Een gebruikte auto private leasen, wat is er allemaal mogelijk in Nederland?

jun 19, 2018 | Private Lease

jun 19, 2018 | Private Lease

Het aangaan van een lease betekent niet dat je gelijk met een nieuwe auto rond kunt rijden omdat er ook uit een ruim aanbod tweedehandse auto’s kan worden gekozen. Dit zorgt ervoor dat de tarieven die er betaald moeten worden veel gunstiger zullen uitvallen. Het is dus meer de doelgroep die over een wat kleiner budget beschikt welke er baat bij heeft, maar kan er ook voor worden gekozen om financieel wat meer speelruimte te hebben voor de toekomst.

Zou aanschaf niet voordeliger uitkomen?

Een gebruikte auto kost minder dan een nieuwe en zou het daarom inderdaad voordeliger uitkomen om er gelijk eentje aan te schaffen in plaats van een goedkope private lease af te sluiten. In de praktijk blijkt het echter dat de prijzen van jonge occasions nog altijd aan de hoge kant zijn, vooral door de grote vraag die er is naar dit soort auto’s, waardoor ook de aanschaf van zo een tweedehands voertuig nog altijd financieel niet haalbaar is voor grote groepen. Het gaat hier wel om auto’s die maar een paar jaartjes oud zijn met weinig kilometers op de teller.

Niet elke auto wordt namelijk ter lease aangeboden en hebben de leasemaatschappijen daar wel een goede reden voor: het onderhoud. Het voordeel van een tweedehandse auto leasen ten opzichte van er zelf eentje aan te schaffen is dus dat het bij de lease auto’s altijd zal gaan om auto’s die nog als “nieuw” te beschouwen zijn en waarvan het onderhoud niet handen vol geld zal kosten. Ook de dagwaarde zal op een aanvaardbaar niveau moeten zijn om ervoor te zorgen dat de maatschappij haar investering niet snel zal zien afnemen in waarde.

Privé leasen van een zelf uitgekozen auto mag ook

In zulke gevallen wordt er door de leasemaatschappij de mogelijkheid geboden om zelf op zoek te gaan naar een tweedehandse auto. Er zijn daarbij ook voorwaarden aan verbonden die strikt nageleefd zullen moeten worden.Aanschaf van een auto bij een particulier is hierbij daarom ook niet mogelijk omdat de maatschappij de auto zal moeten overkopen alvorens die voor lease aan te bieden.

Bij de aankoop zullen er geen twijfels mogen zijn over de staat waarin de auto zich verkeerd en zal ook de kilometerstand moeten kloppen. Om het risico te verkleinen wordt er daarom alleen zaken gedaan met gerenommeerde autobedrijven omdat die ook garant staan voor de kwaliteit van de door hun aangeboden auto’s. Dit zal wel aan de prijs te merken zijn en komt het soms beter uit om te kiezen voor een ex lease auto. Die kunnen door de leasemaatschappij tegen concurrerende prijzen worden aangeboden omdat de tussenschakel van autohandelaar wegvalt en je gewoon een auto aangeboden krijgt die rechtstreeks uit de inventaris van de maatschappij zelf komt.

Desondanks moet er soms wel uitgekeken worden naar een auto buiten de leasemaatschappij om omdat er geen auto’s uit de inventaris beschikbaar zijn of de beschikbare modellen niet voldoen aan de wensen van de klant.

Overname van zo een gebruikte auto is vaak een aantrekkelijke optie

De aangeboden auto’s zijn dus altijd jonge occasions die weinig kilometers hebben afgelegd en is zo een auto nog lang niet uitgereden, zelfs niet na afloop van het leasecontract. Omdat het grootste gedeelte van de marktwaarde er nu wel vanaf is, kan de overname voor een relatief zacht prijsje plaats vinden en is het voordeel dat je niet opnieuw opzoek hoeft te gaan naar een lease auto. Omdat de auto ook al bekend is bij jou weet je precies wat er nou wel of niet aan te komen zit op het gebied van onderhoud en reparatie en zijn er dus nooit twijfels over de staat waarin de auto zich bevindt.

Tijdens de leaseperiode zal het onderhoud altijd optimaal plaats gevonden hebben en weet jij als lesseedat de auto nog jaren probleemloos mee kan gaan. Maak daarom afspraken met de leasemaatschappij over de kosten die er allemaal gepaard zullen gaan met een overname en bekijk gelijk ook de mogelijkheid om een financial lease af te sluiten. Zo hoef je na afloop van het contract niet met een afkoopsom op tafel te komen, maar is deze al verwerkt in het leasetarief.

Er wordt vaker wel naar een aanbetaling gevraagd voor dit type lease en is het mogelijk jouw oude auto in te ruilen en de waarde te gebruiken als aanbetaling. Een financial lease wordt als een huurkoop beschouwd door financiële instellingen zoals banken en zal er zeker ook een BKR toetsing worden gepleegd.

Bij het leasen van een gebruikte auto gaat het dus niet om afdankertjes die niet verkocht kunnen worden, maar in tegendeel om jonge occasions die technisch nog helemaal in orde zijn. Dit is van groot belang voor de leasemaatschappij zelf omdat zij natuurlijk het risico voor nooit hoog willen laten oplopen door een auto in hun inventaris te brengen die veel aan onderhoud zal vergen.

Ook bij het zelf uitkiezen van een auto zal er streng op worden toegezien dat er wel aan alle voorwaarden voldaan zal worden. Een aantrekkelijke manier om gelijk aan een eigen auto te komen is door het afsluiten van een financial lease en wordt deze vorm van leasen ook gebruikt als alternatief voor de aankoop van een auto middels huurkoop.

lease kleine auto

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto's beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs - Kilometers: 10.000 - Looptijd: 48 maanden - Incl BTW

Verschil tussen private lease en operational lease?

Waardering ★★★★★  8.5 / 10 Alles in 1 Ja, alleen tanken Aankomst auto Binnen 12 tot 14 weken Maandelijkse prijs  € 454 ✓ Innovatief & duurzame aanbieder ✓ Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon ✓ Keurmerk Private Lease Waardering ★★★★★  8.3 / 10 Alles in 1 Ja,...

De goedkoopste private lease automaat vinden in Nederland?

Goedkoopste private lease automaat vergelijken in 2019 Waardering ★★★★★  8.5 / 10 Alles in 1 Ja, alleen tanken Aankomst auto Binnen 12 tot 14 weken Maandelijkse prijs  € 454 ✓ Innovatief & duurzame aanbieder ✓ Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon ✓ Keurmerk...

Laatst geüpdatet