Short lease vergelijken en de beste maandelijkse prijs betalen?

Short lease wordt steeds populairder in Nederland, begin direct met het vergelijken van alle grote aanbieders in Nederland.

Wat is short lease?

Short lease is een leasevorm die ideaal geschikt is voor mensen die voor een relatief korte periode een auto willen leasen. Het kan hierbij gaan om een luxe personenauto, maar ook om een robuuste bestelwagen. LeasePlan biedt diverse mogelijkheden op het gebied van short lease. Hierdoor heeft u altijd meerdere mogelijkheden om voor kortere periode te leasen.

Vanaf een enkele dag

Short lease kan ook bijzonder kort zijn. We spreken dan van mogelijkheden al vanaf een enkele dag. Deze flexibele oplossingen zijn uitstekend voor mensen die slechts af en toe een dag een auto nodig hebben, bijvoorbeeld voor het afleggen van vergaderingen op locaties.

Daarnaast is dit ook een goede optie voor startende bedrijven, die niet goed weten hoe de toekomst zal lopen

In dit geval wilt u niet vast zitten aan een wagenpark vol leaseauto’s die u voor een langere periode moet aanhouden, terwijl dit niet meer past bij de onderneming.

Wanneer er een enkele dag op locatie gewerkt moet worden, bijvoorbeeld op een bouwplaats, dan kan er ook voor deze ene dag een bestelwagen worden geleased.

Kortom, flexibel leasen voor een korte tot zeer korte periode kan in meerdere situaties de ideale oplossing zijn.

✓ Onafhankelijk Short lease vergelijken

✓ Objectief en transparant aanbieders bekijken

✓ De beste aanbiedingen en het grootste aanbod

goedkoop auto leasen
auto leasen particulier
auto leasen of kopen

Short lease voor zeer korte tijd

Bij short lease voor zeer korte tijd, tussen de 1 dag en zes maanden, rijdt u 100 kilometer vrij per dag. U heeft een Allrisk verzekering waarbij u een eigen risico van 225 euro heeft. Daarnaast heeft u ook een OIV, Ongevallen Inzittenden Verzekering. Er bestaat een 24-uurs afmeldmogelijkheid en een spoedlevering binnen vier uur behoort tot de mogelijkheden. Het dagtarief voor een enkele dag leasen is vanzelfsprekend hoger dan het dagtarief voor zes maanden leasen. Hoe langer u leaset, hoe lager het dagtarief.

Leasen tussen de 6 en 12 maanden

Bij short lease vanaf zes maanden betaalt u bij LeasePlan een all-in tarief. U heeft een OIV, Ongevallen Inzittenden Verzekering, en een Allrisk verzekering met een verplicht eigen risico van 300 euro. Omdat de kosten vast staan heeft u altijd optimale zekerheid op financieel gebied. U kunt uw eigen auto inruilen wanneer u dit wenst.

Daarnaast heeft u de optie om een keuze te maken uit vier verschillende kilometerbundels, waardoor u dit gemakkelijk op het verwachte gebruik af kunt stemmen. Deze bundels geven u ook de precieze kosten weer die u maandelijks betaalt voor de leaseauto. Na een half jaar heeft u het recht om de leaseauto per dag op te zeggen.

Meer dan drieduizend auto’s

Als we short lease vergelijken met andere leasevormen, bijvoorbeeld met private lease, dan valt vooral de enorme keuze aan auto’s op. Bij private lease is de keuze vaak wat beperkt, maar als het gaat om short lease, dan heeft u eindeloos veel mogelijkheden. Bij LeasePlan kunt u een keuze maken uit maar liefst drieduizend beschikbare leaseauto’s.

Onder deze mogelijkheden zijn zowel benzine- als dieselauto’s te vinden, zowel personenauto’s als bestelwagens. De leaseauto’s worden aangeboden inclusief een carkit, goede navigatie en airco. Een ander groot voordeel is wel dat deze leaseauto’s in de gunstige bijtellingsklasse vallen.

De short lease auto kan zelfs worden bezorgd

Wanneer u kiest voor short lease van LeasePlan, dan profiteert u van diverse aantrekkelijke voordelen. Uiteraard zijn kosten voor de belasting, verzekering, onderhoud en reparatie inbegrepen bij de leaseprijs. Daarnaast kunt u gebruik maken van pechhulp en mag u, indien nodig, gebruik maken van vervangend vervoer.

We leven in een tijd waarin we eigenlijk alles online bestellen en thuisbezorgd krijgen. Dit kan door LeasePlan ook worden gerealiseerd. U kunt alles gemakkelijk regelen en de auto kan op ieder gewenst adres worden afgeleverd. Ten einde van de overeenkomst kan de leaseauto ook weer vanaf de gewenste locatie worden opgehaald.

