Ex lease auto kopen, waar moet je op letten en hoe werkt het precies?

jun 19, 2018 | Auto Leasen

jun 19, 2018 | Auto Leasen

Een auto kopen gaat altijd weer gepaard met enkele afwegingen die genomen zullen worden: wat is de prijs en het bouwjaar?, hoe hoog is het brandstofverbruik? Er zijn een heleboel zaken die er dus eerst goed bekeken worden komt alles op den duur toch ook weer neer op de prijs. Een ex lease auto kopen is daarbij zeker wel een optie die bekeken moet worden vanwege niet alleen het ruim aanbod, maar zeker ook de scherpe prijzen die eraan verbonden zijn.Ook de kwaliteit is er gegarandeerd tezamen met de kilometerstand. Op deze manier kun je dus de goedkoopste lease auto vinden zonder dat je inlevert op kwaliteit.

Lease auto’s zijn altijd goed onderhouden

Onderhoud staat centraal bij een leaseauto en komt dat mede door het feit dat de leasemaatschappij verantwoordelijk is voor niet alleen het onderhoud, maar ook de reparatie. Achterstallig onderhoud betekent bijna altijd vroegtijdige defecten en wil de maatschappij daar natuurlijk niet te veel geld aan uitgegeven. Vanwege de contractuele verplichtingen die de leasemaatschappij heeft naar haar klanten toe, zal een defecte auto niet door die geaccepteerd worden. Een gedegen onderhoud is dus een altijd een feit bij een leaseauto en zal bij een ex lease auto het onderhoudsboekje dat zeker ook bewijzen. Een ander punt waar een ex lease auto sterk staat is de gegarandeerde kilometerstand die ook nog relatief laag zal zijn. De kilometerlimiet waar de lessee zich aan moet houden heeft tot doel om de waarde van de auto voor een groot deel te behouden. Een totaal uitgereden auto krijg je dus niet bij de aankoop van een ex lease auto en ben je ervan verzekerd dat er nog jaren probleemloos rijplezier mee te beleven zal zijn.

De gegevens zullen altijd wel kloppen

Geen twijfelachtig onderhoudt dus, maar altijd volgens het boekje naar de garage gebracht. Lease auto’s die nieuw bij de dealer betrokken zijn, hebben altijd een ruime garantieperiode met zich mee en zorgt dit ervoor dat ook reparaties die er uitgevoerd moeten worden bij de dealer zullen plaatsvinden. Geen goedkope namaakonderdelen die op de auto geplaatst worden dus en zal er ook door gekwalificeerd personeel op gewerkt worden.

Bij het opvragen van een kentekencheck zullen de gegevens dus wel kloppen en komt er nog bij kijken dat de kilometerstand zeker de juiste zal zijn. Teller fraude komt helaas nog veelvuldig voor en is de waarde van de auto er voor een belangrijk deel van afhankelijk. De leasemaatschappij heeft er alle belang bij om de tellerstand nauwlettend te volgen en is de kilometerstand bij een ex lease auto gegarandeert de juiste.

De aankoop van een auto die als tweedehandsje voor lease werd opgegeven blijft ook een goede keuze omdat dezelfde regels van kracht zijn als een splinternieuwe. Ook bij deze oudere lease auto’s wordt het onderhoud gepleegd door de dealer of een erkend bedrijf die een goede naam heeft op het gebied van onderhoud en reparatie.

Hou wel rekening met iets hogere prijzen

Al het onderhoud en reparaties volgens de voorschriften van de fabrikant en met gebruikmaking van uitsluitend onderdelen van de hoogste kwaliteit heeft wel als resultaat dat de prijs van een ex lease auto niet aan de laagste kant zal zijn.Vanwege de kilometerlimiet hebben deze auto’s ook relatief weinig gereden in vergelijking met auto’s met hetzelfde bouwjaar en is dit eveneens terug te vinden in de prijs. Het voordeel is echter dat de prijsbepaling goed onderbouwt is en er altijd ook een taxatierapport opgevraagd kan worden. Je betaald dus nooit te veel voor de auto en blijft de aankoop een goede investering. Iets wat zeker niet mag ontbreken bij de aankoop van een ex lease auto is een garantieperiode en is deze altijd ruim. Geen periode van een maand dus, maar vaker een periode van liefst 6 maanden.

Ex lease auto’s zijn gewild en spelen de diverse leasemaatschappijen daar handig op in. Een deel verkiest ervoor om de auto’s zelf van de hand te doen terwijl weer anderen een verkoopbedrijf in handen nemen. Hoe sneller de verkoop plaats zal vinden, hoe beter het is voor de leasemaatschappij omdat zij op zo een manier snel weer over hun werkkapitaal kunnen beschikken. Het is daarom ook mogelijk om alvast een auto te reserveren waarvan het leasecontract binnen een korte periode zal vervallen. Let daarbij wel even op de onderhoudsintervallen om te weten te komen of er geen grote beurt aan zit te komen en vraag daarom gelijk wie voor de kosten zal moeten opdraaien

.

Waar zoeken andere Nederlanders naar als kijken naar ex lease auto’s?

 • ex lease auto kopen
 • ex lease auto
 • ex lease
 • ex lease autos
 • ex lease kopen
 • ex-lease auto kopen
 • occasion ex lease
 • ex lease auto kopen audi
 • ex lease auto kopen audi
 • ex lease auto occasion
 • ex lease auto leasen
 • ex lease auto kopen bmw
 • ex lease autos kopen
 • kopen ex lease auto
 • ex lease auto kopen verstandig
lease kleine auto

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto's beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs - Kilometers: 10.000 - Looptijd: 48 maanden - Incl BTW

Laatst geüpdatet