Voordelen van private lease, wat zijn de sterke punten van deze leasevorm?

aug 7, 2018 | Private Lease

aug 7, 2018 | Private Lease

Lekker onbezorgd rondrijden in een auto waar je helemaal geen omkijken naar hebt en je alleen de tank moet volgooien: dit is zo een beetje het concept waaraan een leaseauto moet voldoen. De vaste maandelijkse betalingen zorgen er ook voor dat de autokosten van te voren bekend zijn voor de duur van de complete leaseperiode waardoor je niet zal komen te staan voor onverwachte uitgaves. Natuurlijk biedt zo een leaseauto meer voordelen en zullen bepaalde verschillend opwegen voor de lessee om uiteenlopende redenen.

Private leaseauto’s zijn niet meer weg te denken

Leaseauto’s danken hun ontstaan aan de behoefte van bedrijven naar betrouwbaar en representatief vervoer zonder daar gelijk het volledig aankoopbedrag op tafel te hoeven leggen. Dit voordeel geldt natuurlijk ook voor particulieren die privé zo een auto willen leasen en het geld voor een contante aankoop niet op de bank hebben liggen. Door het aangaan van een leasecontract zal de behoefte aan vervoer gelukkig wel gedekt kunnen worden. De aantrekkingskracht van een private lease auto ligt ook voor een groot deel aan de auto’s die er aangeboden worden. Zo rij je al voor een schappelijk bedrag rond in een gloednieuwe auto en zorgt dat niet alleen voor een representatieve uitstraling, maar gelijk ook een hoge mate van comfort en veiligheid. Het onderhoudt zal ook meevallen, maar is het de leasemaatschappij die daarvoor zal moeten opdraaien. Wel zal de kans op defecten superklein zijn en ben je met zo een leaseauto gelijk ervan gegarandeerd dat je wel altijd over een auto zal kunnen beschikken.

Weliswaar het meest aantrekkelijke van een nieuwe auto is het brandstofverbruik en kunnen de besparingen er hoog oplopen wanneer er gekozen wordt voor een auto die een laag verbruik heeft.

De tank volgooien is ook het enige wat er doorgaans nog rest

Het compleet pakket dat er verbonden is aan een leaseauto geldt ook als een groot voordeel. Je hebt er geen omkijken naar de verzekering, de APK en het betalen van de wegenbelasting. Onderhoud en reparaties worden ook door het leasecontract gedekt, maar zijn er daar wel limitaties aan verbonden die ervoor moeten waken dat schade door eigen schuld niet vergoed zal worden door de maatschappij. De kilometerlimiet is er zeker ook aanwezig, maar is die doorgaans wel ruim genoeg om ermee “uit” te komen.

Waar een private leaseauto zich echt laat blijken is het feit dat bij een gedegen planning het de mogelijkheid biedt om voor lange termijn meer financiële zekerheid te bereiken. Dat klinkt misschien wel wat raar in de oren, maar kan je de vaste maandelijkse uitgave aan de auto in hetzelfde rijtje plaatsen als die welke verbonden is aan het betalen van de overige rekeningen zoals die voor gas en water. Met zo een vast patroon in jouw uitgave patroon wordt het veel eenvoudiger om wat geld opzij te zetten voor andere doeleinden.

Het is ook mogelijk voor een tweedehandse auto te kiezen

Private lease auto’s zijn niet alleen bestemd voor degenen die wat ruim in de centjes zitten, maar ook voor zij die het wat minder breed hebben. Aangezien er toch wel forse bedragen gevraagd kunnen worden voor een nieuwe lease auto, is het ook mogelijk een tweedehandse te leasen. Dit zijn vaker gewoon ex lease auto’s die hun eerste termijn al op hebben zitten en vervolgens voor een veel lager bedrag weer ter lease worden aangeboden.Zo rij je even comfortabel rond als in een nieuwe omdat het gaat om auto’s die niet ouder zijn dan 3 tot 4 jaren.

Er bestaat ook de mogelijkheid om zelf bij een autohandelaar een tweedehandse auto uit te kiezen en die vervolgens door de leasemaatschappij over te laten nemen. Zo lease je een auto die helemaal voldoet aan jouw wensen en waarbij je niet gelijk tot de aankoop hoeft over te gaan.

Ondanks de twijfels die er nog bij velen heerst over het leasen van een auto komt het wel voordelig uit wanneer je gelijk over een goed transport wilt beschikken zonder daarbij met het volledig bedrag of een fikse aanbetaling op tafel hoeft te komen. Ook bij het rijden met zo een leaseauto kom je er voordelig uit zolang je maar geen brokken zult maken door jouw eigen schuld. Bij het maken van een keuze betreffende de auto waarvoor er gekozen zal worden, is het goed om van te voren al een idee te hebben over het aantal kilometers die afgelegd zullen worden op jaarbasis en welke overige plannen je nog hebt op het gebied van grote financiële uitgaves. Zo voorkom je onaangename verrassingen die de voordelen van zo een lease te niet zullen doen.

lease kleine auto

Private lease vergelijken in 2019

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 16 weken

Maandelijkse prijs 

€ 379

Al 13 keer de beste

De beste voorwaarden

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto’s beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Directe levering

Maandelijkse prijs 

€ 386

All inclusive service

Directe levering mogelijk

Ruim aanbod aan auto’s 

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Directe levering

Maandelijkse prijs 

€ 439

Direct proefrit maken mogelijk 

Na 12 maanden opzegbaar

24/7 pechhulp

Waardering

★★★★★ 

7.8 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Na reservatie periode

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 224

Geen onverwachte bijkomende kosten

Al meer dan 5.500 klanten

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

7.6 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs – Kilometers: 10.000 – Looptijd: 48 maanden – Inclusief BTW

Private Lease Berekenen, hoe doe je dat precies tegenwoordig?

A Voordat je alle websites van de verschillende leasemaatschappijen begint te bezoeken en daarbij naar de kleine  Private lease berekenen in 2019Waardering ★★★★★  8.5 / 10Alles in 1 Ja, alleen tanken Aankomst auto Binnen 16 weken Maandelijkse prijs  € 379 ✓ Al 13 keer...

Wat is de goedkoopste private lease van Nederland in 2019?

Waardering ★★★★★  8.5 / 10 Alles in 1 Ja, alleen tanken Aankomst auto Binnen 12 tot 14 weken Maandelijkse prijs  € 454 ✓ Innovatief & duurzame aanbieder ✓ Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon ✓ Keurmerk Private Lease Waardering ★★★★★  8.3 / 10 Alles in 1 Ja,...

Wat is de beste private lease van Nederland in 2019?

De beste private lease van dit moment vinden kan nog best lastig zijn, er zijn tegenwoordig zo enorm veel verschillende auto's beschikbaar in allerlei prijsklassen en modellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En dat is niet het enige, er zijn dan ook...

Laatst geüpdatet