Een kleine auto leasen? Lees alle informatie en pak de goedkoopste private lease kleine auto

mrt 30, 2019 | Auto Leasen

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto's beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs - Kilometers: 10.000 - Looptijd: 48 maanden - Incl BTW

mrt 30, 2019 | Auto Leasen

Auto rijden in ons land brengt nogal wat kosten met zich mee en is het belangrijk een juiste keuze te maken bij het selecteren van een geschikte auto. Zo zal de belasting op een groot voertuig meer zijn dan een kleine auto en zijn de kosten voor de verzekering ook verschillend. Hoewel deze kosten bij een lease auto niet rechtstreeks betaald dienen te worden door de lessee, wordt alles wel keurig doorberekend in het leasetarief. Een kleine auto leasen heeft biedt ook meer voordelen aan zoals het brandstofverbruik.

Is zo een kleine lease auto wel waar je naar op zoek bent?

Voordat je alle websites van de verschillende leasemaatschappijen begint te bezoeken en daarbij naar de kleine modellen kijkt is het belangrijk te weten waar je de auto voor nodig zal hebben. Een kleine auto mag dan wel handig zijn in het verkeer en een laag brandstofverbruik hebben, maar blijft het geen ruimtereus waar je vel spullen of de kinderen eenvoudig in kwijt zal raken.

Ook de toekomstige behoeftes dienen bekeken te worden. Kindje op komst? Dan is een compact stadsautootje misschien niet de juiste keuze, vooral niet wanneer het gezin al uit meerdere kinderen bestaat. Aan de andere kant komt het nog altijd voordeliger uit om een ruimere auto te huren voor periodes waarin dat nodig zal zijn zoals tijdens de vakantie.

Het komt er allemaal op neer dat er vaker met een kleine auto volstaan kan worden en het weinig nut heeft om voor die enkele momenten dat een ruimere auto nodig is een lease auto te nemen die je alleen maar meer geld zal kosten. Bekijk ook de mogelijkheden die er worden geboden om een kleine auto met trekhaak te leasen. Zo kunnen extra spullen gewoon mee in de aanhangwagen, maar is de kans ook groot dat het leasetarief wat hoger zal uitvallen.

De tarieven verschillen wel sterk per kleine lease auto

Eenmaal het besluit gevallen is om voor een kleine auto te gaan, zal er ook binnen die categorie een keuze gemaakt moeten worden tussen verschillende modellen en merken. De tarieven zullen daarom ook grote verschillen vertonen en is het belangrijk niet gelijk voor het goedkoopste model te kiezen.

Alles heeft zijn reden, zo ook een laag tarief en dien je goed naar de gestelde voorwaarden te kijken. Binnen het segment kleine auto’s kan je kiezen tussen een compacte tweedeurs, maar ook een ruimere hatchback. Ook de motor is belangrijk omdat er tal van kleine auto’s te vinden zijn met een een relatief grote motor.

Deze zijn het duurst onder de leaseauto’s van deze categorie en wordt er vaak voor gekozen door jonge sportievere rijders die niet vel ruimte nodig hebben in hun auto, maar zeker wel over wat extra motorvermogen willen beschikken. Zulke modellen met wat meer motorvermogen kosten bij de dealer ook altijd meer en zijn ook de overige kosten zoals de wegenwegbelasting hoger. Een kleine auto van zo een klasse zal daarom niet bepaald de goedkoopste zijn om te leasen.

Wat dacht je van een kleine tweedehandse auto?

De websites van de verschillende leasemaatschappijen staan bol van aanbiedingen die zich allemaal richten op nieuwe auto’s, maar bieden ze bijna allemaal ook de mogelijkheid om een tweedehandse auto te leasen. Dit is een handige optie voor zij die gewoon op zoek zijn naar een betrouwbare no-nonsense auto die bovendien voor een voordelig tarief kan worden geleased.

