Eigen keurmerk voor aanbieders private lease contracten

door | mei 12, 2020 | 0 Reacties

mei 12, 2020 | 0 Reacties

Bij private lease ben je niet, zoals bij zakelijke lease, gebonden aan een bepaald merk auto. Je kunt dus zelf je auto uitkiezen. Wel is het belangrijk dat je weet welk bedrag je per maand moet betalen en wat er precies in het leasecontract is opgenomen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Om die reden is het keurmerk voor aanbieders van private leasecontracten in het leven geroepen. De aanbieders die dit keurmerk dragen, voldoen aan een kwaliteitsnorm, zodat je weet dat je met een gerust hart een private leasecontract kunt afsluiten.

Welke kosten zitten er in het private leasecontract?

De private leasemarkt is de laatste jaren toegenomen. Steeds meer mensen ondervinden de voordelen van private lease. Denk je erover om een auto te gaan leasen, dan is het belangrijk dat je goed uitzoekt wat er precies in het leasecontract is opgenomen.

  • In de praktijk blijkt namelijk dat aanbieders van private leasecontracten toch wel enigszins verschillen in hun voorwaarden. Vraag dus altijd een aantal offertes op en checkt ook of de aanbieder van private lease het keurmerk draagt voor private lease. Op deze manier ben je beschermd tegen malafide contracten, hoge maandlasten en heb je ook altijd twee weken bedenktijd.

Tweedehands auto voor de private lease

Om diverse redenen kunnen auto’s met een zakelijk leasecontract eerder dan verwacht uit de lease terugkomen. Omdat een auto jaarlijks in waarde daalt, kunnen deze auto’s voor een minder hoog bedrag en een korte looptijd worden aangeboden aan particulieren.

Als het je niet veel uitmaakt of je in een splinternieuwe auto rijdt, of in een auto van één jaar of ouder, dan kun je via private lease dus ook een tweedehands auto leasen. Je maandbedrag is dan lager dan wat je bij een nieuwe auto zou moeten betalen.

Waarom kies je voor private lease?

Bij de aanschaf van een nieuwe auto komt een hoop geld kijken. Soms is dat geld niet direct voorhandig, maar heb je toch een auto nodig. In andere gevallen kan het zijn dat je je spaarrekening liever niet aanspreekt en naar een andere manier zoekt om een nieuwe auto aan te schaffen.

Private lease kan dan een manier zijn om voor een vast bedrag per maand toch over een nieuwe auto te kunnen beschikken. Ook als je het niet ziet zitten om veel geld neer te leggen voor verzekering, wegenbelasting, onderhoud en eventuele reparaties, is private lease een uitkomst.

Zo bespaar je op de maandlasten bij private lease

Heb je een goede aanbieder gezien die bij het keurmerk private lease is aangesloten en wil je veel geld besparen, dan is een tweedehands elektrische auto of plug-in hybride auto een goede optie.

Met een tweedehands auto bespaar je sowieso op de kosten die je per maand aan de leasemaatschappij betaalt en doordat je met een elektrische of plug-in hybride auto geen wegenbelasting verschuldigd bent, bespaar je ook hier geld mee. Daarnaast zijn deze auto’s erg zuinig, dus alles bij elkaar genomen ben je goedkoper uit dan wanneer je een reguliere auto zou leasen.

[toc]

Bekijk alle private lease merken in Nederland