah. De route voert u namelijk door het Bryce Canyon National Park, wat voor alle natuurliefhebbers een prioriteit zou moeten zijn op het lijstje van plekken die u ooit eenmaal in uw leven met uw eigen ogen gezien zou moeten hebben.

Bron: Pixabay

Een nieuw avontuur

Met al deze uiterst speciale USA roadtrips sluiten wij dit artikel af, maar voor u is dit wellicht pas het begin van een heel bijzonder nieuw avontuur in uw leven. Dus terwijl u heel oplettend achter het stuur van uw eigen lease auto toch nog even een beetje dagdroomt over zo’n magnifieke vakantie bestemming als de Verenigde Staten, weet u natuurlijk ook wel dat de sleutel van die huurauto op u wacht om deze aangename droom in een geweldige Amerikaanse bolide waar te maken.

Laatst geüpdatet