Wat is private lease en wat kan ik er precies mee als particulier?

aug 1, 2018 | Private Lease

aug 1, 2018 | Private Lease

Een lease auto wordt vaker beschouwd als een soort van huurauto waarbij de kosten wel hoog kunnen oplopen. Toch maken steeds meer particulieren gebruik van de voordelen die zo een lease auto biedt. Een private lease mag dan wel om vaste maandelijkse verplichtingen vragen, maar zijn de voordelen nog altijd aanwezig.

Ook biedt een private lease genoeg keuzemogelijkheden die vaker beperkt zijn bij de aankoop van een auto. Dit komt voor een groot deel door het relatief laag bedrag waarmee het al mogelijk is een auto te leasen en komen er tal van auto’s binnen het bereik van personen die een aankoop moeilijk kunnen permitteren.

Aanschaf van een auto valt dus nadeliger uit?

Dat hangt van een aantal factoren af en is het in sommige gevallen inderdaad voordeliger om een auto te leasen in plaats van er eentje aan te schaffen. Bij de aanschaf dien je wel de aankoopsom of tenminste een deel ervan op jouw bankrekening te hebben en kan je er soms jaren over doen om aan zo een bedrag te komen. Niet iedereen heeft daar de tijd voor omdat ondertussen wel de behoefte bestaat voor het hebben van een auto. Het valt dus voordeliger uit om een auto te leasen als particulier en doe je dat in de vorm van een private lease.

Met zo een private lease betaal je elk maand een vast bedrag en krijg je daar voor een auto terug die zeker aan jouw wensen zal voldoen. Het ruim aanbod dat elke leasemaatschappij te bieden heeft maakt het mogelijk om een keuze te maken uit een groot aantal modellen waarvan niet alleen de tarieven verschillen, maar ook de specificaties zoals de motor inhoud of de aanwezige accessoires. Bij de aanschaf van een auto ben je sterk gebonden aan de aflossingscapaciteit en het bedrag dat betaald kan worden als aanbetaling.

Een operational lease biedt het grootste gemak

Er zijn verschillende soorten private lease en is de operational lease daar wel een van de populairste van. Deze vorm van lease garandeert het vervoer voor een lange periode en dien je alleen maar elke maand op tijd te zijn met het betalen. Dat is voor de duur van het leasecontract ook de enige verplichting die er zal zijn omdat de leasemaatschappij voor alles zorg zal dragen. Je hoeft dus niet bij te houden wanneer de APK of verzekering zal vervallen omdat de maatschappij dat wel zal bijhouden en betalen. Het onderhoud en nodige reparaties horen daar natuurlijk ook bij en wordt er in gevallen van pech waarbij de auto voor een lange periode niet beschikbaar zal zijn ook een vervangend vervoer aangeboden. Wel op tijd betalen dan en is het ook niet eenvoudig het contract vroegtijdig op te zeggen.

Financial private lease brengt jouw droomauto kopen binnen handbereik

Niet een ieder is warm te krijgen voor het idee om elke maand voor een auto te betalen en na afloop van het contract weer zonder een eigen vervoer te zitten. Dat is namelijk het grote nadeel van een leaseauto omdat de maatschappij de eigenaar blijft van het voertuig. Ondanks de grote voordelen die een operational lease biedt, is een eigen auto voor velen op den duur de beste optie. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met het afbouwen van vaste financiële verplichtingen of het aan willen gaan van een aankoop waarbij de bank vereist dat er geen andere lasten op het inkomen rusten.

Een financial lease biedt die mogelijkheid en wordt je gelijk eigenaar van jouw eigen auto na verloop van het contract. In tegenstelling tot een operational lease wordt er bij een financial lease meestal wel naar een aanbetaling gevraagd en dient deze ook om de maandelijkse betalingen omlaag te brengen. Het is van groot belang voor de leasemaatschappijen dat de lessee wel in staat zal zijn om de leaseperiode af te ronden omdat er anders wel serieuze consequenties zullen volgen.

De leasemaatschappij wil wel op tijd haar geld terug

Zo een grote leasemaatschappij heeft tal van operationele kosten en dienen die uit de opbrengsten van de lease betaald te worden. Ook zijn er vaak nog financiele verplichtingen naar de dealer toe en kunnen die niet zondermeer afgezegd worden. De leasemaatschappij heeft dus ook haar deel van verplichtingen die voldaan moeten worden en is het niet vreemd dat ze dat ook verwacht van de lessee.

De sancties zijn ook relatief streng te noemen en is dat zeker iets waar men goed op moet letten bij het willen afsluiten van een lease. Om tegemoet te komen aan de wensen van hun klanten worden er daarom ook een groot aantal leasesoorten aangeboden welke het mogelijk maken om een lease af te sluiten zonder het risico te lopen die op een gegeven moment niet meer te kunnen betalen. Vroegtijdig beëindigen van het leasecontract is wel de laatste optie die overwogen dient te worden en kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden de leaseauto te ruilen of voor overname aan te bieden.

Een private lease houdt dus wel veel in en zal dat ondermeer afhangen van het type lease waarvoor er gekozen zal worden. Zo een lease stelt particulieren in staat om over een auto te beschikken die of nieuw of tweedehands is, maar waarvan door de leasemaatschappij in ieder geval de garantie wordt geboden op de kwaliteit. Bij een operational lease vallen onderhoud en reparatie (in zoverre niet veroorzaakt door schuld van de lessee) onder de verantwoordelijkheid van de leasemaatschappij. Dat garandeert een zorgeloos rijgevoel voor de periode van het leasecontract en zijn de vaste maandelijkse uitgaves voor de auto ook een grote hulp bij het plannen van jouw overige uitgaves/investeringen.

Private lease vergelijken in 2019

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 16 weken

Maandelijkse prijs 

€ 379

Al 13 keer de beste

De beste voorwaarden

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto’s beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Directe levering

Maandelijkse prijs 

€ 386

All inclusive service

Directe levering mogelijk

Ruim aanbod aan auto’s 

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Directe levering

Maandelijkse prijs 

€ 439

Direct proefrit maken mogelijk 

Na 12 maanden opzegbaar

24/7 pechhulp

Waardering

★★★★★ 

7.8 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Na reservatie periode

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 224

Geen onverwachte bijkomende kosten

Al meer dan 5.500 klanten

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

7.6 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs – Kilometers: 10.000 – Looptijd: 48 maanden – Inclusief BTW

Wat is de goedkoopste private lease van Nederland in 2019?

Wat is de goedkoopste private lease van Nederland in 2019?

Waardering ★★★★★  8.5 / 10 Alles in 1 Ja, alleen tanken Aankomst auto Binnen 12 tot 14 weken Maandelijkse prijs  € 454 ✓ Innovatief & duurzame aanbieder ✓ Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon ✓ Keurmerk Private Lease Waardering ★★★★★  8.3 / 10 Alles in 1 Ja,...

Wat is de beste private lease van Nederland in 2019?

Wat is de beste private lease van Nederland in 2019?

De beste private lease van dit moment vinden kan nog best lastig zijn, er zijn tegenwoordig zo enorm veel verschillende auto's beschikbaar in allerlei prijsklassen en modellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En dat is niet het enige, er zijn dan ook...

Laatst geüpdatet