De elektrische auto wint de afgelopen jaren in rap tempo aan populariteit. Dit is te verklaren door het feit dat de auto’s met name een stuk beter geworden zijn. Waar je je bijvoorbeeld vroeger nog wel eens zorgen moest maken om de actieradius van een elektrische auto is dit anno 2022 in veel mindere mate het geval. Nu moet de elektrische auto om deze te kunnen gebruiken natuurlijk worden opgeladen. Net als bij een auto met een traditionele verbrandingsmotor is dit iets dat geld kost. Ben jij nu benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat deze kostenpost zo laag mogelijk blijft? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Laadpaal thuis

Het laten installeren van een laadpaal thuis is een van de eerste dingen die iedere elektrisch autobezitter zou moeten doen. De laadpaal thuis kan de auto namelijk opladen met veel goedkopere stroom. Je haalt de stroom rechtstreeks van het net en betaalt dus dezelfde prijs voor een KwH als in huis. Nu zal het laadpaal laten installeren je natuurlijk wel geld kosten. Over het algemeen heb je deze investering er echter binnen drie jaar wel uitgeladen. Hoe eerder jij kiest voor het laadpaal thuis installeren, hoe eerder jij de investering ook terugverdiend zal hebben! Naast het financiële voordeel geeft de laadpaal thuis je ook nog een stukje extra rust. Je kunt de auto namelijk altijd opladen op het moment dat het jou uitkomt en bent hierin niet afhankelijk van de beschikbaarheid van publieke laadpalen.

Zonnepanelen

De laadpaal thuis zorgt er in eerste instantie al voor dat je de auto kunt opladen met netstroom. Dit is al een enorme besparing ten opzichte van een publiekelijke laadpaal, maar er valt hier nog een financiële slag in te maken. Je kunt er namelijk voor kiezen om je woning te voorzien van zonnepanelen. De stroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt zou over het algemeen voldoende moeten zijn om het huis en de auto van stroom te voorzien. Vanaf het moment dat je de investering in de zonnepanelen hebt terugverdiend laad je in dit geval zo goed als gratis je auto op!