Het aanbod van jonge occasions is groot en geldt dat in het bijzonder voor kleine auto’s. Geen tekort dus aan keuzemogelijkheden en vindt je er wel eentje die bij jouw smaak, maar zeker ook budget past. De tweedehandse auto’s die door de leasemaatschappijen aangeboden worden zijn allemaal ex leaseauto’s en weet je direct ook dat het om goed onderhouden voertuigen gaat die maar een paar jaartjes oud zijn. Vaker is er zelfs geen verschil te merken met een nieuwe auto omdat de modellen altijd voor een paar jaren worden geproduceerd.

Je oude (grote) auto inruilen mag ook

Overstappen van een grote naar een kleine auto is soms nodig omdat de kosten hoog zijn of omdat er geen behoefte meer is aan die extra ruimte. Indien het besluit genomen wordt om een kleine auto te leasen kan bij tal van leasemaatschappijen de oude auto worden ingeruild waarna de maatschappij voor de verkoop zal zorgdragen.

Het inruilen is snel gebeurd en kan je daarom ook binnen een korte periode al de beschikking hebben over een leaseauto. Het geld dat je voor de oude auto krijgt kan bij een financial lease bovendien worden gebruikt als aanbetaling waardoor de maandelijkse betalingen lager zullen uitvallen. Zo ben je met deze handige regeling gelijk af van jou ietwat onhandige grote auto en bespaar je ook een heleboel geld bij de pomp met jouw nieuwe en zuinigere kleine lease auto.

Wie een kleine auto leaset pakt het allemaal wel slim aan omdat je daarmee wel (veel) geld bespaart op niet alleen de leasekosten, maar ook nog gewoon op de brandstofkosten. De besparingen zullen aardig wat oplopen gedurende de leaseperiode en kan je besluiten om na afloop van de lease ermee een eigen auto aan te schaffen of voor een andere grote aankoop te gebruiken.

Een tijdelijke behoefte aan wat ruimer vervoer kan met een huurauto worden voldaan en rij je de rest van de periode dus gewoon lekker voordelig rond. Ook de mogelijkheid om jouw oude auto in te ruilen bestaat er en ben je zo snel geholpen aan een kleine lease auto.

Waar zoeken andere Nederlanders allemaal naar als het over kleine lease auto’s?

  • private lease kleine auto
  • kleine lease auto
  • lease kleine auto
  • particulier lease kleine auto
  • kleine auto lease
  • kleine auto private lease
  • private lease kleine elektrische auto
  • goedkoopste private lease kleine auto
  • beste private lease kleine auto
  • private lease kleine auto aanbieding
lease kleine auto
Kun je zonnepanelen ook leasen?

Meedoen aan de groene revolutie door gebruik te maken van groene elektriciteit. Zoals het plaatsen van zonnepanelen op je dak, met als doel je elektriciteitsrekening omlaag brengen onder andere. Met een vette bankrekening kun je de zonnepanelen aanschaffen. Maar als...

Van eigendom naar lease: stopt mijn verzekering dan? Copy

Wanneer je besluit om je eigen auto vaarwel te zeggen en over te stappen in een leaseauto, heeft dat natuurlijk de nodige financiële consequenties. Er zijn tegenwoordig verschillende vormen van leasecontracten, waarbij over het algemeen de kentekenhouder ook de...

Van eigendom naar lease: stopt mijn verzekering dan?

Wanneer je besluit om je eigen auto vaarwel te zeggen en over te stappen in een leaseauto, heeft dat natuurlijk de nodige financiële consequenties. Er zijn tegenwoordig verschillende vormen van leasecontracten, waarbij over het algemeen de kentekenhouder ook de...

Bezoek de Amerikaanse droom in een huurauto

Voor iedereen die dagelijks al een auto least, zal hetgeen er nu verteld wordt al gesneden koek zijn, maar voor alle andere lezers is het beter dat er toch nog even wat hierover uitlegd wordt. Een auto leasen is namelijk als het huren van een appartement. U betaalt...

Laatst geüpdatet