Wat is de occasion-lease precies en kan dit ook zakelijk of privé?

jul 21, 2017 | Auto Leasen

jul 21, 2017 | Auto Leasen

Occasion-lease is de laatste tijd steeds meer in opmars. Eigenlijk is het niets meer dan het leasen van een tweedehands auto. Vooral startende zzp’ers kiezen voor deze manier van leasen. Een tweedehands auto leasen is namelijk een stuk voordeliger. Het is ook nog mogelijk om de auto voor een korte periode te leasen. In ons blog lees je meer over alle voor- en nadelen van private lease.

Kan je een occasion zakelijk leasen?

Het is zeker weten mogelijk om via occasion-lease een auto zakelijk te leasen. Vooral startende bedrijven en zzp’ers kiezen voor deze manier van leasen. Het is een stuk voordeliger dan een nieuwe auto leasen. Vaak gaat het om een auto die al een leasewagen geweest is. Deze wordt zo doorgeschoven naar het volgende bedrijf.

Is het ook mogelijk om privé voor occasion-lease te gaan?

Privé een auto leasen wordt steeds populairder in Nederland. Dit is niet zo vreemd want een auto kopen kost een hoop geld. Als je oude auto kapot gaat heb je het geld niet altijd direct klaar liggen. Of je wil liever niet je reserves aanbreken voor een nieuwe auto. Met occasion-lease kan je voor een voordelig bedrag een auto leasen. In het leasebedrag zit alles inbegrepen. Van de wegenbelasting tot het onderhoud. Het enige wat je nog hoeft te betalen is de benzine.

Eigenaar worden van je occasion-lease auto

Als je privé een contract aangaat is het mogelijk om eigenaar te worden na afloop van het contract. Je kan dit vast laten zetten bij het afsluiten van een leasecontract. Je betaalt een iets hoger bedrag per maand en aan het einde van de leaseperiode is de auto van jouw. Je kan zo zelf eigenaar worden van de auto. Dit is een slimme oplossing als je op dit moment even geen geld hebt voor een nieuwe auto. Met een leaseconstructie kan je een nieuwe auto aanschaffen en in termijnen betalen.

Occasion-lease gaat altijd om jong gebruikte auto’s

Bij een tweedehands auto denk je misschien aan een auto van 8 jaar oud. Bij occasion-lease gaat het altijd om jong gebruikte auto’s. De auto’s zijn vaak niet ouder dan 2 jaar. Uiteraard hebben ze ook een lage kilometerstand. Doordat de wagens jong gebruikt zijn zie je eigenlijk bijna geen verschil met een nieuwe lease auto.

Als je voor een occasion kiest betaal je al snel een stuk minder. Gemiddeld ben je 25% goedkoper uit vergeleken met een nieuwe auto. Dit kan je per maand al snel € 50 of meer opleveren. Nog een voordeel is dat je ook voor een kort termijn een auto kan leasen. Bij de meeste leasecontracten ga je een overeenstemming aan voor 2 tot 3 jaar. Met een occasion is het mogelijk om een auto voor een jaar of een paar maanden te leasen. Je hebt zo een flexibele oplossing als je tijdelijk geen auto meer hebt.

Je bent net een eigen bedrijf begonnen en je moet nog een inkomen opbouwen. Helaas kan je niet zonder een auto aan de slag. Je zal dus op zoek moeten naar een nieuwe auto. Met occasion-lease kan je voordelig een auto leasen voor een kort termijn. Je kan bijvoorbeeld eerst 3 maanden aankijken hoe het gaat. Als je besluit om toch weer in loondienst te gaan, dan zit je niet aan een auto vast. Aan een normaal leasecontract zit je al snel 3 jaar vast.

Bij een nieuwe lease auto mag je altijd maar een maximaal aantal kilometers per jaar rijden. Bij occasion-lease wordt je economisch eigenaar van de auto. Je komt zo niet meer voor verrassingen te staan omdat je teveel kilometers gereden hebt. Je kan zo helemaal zelf bepalen hoeveel kilometers je met de auto gaat rijden.

Fiscale voordelen bij occasion-lease

Naast financiële voordelen zitten er ook fiscale voordelen aan een occasion leasen. Dit heeft ermee te maken dat je economisch eigenaar wordt van de auto. Dit betekent dat je de BTW, rente en afschrijvingskosten van de auto fiscaal kan terugvorderen. Je kan zo een prima auto rijden zonder dat je er teveel geld voor betaald.

Het grootste voordeel is vooral dat je eenvoudig een auto kan leasen. Vooral als je een startende ondernemer bent loop je nogal eens tegen muren aan. Dit probleem heb je straks niet meer. Je kan ook nog eens gebruik maken van fiscale voordelen!

lease kleine auto

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto's beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs - Kilometers: 10.000 - Looptijd: 48 maanden - Incl BTW

Wat is lease? Een simpel antwoord op een simpele vraag

Wat is een lease auto? Het wordt lease komt van het woord (de lessee). Dit betekend ook wel gebruiker. Een lease auto, is een auto die je gebruikt. Deze auto wordt beschikbaar gesteld door een leasemaatschappij en hiervoor betaal je een maandelijks bedrag. De auto...

Laatst geüpdatet