Stap 1)Kies je merk

Mercedes private lease

De naam Mercedes wordt altijd gezien als een luxemerk die niet eenvoudig bereikbaar is voor degenen met een klein budget. Binnen de leasewereld is het merk daarom ook in trek bij vooral zakelijke rijders, maar zijn het ook particulieren die steeds meer gebruik willen maken van de mogelijkheden die een Mercedes private lease biedt. Dit biedt namelijk de kans om toch in zo een mooie nieuwe Mercedes rond te kunnen rijden zonder daar al te diep in je buidel hoeven te tasten. De kracht van een leaseauto ligt namelijk voor een groot deel in het feit dat je met een complete betalingsregeling wordt geconfronteerd.

Ook luxe auto’s vinden gretig aftrek als private lease

Het zijn de lage “instapkosten” van een private lease die ervoor zorgen dat men vaker ook naar de wat duurdere merken kijkt. De uitleg is vrij simpel: het leasetarief is doorgaans het verschil tussen de nieuwprijs en de restwaarde na afloop van het contract vermeerderd met de kosten die de maatschappij maakt voor onderhoud, reparatie, de keuring, verzekering en natuurlijk ook hun winst. Toch is het totaalbedrag dat betaald zal worden gedurende de loop van het contract redelijk te noemen en zijn de kosten ook nog evenredig verspreidt over elke maand van de leaseperiode. Ook een aanbetaling is niet vereist en hoef jij je om het onderhoud druk te maken. Die kan nogal prijzig uitvallen bij topmerken en komen de kosten bij een private lease gelukkig voor rekening van de maatschappij. Voor reparaties geldt dezelfde regeling, maar moet er natuurlijk wel geen sprake zijn van opzettelijke beschadiging of grove nalatigheid.

Voor een redelijk bedrag kan je al in een nieuwe Mercedes rondrijden

Een nieuwe Benz is altijd weer een aparte verschijning en is het nog leuker wanneer jij zelf achter het stuur plaats kunt nemen. Een Mercedes private lease maakt dat mogelijk en kan je daarbij op dezelfde service rekenen die men van het merk met de ster gewend is. Als lessee onderga je dezelfde behandeling als een koper en is het ook mogelijk een auto te “bestellen” die geheel naar jouw smaak is samengesteld. Het modellenaanbod van Mercedes is vrij ruim en ben je dus niet verplicht te kiezen voor een prijzig topmodel. Het onderhoud en reparatie vallen ook volledig onder de verantwoordelijkheid van de leasemaatschappij en zit je bij het moeten achterlaten van de auto in de garage nooit zonder een auto dankzij het vervangend vervoer regeling. De auto is bovendien all risk verzekerd en wordt schade in het verkeer, ook waar jij de veroorzaker van bent, door de verzekeringsmaatschappij vergoed.

Een zorgpunt van het rondrijden in een klasse auto is dat het onderhoud en reparaties relatief duur kunnen uitvallen en je daardoor het risico loopt om voor grote uitgaves te staan in het geval van een ongeluk of defect. Al deze zorgpunten worden bij een leaseauto teniet gedaan en wordt met de vaste maandelijkse bijdrage het risico door de leasemaatschappij overgenomen. Met een Mercedes private lease is dit zeker ook het geval en geniet je dus zorgeloos van jouw nieuwe Benz.

Mercedes private lease
4.2 (83.85%) 26 votes

Laatst geüpdatet op