Meedoen aan de groene revolutie door gebruik te maken van groene elektriciteit. Zoals het plaatsen van zonnepanelen op je dak, met als doel je elektriciteitsrekening omlaag brengen onder andere. Met een vette bankrekening kun je de zonnepanelen aanschaffen. Maar als je niet over voldoende financiën beschikt, kun je deze ook leasen. Er zijn wel enkele voor- en nadelen hieraan verbonden.

Zonder grote investering

Zonder een grote investering te hoeven doen, kun je profiteren van de voordelen van groene elektriciteit. Je hoeft dus niet te beschikken over veel geld. En ook als bezit je genoeg, hoef je niet in een keer veel geld te investeren. In de meeste gevallen lease je wel voor een periode van 10 tot 20 jaren.

Niet zelf onderhouden

Lease je de zonnepanelen dan hoef je niet voor het onderhoud van de zonnepanelen te zorgen. Het bedrijf met wie je een contract hebt gesloten, zorgt voor het onderhoud van de panelen. En niet alleen puur voor de panelen, maar voor het onderhoud van het compleet systeem.

Kosten stroomrekening verlagen

Het draait niet alleen om de natuur maar ook om je portemonnee. Schonere lucht inademen terwijl je ook minder uitgeeft aan elektriciteit. Want voor een goed deel leveren de zonnepanelen voldoende elektriciteit voor jouw doen en laten van alle dag.

Uiteindelijk meer

Er zijn ook nadelen verbonden aan het leasen. Leasen Zonnepanelen betekent dat je aan het eind van het contract meer hebt uitgegeven. Meer dan wanneer je de investering in een keer zou hebben gedaan. Aan het eind zijn de panelen weliwaar van jou maar dan wellicht ook verouderd.

Contract gebonden

Bedrijven leasen hun zonnepanelen middels een contract voor lange tijd, vaak 10 tot 20 jaren. In die periode zit je vast aan het contract. Op zich al een nadeel. Nog een nadeel is dat je vanaf een bepaalde periode minder zonnepanelen nodig hebt. Doordat jouw verbruik minder is geworden. Echter betaal je nog steeds voor hetzelfde aantal zonnepanelen.

Al met al is het zeker voordelig voor moeder natuur indien je investeert in zonnepanelen. Ook voor jouw portemonnee betreffende stroomrekening. Het leasen echter, is financieel gezien uiteindelijk minder voordelig dan het kopen van de zonnepanelen. Als je niet meteen beschikt over het geld, zou je eerst het geld kunnen lenen bijvoorbeeld.

Met een lening kom je toch goedkoper uit dan te leasen en zo het bedrijf van de zonnepanelen veel meer betalen. Veel meer dan de kostprijs van de zonnepanelen.