De BMW X5 is een luxe SUV die sinds 1999 wordt geproduceerd door de Duitse automaker BMW. Het model is ontworpen als een combinatie van de prestaties van een sportwagen en de praktische eigenschappen van een SUV. De X5 heeft zich in de loop der jaren bewezen als een populaire keuze onder kopers die op zoek zijn naar een luxe, maar tegelijkertijd veelzijdige auto. Een BMW X5 kopen is dus echt het overwegen waard als je bovenstaande kunt waarderen.

Eerste generatie X5
De eerste generatie van de X5 werd geïntroduceerd in 1999 en was de eerste SUV van BMW. Het model was beschikbaar met verschillende motoren, waaronder een 3.0 liter inline-zes en een 4.4 liter V8. De auto was uitgerust met vierwielaandrijving en een automatische transmissie, en had een topsnelheid van ongeveer 130 km/u.

Tweede generatie X5
In 2006 werd de tweede generatie van de X5 geïntroduceerd, die grotendeels hetzelfde was qua uiterlijk, maar onder de motorkap waren er een aantal belangrijke verbeteringen. De motoren werden bijgewerkt voor meer vermogen en efficiëntie, en de auto kreeg ook een nieuwe achttraps automatische transmissie. Bovendien, de tweede generatie kreeg een aantal nieuwe veiligheids- en technologische functies, zoals een achteruitrijcamera en een navigatiesysteem.

Derde generatie X5
De derde generatie van de X5, geïntroduceerd in 2013, was een grootse vernieuwing van het model. Het ontwerp van de auto was compleet veranderd, met een nieuwe, moderne look die meer in lijn was met andere recente BMW-modellen. Ook de motoren werden opnieuw ontworpen, met nieuwe diesel- en benzinemotoren die meer vermogen en efficiëntie bood. De derde generatie was ook uitgerust met een aantal geavanceerde veiligheidssystemen, zoals automatische noodremassistentie en een waarschuwingssysteem voor dode hoeken.

Vierde generatie X5
De huidige, vierde generatie van de X5 werd geïntroduceerd in 2019, en biedt nog meer verfijning en technologie dan ooit tevoren. Het model is nu beschikbaar met een scala aan motoren, waaronder een plug-in hybride variant, die een elektrische rijbereik van ongeveer 50 km. Bovendien, de vierde generatie is uitgerust met een aantal geavanceerde rijhulpsystemen, zoals adaptieve cruise control en een waarschuwingssysteem voor voetgangers.

Kosten BMW X5
De prijs van een BMW X5 varieert afhankelijk van het model, de uitrusting en de staat van het voertuig. In Nederland, een nieuwe BMW X5 kan variëren van rond € 80.000 tot € 115.000, afhankelijk van de uitvoering. Gebruikte BMW X5’s zijn beschikbaar tegen lagere prijzen, afhankelijk van de leeftijd en de staat van het voertuig. Bedenk van tevoren goed wat het budget is dat je hebt. Misschien moet je wel geld lenen voor de aankoop, of kun je na een jaar sparen de auto in één keer betalen. Hoe het ook zij, zet alles goed op een rijtje voor jezelf zodat je weet waar je aan toe bent.