Mobility Mixx Card

Ook handig om extra op zak te hebben is de Mobility Mixx Card van LeasePlan. Deze kaart kan worden gebruikt op dagen dat u wel wilt reizen, maar liever niet met uw leaseauto. Dit is bijvoorbeeld prettig wanneer u een zakelijke afspraak hebt in het hart van een grote stad. De parkeerkosten zijn vaak hoog en het risico op file is groot. Met de Mobility Mixx Card kunt u door heel Nederland gebruik maken van een taxi, een fiets of het openbaar vervoer.

Misschien toch occasion lease?

Spreekt langer dan twaalf maanden leasen u toch meer aan? Dan kunt u eens occasion lease overwegen. Bij occasion lease betaalt u een lagere leaseprijs per maand en rijdt u in een auto die jonger is dan drie jaar. In de regel hebben deze leaseauto’s een relatief lage kilometerstand. De leaseauto’s zijn uiteraard zeer betrouwbaar en zien er representatief uit.

U kunt het merk en type auto gemakkelijk aan uw wensen en eisen aanpassen, daar er een ruime keuze aan goede occasions bestaat. Wanneer u kiest voor occasion lease, dan leaset u voordeliger dan wanneer u kiest voor short lease. De leaseauto’s zijn altijd snel leverbaar.

Stap 1 : Begin met offertes bekijken

De eerste stap die je moet zetten is het bepalen naar welk leasevorm je op zoek bent, als je dat weet kun je vervolgens gaan kijken naar de meest scherpe offertes die beschikbaar zijn in Nederland. Vervolgens is het belangrijk om te gaan kijken wat voor leaseauto je precies wil gaan leasen. Daarna kun je echt aan de slag.

Stap 2 : Kies lease auto & vergelijk

Als je weet wat voor leaseauto je graag wil leasen wordt het al een stuk gemakkelijker, kies het model waar je naar op zoek bent en begin direct met het vergelijken van alle bekende leasemaatschappijen in Nederland. Filter op voorwaarden, maandelijkse premie en bekijk waarderingen van anderen in de vergelijker.

Stap 3 : Vraag offerte of proefrit aan

Ben je er uit en wil je de proef op de som gaan nemen? Vraag dan gemakkelijk een offerte aan voor je leaseauto of plan een proefrit in bij een van de beschikbare leasemaatschappijen om te kijken of de leaseauto die jij op het oog hebt ook echt bij je past. Door alle leasemaatschappijen onafhankelijk te vergelijken heb je de beste prijs.

goedkoop auto leasen
auto leasen particulier
auto leasen of kopen

Top 15 Short lease auto’s van dit moment

Volkswagen Golf

Vanaf  490,- p/m

Skoda Kodiaq

Vanaf  490,- p/m

Audi A4

Vanaf  490,- p/m

Opel Astra

Vanaf  490,- p/m

Opel Astra

Vanaf  490,- p/m

Peugeot 108

Vanaf  490,- p/m

Toyota Aygo

Vanaf  490,- p/m

Opel Karl

Vanaf  490,- p/m

Volkswagen Polo

Vanaf  490,- p/m

Volkswagen Polo

Vanaf  490,- p/m

Renault Kangoo

Vanaf  490,- p/m

Opel Combo

Vanaf  490,- p/m

Peugeot Partner

Vanaf  490,- p/m

Ford Transit

Vanaf  490,- p/m

Ford Transit

Vanaf  490,- p/m

Meest gestelde vragen over Short lease

goedkoop auto leasen
auto leasen particulier
auto leasen of kopen
Ondernemers & een short lease contract

Short lease stijgt steeds meer in populariteit, vooral onder de starters en ZZP’ers in ons land. Dit heeft alles te maken met het feit dat zij niet willen vastzitten aan langdurige leasecontracten, de toekomst is natuurlijk nooit zeker.

Hierbij komt dat zij vaak nog niet weten hoeveel kilometers zij gemiddeld per jaar rijden. Startende ondernemers zijn in de mogelijkheid om hen short lease contract na 1 of 2 maanden te herzien, hierbij zit je niet vast, je kunt het short lease contract namelijk maandelijks opzeggen.

Daarnaast bieden veel leasemaatschappijen de mogelijkheid om meerdere auto’s in deze vorm te leasen. Hoe meer auto’s je afneemt, hoe groter de korting die je ontvangt. Handig voor bedrijven die te maken hebben met wisselend personeel.

In de meeste gevallen liggen de maandelijkse kosten voor shortlease wel wat hoger dan andere leasevormen, echter heb je wel te maken met een bredere flexibiliteit.

Short lease & bijtelling, hoe zit het?

Wil je zakelijk gebruik gaan maken van short lease dan zitten heir helaas wel fiscale kosten aan verbonden, echter wel over het privé gebruik van de auto, ook wel bijtelling genoemd. De totale bijtelling wordt vastgesteld aan de hand van de catalogusprijs, de registratiedatum en de Co2-uitstoot. Je zult dus bijtelling moeten betalen wanneer je een auto van de zaak rijdt en deze leaseauto ook privé gebruikt. Dit zal ingaan wanneer je er privé meer dan 500 kilometer mee rijdt.

