Private lease is de laatste jaren erg in opkomst. Steeds meer Nederlanders gaan met hun private lease auto de weg op en genieten een aantal jaar van deze mooie constructie. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen rijden via private lease, omdat het rijden op deze manier grote voordelen biedt. In 2020 reden al meer dan 200.000 private lease auto’s rond in Nederland. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren nog verder zal blijven groeien. Het aantal aanbieders van private lease is ook enorm hard aan het groeien in ons land. Denk jij ook na over de mogelijkheden van private lease? Wij zetten een aantal van de voordelen voor je op een rij.

Altijd een nieuwe en goede auto

Wanneer je een occasion koopt weet je nooit helemaal zeker wat er in het verleden met de auto gebeurd is. Bij private lease kies je voor een gloednieuwe auto en dus ben je verzekerd van een goede en veilige auto. De auto ruikt nog nieuw, voelt nog nieuw en geeft je een geweldige rijervaring. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het verleden van je auto, en kunt daardoor altijd met een veilig gevoel de weg op.

Vaste prijs

Voor velen is het grootste voordeel van private lease dat er een vaste prijs is voor het totale abonnement. Met de leasemaatschappij spreek je een maandbedrag af, en alles is inbegrepen in dat bedrag. Zowel de prijs voor het leasen van de auto, de verzekering voor je auto, het onderhoud en de wegenbelasting zit hier. Zo weet je precies wat de komende tijd je bedrag per maand gaat zijn, en kom je gedurende het contract geen onverwachte kostenposten tegen. Is er schade aan je auto of heeft je auto regulier onderhoud nodig? Ook dat zit in de prijs.

Geen aanslag op je spaarrekening

Een auto is een duur product. Wil je een nieuwe of gebruikte auto kopen, moet je daar vaak een flink bedrag voor op tafel leggen. Voor velen is dat een aanslag op de spaarrekening die je liever niet hebt. Bij private lease is dat niet het geval. Je rijdt een prachtige nieuwe auto, zonder dat je hier vooraf diep voor in de buidel hebt hoeven tasten. Zo kun jij je spaargeld inzetten voor een ander mooi doel wat je voor ogen hebt.

Ben jij van plan om binnenkort te gaan kijken voor een nieuwe auto maar weet je nog niet precies wat je zoekt? Bekijk dan zeker de mogelijkheden van private lease. Een nieuwe auto, een vaste prijs per maand en geen grote investering vooraf. Ook jij kan genieten van deze mooie constructie om de komende jaren in een mooie en veilige auto te rijden.