Voor het zakelijk gebruik, zijn auto’s onmisbaar en mag er nooit sprake zijn van een tekort aan vervoer. Het kan daarbij gaan om het kunnen reizen naar de werkplek, het rondrijden van zakenpartners of gebruik bij het uitoefenen van de werkzaamheden. Short lease zakelijk is daarom een aantrekkelijke optie en wordt ondernemers de mogelijk geboden, om binnen een korte tijd, al over een vervoer te beschikken. Deze mate van flexibiliteit is nu eenmaal onmisbaar voor elk bedrijf.

Ook op financieel gebied voordelig

Bij elk bedrijf let men nu extra op de centen en wordt met een shortlease zakelijk dan ook daarop ingespeeld. Zo kan men nog altijd rekenen op de gunstige tarievenstructuur die men nu eenmaal gewend is van een leaseauto. Omdat de leaseperiode veel korter is dan gangbaar, wordt er bij de aanvraag niet gevraagd naar de jaarcijfers. Dat is vooral van toepassing voor startende ondernemers die dringend aan een vervoer toe zijn. Er hoeft trouwens niet altijd uit nieuwe auto’s gekozen te worden, maar worden er ook jonge occasions beschikbaar gesteld. Het voordeel van dit aanbod? Veel lagere tarieven natuurlijk omdat de factor afschrijving nu eenmaal veel lager is.

Geen overige lasten

Los van de maandelijkse betalingsverplichting, is er voor de rest geen verplichting verbonden aan zo een auto. Naast het onderhoudt en eventueel uit te voeren reparaties, zijn ook de andere zaken als het verzekeren en de APK, ten laste van de leasemaatschappij. Bij een short lease zakelijk, worden de bedrijfsactiviteiten dus niet onnodig uitgebreid. Eenmaal de behoefte er niet meer is, kan de lease gewoon opgezegd worden. Bedrijven die employees een auto aanbieden bij aangaan van het dienstverband, kunnen met een shortlease ervoor waken, dat er geen lange termijn verplichtingen worden geschapen en die van kracht blijven wanneer al na een paar maanden het dienstverband wordt opgezegd.

Laatst geüpdatet