BKR en shortlease, hoe werkt het?

Er zijn veel mensen die gebruik willen maken van shortlease, echter is dit niet voor iedereen mogelijk, er wordt namelijk sterk rekening gehouden met de kredietwaardigheid. Dit is bij iedere leasevorm zo. Heb je een negatieve BKR codering dan bestaat er een grote kans dat je niet in aanmerking komt voor een short lease contract.

We moeten de BKR registraties van een positieve kant bekijken, op deze manier weet je namelijk zeker dat je geen financiële verplichtingen aangaat die je eigenlijk helemaal niet kunt dragen. Zoals we al zeiden, je komt er met een short lease contract niet onderuit. Ben je een ondernemer dan zul je voor een kredietcheck toestemming moeten geven.

Ben je niet ingeschreven met een negatieve BKR codering dan is natuurlijk niets aan de hand, over het algemeen zijn short lease maatschappijen erg flexibel, zo kun je bijvoorbeeld maandelijks je contract opzeggen. Het risico voor huurder en leasemaatschappij worden hierdoor verkleind, echter betaal je vaak wel wat meer voor een short lease contract.

Particulieren & short lease

Zoals je wellicht hebt gelezen is een short lease contract voor bedrijvigheid zeer interessant, maar kun je als particulier ook gebruik maken van deze leasevorm. Het kan natuurlijk voorkomen dat je maar een aantal maanden gebruik hoeft te maken van een auto waardoor short lease erg interessant wordt.

Echter zijn er maar een aantal leasemaatschappijen die particulieren de mogelijkheid bieden om voor een vast bedrag per maand een auto af te nemen. Over het algemeen worden deze auto’s in de loop der tijd omgezet naar de zaak waardoor je natuurlijk niet meer gezien wordt als een particulier.

Aandachtspunten beste short lease auto, welke zijn het?
Helaas kunnen we hier geen eenduidig antwoord op geven, de beste short lease auto is sterk afhankelijk van uw eigen wensen en behoeften. Denk maar met ons mee, wil je graag een luxe auto met flink wat comfort of wil je aan het milieu denken en kies je voor een elektrische auto? Het is vooral belangrijk om na te denken over wat je met de auto wilt gaan doen en welke mobiliteitswensen je precies hebt. Op deze manier kun jij je zoektocht naar de beste shortlease auto beginnen.
Voordelen van short lease, zijn ze er?
Je zult je wellicht afvragen welke voordelen een short lease contract je verschaft, geen enkel probleem. Het grootste voordeel van een short lease contract is natuurlijk de flexibiliteit, je kunt het contract namelijk maandelijks opzeggen en bent altijd verzekerd van een rijdende auto. Dit kan vooral handig uitkomen wanneer je een auto voor een bepaalde tijd nodig hebt, heb je deze niet meer nodig dan zeg je ‘m makkelijk op en stop je met betalen.

Een short lease contract is een all-inclusive contract, dit houdt in dat je een maandelijks bedrag betaalt voor alle bijkomende kosten zoals verzekeringen, reparatie, afschrijving en onderhoud. Het regelen van een short lease auto is erg gemakkelijk, je kunt na 48 uur al beschikken over een auto. Zoals je ziet staat een short lease contract gelijk aan bergen flexibiliteit.

Leasen

Kleine auto leasen

Kosten lease auto

Lease auto kiezen

Leasen voor 100 euro per maand

Elektrische auto leasen

Leasebedrag berekenen

Lease auto kopen

Lease auto ruilen

Ex lease auto kopen

Auto leasen zonder kredietcheck

Auto leasen contract

Top 10

Top 10 bedrijfswagens

Top 10 lease bedrijven

Top 10 private lease

Top 10 short lease

Top 10 zakelijke lease

Merken

Mercedes private lease

Mini private lease

Opel private lease

Peugeot private lease

Private lease Dacia

Private lease Hyundai

Private lease Mazda

Private lease Nissan

Renault private lease

Seat private lease

Audi private lease

BMW private lease

Citroën private lease

Lexus private lease

Honda private lease

Kia Private lease

Fiat private lease

Ford private lease

Alfa Romeo private lease

Volkswagen private lease

Volvo private lease

BMW private lease

Tesla private lease

Toyota private lease

Private Lease

Prive auto leasen

Auto leasen particulier

Private lease automaat

Gebruikte auto private leasen

Private lease benzine

Private lease diesel

Private lease zonder BKR

Private lease ANWB

Zakelijk leasen

Auto leasen zakelijk

Bedrijfswagen leasen

Operational lease

Beste bedrijfwagens

Zakelijk leasen als ZZP’er

Aanbieders

Arval

Athlon

Lease-spotter

Mijndomeinauto

Mobilityservice

Msfinanciallease

YourLease

Leaseplan

Privatelease

Ikrij.nl

Laatst geüpdatet op