Elektrische auto leasen in Nederland? Vergelijk direct alle aanbieders om te besparen

jun 19, 2018 | Auto Leasen

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto's beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs - Kilometers: 10.000 - Looptijd: 48 maanden - Incl BTW

jun 19, 2018 | Auto Leasen

Bij het leasen van een auto wordt je met een ruime keuze geconfronteerd omdat elke leasemaatschappij nou de meeste klanten naar zich toe wilt trekken. Dat is begrijpelijk omdat er sprake is van nogal wat straffe concurrentie en zal men proberen om elke klant zoveel als mogelijk op zijn wenken te bedienen. Het zal daarom niet verbazen dat er bij het aanbod ook elektrische auto’s bijzitten omdat deze auto’s steeds meer aan populariteit inwinnen. Het goedkoop leasen van een elektrische auto biedt in sommige gevallen ook wat meer voordelen ten opzichte van een “normale” variant.

Elektrische auto’s zijn er om te blijven

Waar er in het verleden ook al eens minder succesvole pogingen ondernomen waren om elektrische auto’s te introduceren als serieuze tegenhangers voor hun brandstofaangedreven varianten, is het met de nieuwe modellen anders gesteld. Dit heeft voor het grootste gedeelte te maken met de vele ontwikkelingen op het gebied van de techniek waardoor elektrische auto’s nu niet alleen een groter bereik hebben, maar ook wat minder kosten. De ontwikkelingen op het gebied van de techniek voor elektrische auto’s worden eveneens ook gesteund door vele klinkende namen op het gebied van de autoindustrie en wordt er dus flink in geinvesteerd. Zo zijn de elektrische motoren die er nu gebruikt worden lichter geworden en is de efficientie ook met grote stappen vooruit gegaan. Dit alles gekoppeld met de ontwikkeling van batterijen met een hogere energiedichtheid zorgt ervoor dat een moderne elektrische auto helemaal niet onderdoet voor bijvoorbeeld een benzine aangedreven auto.

Ook het toenemend bewustzijn onder het publiek en de politiek heeft ervoor gezorgt dat het imago van dit soort auto’s flink erop vooruitgegaan is. Zo komen er steeds meer oplaadpunten bij en is de oplaadtijd drastisch afgenomen.

Maar waarom dan zo een auto leasen?

Dat is nou allemaal mooi en waar, maar is zo een elektrische auto nog altijd beperkt in zijn bereik en heeft niet iedereen zo veel zin om een paar uurtjes te wachten tot de batterijen weer opgeladen zijn.Er zal toch wel een meerwaarde moeten zijn aan het leasen van zo een auto en komt dat in de vorm van de lage kosten per verreden kilometer. Weliswaar wat duurder in de aanschaf dan een doorsnee auto, is een elektrische auto daarna uitermate voordelig vanwege het niet hoeven te betalen voor brandstof en overige kosten zoals die voor het verwisselen van de motorolie niet meer gepleegd dienen te worden.Het voordeel begint aardig aan te tikken naarmate er meer kilometers afgelegd worden en zal er bij het leasen daarom ook gevraagd moeten worden naar de kilometerlimiet.

Voor bedrijven is zo een leaseauto ook interressant

Omdat de uitstoot van schadelijke stoffen zoals roet en CO2 gas bij een elektrische auto geheel achterwege blijven, is de bijtelling voordeliger en zullen bedrijven er dus een extra voordeel aan hebben. Zo bedraagt het percentage maar 4% ten opzichte van de gebruikelijke 22% en scheelt dat weer aardig wat centjes. Tel daar ook nog de gehele besparing op het brandstofverbruik bij op en zal zo een elektrische auto op jaarbasis een niet te verwaarlozen financieel voordeel opleveren die het meertarief van een elektrische lease auto wel ruimschoots zal compenseren. Tot 2018 zijn elektrische auto’s trouwens ook vrijgesteld van BPM en hoeft er ook geen motorrijtuigenbelasting te worden betaald. Deze vrijstellingen gelden trouwens ook voor een private elektrische lease auto en halen de leasemaatschappijen deze voordelen ook graag aan bij het promoten van hun elektrische auto’s.

Kijk ook naar de wat minder gunstige punten

Naast tal van voordelen die een elektrische auto biedt is het ook goed om eens naar de minder voordelige kanten te kijken. Alleen zo zal je in staat zijn om een auto uit te kiezen die bij jouw wensen past, of het nou om een elektrische auto gaat of gewoon eentje aangedreven door een benzinemotor.

Zo blijft een elektrische auto duurder bij de aanschaf en is dit ook te merken in het leasetarief. De afschrijving van zo een auto hangt voor het grootste gedeelte af van de levensduur van de batterijen en dienen die gemiddeld om de 5 jaar te worden vervangen. Waar er bij zo een elektrische auto door bespaard kan worden op het onderhoud (olie verversen is niet meer nodig), zullen de kosten op lange termijn toch wat hoger uitvallen.

Naast het kostenaspect is zijn er ook verschillen op het gebied van comfort die bij een elektrische auto weer om wat aanpassingen zal vragen. Het bereik is dient bijvoorbeeld wel scherp in de gaten te worden gehouden omdat opladen nog altijd wat uurtjes in beslag neemt. Wie grote afstanden af moet leggen en daar tussenin niet de tijd zal krijgen de auto op te kunnen laden, kan dus liever voor een benzine/diesel aangedreven auto kiezen. Ook een hybride auto is geen slechte keuze indien je echt wel voor een milieuvriendelijke optie wilt gaan.

Bij het leasen van elektrische auto dient er altijd goed gekeken te worden naar niet alleen het leasetarief, maar ook alle andere factoren die verschillend zijn met zo een normale benzine aangedreven auto. Fiscaal gezien komen elektrische auto’s er goed van af en is er sprake van een prijsdaling van nieuwe modellen die er op de markt verschijnen. Hierbij is er ook sprake van een groter bereik die de batterijen te bieden hebben en gaan die ook langer mee. Bekijk alle voordelen, maar zeker ook de nadelen goed alvorens aan auto te selecteren en vraag daarbij gelijk ook naar de mogelijkheden die er zijn om de auto na afloop van het leasecontract over te nemen.

 

Waar zoeken andere Nederlanders naar als ze een elektrische auto willen leasen?

 • elektrische auto leasen
 • elektrische auto private leasen
 • elektrische auto leasen prive
 • elektrische auto leasen particulier
 • elektrische auto leasen zakelijk
 • elektrische auto leasen zzp
 • elektrische auto leasen
 • elektrische auto leasen 2018
 • leasen elektrische auto
 • tweedehands elektrische auto leasen
 • elektrische auto leasen 2019
 • zakelijk leasen elektrische auto
 • goedkoopste elektrische auto leasen
 • elektrische auto prive leasen
 • goedkope elektrische auto leasen
 • prive elektrische auto leasen
lease kleine auto

Laatst geüpdatet