De goedkoopste private lease automaat vinden in Nederland?

jun 19, 2018 | Private Lease

Goedkoopste private lease automaat vergelijken in 2019

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto's beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs - Kilometers: 10.000 - Looptijd: 48 maanden - Incl BTW

jun 19, 2018 | Private Lease

Het gemak dient de mens en kan auto rijden wel knap vermoeiend zijn. Na een lange rit in de file bijvoorbeeld zal je wensen dat je lease auto over een automaat beschikte en het rijcomfort met stukken omhoog zou gaan. Bij de aanschaf of lease van een auto is het goed om de mogelijkheid te bekijken om gelijk voor een automaat te kiezen. Voor de optie van een automaat dient er echter nog altijd extra betaald te worden en is het belangrijk om eens goed rond te kijken wat de opties zijn om voor de goedkoopste private lease automaat in aanmerking te komen.

Een automaat leasen maakt het leven wat makkelijker

Wie de hele dag achter het stuur plaats heeft genomen weet als geen ander hoe vermoeiend het wel kan zijn om steeds maar te moeten schakelen. Ook personen die niet meer zo fit zijn kunnen vaak moeilijk omgaan met het koppelingspedaal en biedt een automaat een ware uitkomst. In ons land is zo een automatische versnellingsbak een optie waarvoor er extra betaald dient te worden, maar is dat wel anders in andere landen zoals de Verenigde Staten.

  • Daar heeft men al lang door dat rondrijden met een automaat een ongekende mate van comfort biedt en bovendien ook ervoor zorgt dat de motor niet te veel wordt geforceerd (lang doortrekken bij een hoog toerental). Moderne automaten beschikken bovendien over een groot aantal versnellingen of “trappen” waardoor ook het brandstofverbruik op hetzelfde niveau is als een auto met een handbak.

Het is soms wel zoeken naar een lease auto met automaat

Omdat een automaat nu eenmaal niet standaard wordt meegeleverd bij auto’s in ons land, is het soms wel zoeken naar eentje. Bovendien zal de auto dan ook voor de rest moeten voldoen aan jouw wensen. Door gebruik te maken van de filters op de website van de leasemaatschappij kan je snel erachter komen of ze wel de beschikking hebben over auto’s met een automatische transmissie.

De goedkoopste private lease automaat vinden hangt weer af van het type auto waar je naar op zoek bent. Natuurlijk zullen de compacte auto’s met een automaat zich in de laagste prijsklasse bevinden, maar ben je misschien daar juist niet naar op zoek. Vraag daarom ook eens even naar de mogelijkheden die er zijn om jouw wensen bij de leasemaatschappij aan te geven waarna die zelf op zoek zal gaan naar een geschikte auto. Bij het leasen van een nieuwe auto kan er aan de dealer gevraagd worden of ze de beschikking hebben over zo een auto of kan er eentje worden gereserveerd.

De prijzen kunnen dan wel hoger uitvallen

In gevallen waarbij de gewenste auto met automaat niet in voorraad is, maar zal worden besteld, zal de prijs wel hoger uitvallen. Het gaat hierbij namelijk om een uitvoering die de leasemaatschappij niet standaard tot haar inventaris kan rekenen en brengt dit altijd meer kosten met zich mee.

De prijzen kan wel laag worden gehouden wanneer de auto wel gewoon bij de leasemaatschappij aanwezig is omdat bij afname van een groot aantal bij de dealer er altijd op een korting kan worden gerekend, wat zeker doorwerkt naar het leasetarief.De goedkoopste private lease automaat vindt je dus door er gewoon eentje uit de beschikbare inventaris uit te kiezen.

Voor degenen die niet op zoek zijn naar een nieuwe auto kan een tweedehandse met automaat dan een uitkomst bieden. Omdat er relatief veel minder auto’s met een automaat geleased worden zal het aanbod bij de tweedehandse auto’s ook minder zijn. Het gaat vaak om ex lease auto’s en dien je er snel bij te zijn. Alvast eentje reserveren waarvan de lease binnenkort verloopt, is ook een optie.

Zelf een auto uitzoeken komt vaker het goedkoopst uit

Veel leasemaatschappijen bieden de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar een auto bij een dealer en die vervolgens dan over te nemen. Tweedehandse auto’s behoren daar natuurlijk ook bij en kan je door zelf even goed rond te kijken heel voordelig eentje met een automaat weten te vinden. De voordelige prijs zal van grote invloed zijn op het leasetarief en kan je wel heel goedkoop rondrijden in een private lease automaat. Het handige van zo een lease is dat je ook in staat bent de auto over te nemen na afloop van het contract.

Een financial lease is bij overname de beste manier om gelijk na afloop van het contract de auto op jouw naam overgeschreven te krijgen. Indien de wat hoger liggende tarieven van de financial lease niet haalbaar zijn, kan er altijd nog afgesproken worden met de leasemaatschappij dat je de auto zult overkopen aan het eind.

  • Je hebt zo wel genoeg tijd om te beginnen met sparen en ben je ervan gegarandeerd dat de auto zich in een goede staat zal bevinden, iets dat helaas niet vanzelfsprekend is bij de aankoop van een tweedehandse auto bij een particulier of soms zelfs een autohandelaar.
  • Met een automaat rij je altijd wel een stuk comfortabeler rond, maar is het aantal auto’s waaruit er een keuze kan worden gemaakt vaker beperkt. Vergelijk daarom ook de tarieven en het beschikbaar inventaris van verschillende leasemaatschappijen en kijk daarbij ook gelijk wat de mogelijkheden zijn om zelf op zoek te gaan naar een lease auto met automaat. Bij deze regeling zal je weliswaar verplicht worden gesteld de auto over te nemen na afloop van het contract (private financial lease), maar rij je er gegarandeerd rond in een auto naar jouw wens.
lease kleine auto

Verschil tussen private lease en operational lease?

Waardering ★★★★★  8.5 / 10 Alles in 1 Ja, alleen tanken Aankomst auto Binnen 12 tot 14 weken Maandelijkse prijs  € 454 ✓ Innovatief & duurzame aanbieder ✓ Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon ✓ Keurmerk Private Lease Waardering ★★★★★  8.3 / 10 Alles in 1 Ja,...

Laatst geüpdatet