Wil je over een leaseauto gaan beschikken? Of ben je er nog niet helemaal uit? Tegenwoordig is het een hele normale keuze om een auto te gaan leasen. Hoewel je bij leasen niet de eigenaar bent van de auto, zijn er wel een aantal aspecten om rekening mee te houden die de veiligheid en het rijcomfort kunnen verbeteren. Een aspect waar veel mensen niet veel bij nadenken is het belang van goede autobanden en velgen voor je leaseauto. Er zijn namelijk een aantal redenen waarom dit erg belangrijk is. Daarom hebben we er ook een blog over geschreven, zodat je compleet geïnformeerd kunt zijn over het belang van een goede autobanden en velgen voor je leaseauto. Ook kun je lezen waarom je het beste voor originele velgen en banden kunt zitten.

 

Het belang van goede banden voor een leaseauto

Allereerst is het cruciaal om te beschikken over goede banden voor je leaseauto. Slechte banden kunnen namelijk leiden tot ongeluk en ongemak, en het is iets wat gemakkelijk voorkomen kan worden. Er is sprake van slechte banden in de volgende gevallen:
– De bandenspanning is te laag of te hoog

– Er is sprake van slijtage

–  Er is sprake van overbelasting (dit heeft invloed op de prestaties van de banden)

– De banden zijn van algemene slechte kwaliteit (dit kan grip problemen of rij discomfort veroorzaken)

De bovenstaande gevallen leiden tot onnodige veel gevaar op de weg en het rijdt ook niet lekker. Kies daarom altijd voor banden van goede kwaliteit! De verschillen tussen banden van algemene slechte kwaliteit en algemene goede kwaliteit ontstaan in het productieproces

Slechte banden komen voornamelijk van producenten die focussen op prijs, en niet op kwaliteit. Dit is het geval voor de meeste fabrikanten van replica banden. Als je een auto gaat leasen, vraag dan na of de banden origineel zijn, zodat je onnodige risico’s vermijd. Een te hoge bandenspanning en slijtage zul je echter niet snel meemaken als je een auto gaat leasen.

Het belang van goede velgen voor een leaseauto

Naast het beschikken over goede banden is het beschikken over goede kwaliteit velgen ook belangrijk. Goede velgen zorgen ook voor verhoogde veiligheid en rijcomfort. Goede kwaliteit velgen breken of buigen een stuk minder snel, waardoor ze een stuk betrouwbaarder zijn. Het advies dat wij hiervoor geven is ook weer het feit dat originele velgen betrouwbaarder zijn dan replica velgen.

Waarom kiezen voor originele banden en velgen?

Het verschil tussen originele banden & velgen en replica’s zit hem dus in de kwaliteit. Ook als je een auto gaat leasen is kwaliteit erg belangrijk. De aansluiting van de banden & velgen met de rest van de auto is ten eerste stukken beter met originele velgen. Dit komt omdat originele velgen geproduceerd zijn zodat ze op een specifieke auto passen. Ook is de samenwerking tussen de velgen producent en de autoproducent erg intensief, zodat alle partijen er zeker van zijn dat de uiteindelijke kwaliteit van de auto erg hoog is. Bij producenten van replica velgen is dit niet belangrijk. Zij willen zoveel mogelijk omzet creëren, en dit bereiken ze door kosten te besparen waardoor ze autobanden voor een lage prijs aanbieden. Uiteraard gaat dit ten koste van de kwaliteit, en dit heeft invloed op jouw algehele rijervaring. Wees daarom verstandig, en kies voor originele velgen!

 

Laatst geüpdatet