Lekker onbezorgd rondrijden in een auto waar je helemaal geen omkijken naar hebt en je alleen de tank moet volgooien: dit is zo een beetje het concept waaraan een leaseauto moet voldoen. De vaste maandelijkse betalingen zorgen er ook voor dat de autokosten van te voren bekend zijn voor de duur van de complete leaseperiode waardoor je niet zal komen te staan voor onverwachte uitgaves. Natuurlijk biedt zo een leaseauto meer voordelen en zullen bepaalde verschillend opwegen voor de lessee om uiteenlopende redenen.

Bekijk de top 10 private lease auto’s op Lease-auto.nu

Private leaseauto’s zijn niet meer weg te denken

Leaseauto’s danken hun ontstaan aan de behoefte van bedrijven naar betrouwbaar en representatief vervoer zonder daar gelijk het volledig aankoopbedrag op tafel te hoeven leggen. Dit voordeel geldt natuurlijk ook voor particulieren die privé zo een auto willen leasen en het geld voor een contante aankoop niet op de bank hebben liggen. Door het aangaan van een leasecontract zal de behoefte aan vervoer gelukkig wel gedekt kunnen worden. De aantrekkingskracht van een private leaseauto ligt ook voor een groot deel aan de auto’s die er aangeboden worden. Zo rij je al voor een schappelijk bedrag rond in een gloednieuwe auto en zorgt dat niet alleen voor een representatieve uitstraling, maar gelijk ook een hoge mate van comfort en veiligheid. Het onderhoudt zal ook meevallen, maar is het de leasemaatschappij die daarvoor zal moeten opdraaien. Wel zal de kans op defecten superklein zijn en ben je met zo een leaseauto gelijk ervan gegarandeerd dat je wel altijd over een auto zal kunnen beschikken.

Weliswaar het meest aantrekkelijke van een nieuwe auto is het brandstofverbruik en kunnen de besparingen er hoog oplopen wanneer er gekozen wordt voor een auto die een laag verbruik heeft.

De tank volgooien is ook het enige wat er doorgaans nog rest

Het compleet pakket dat er verbonden is aan een leaseauto geldt ook als een groot voordeel. Je hebt er geen omkijken naar de verzekering, de APK en het betalen van de wegenbelasting. Onderhoud en reparaties worden ook door het leasecontract gedekt, maar zijn er daar wel limitaties aan verbonden die ervoor moeten waken dat schade door eigen schuld niet vergoed zal worden door de maatschappij. De kilometerlimiet is er zeker ook aanwezig, maar is die doorgaans wel ruim genoeg om ermee “uit” te komen.

Waar een private leaseauto zich echt laat blijken is het feit dat bij een gedegen planning het de mogelijkheid biedt om voor lange termijn meer financiële zekerheid te bereiken. Dat klinkt misschien wel wat raar in de oren, maar kan je de vaste maandelijkse uitgave aan de auto in hetzelfde rijtje plaatsen als die welke verbonden is aan het betalen van de overige rekeningen zoals die voor gas en water. Met zo een vast patroon in jouw uitgave patroon wordt het veel eenvoudiger om wat geld opzij te zetten voor andere doeleinden.

Het is ook mogelijk voor een tweedehandse auto te kiezen

Private lease auto’s zijn niet alleen bestemd voor degenen die wat ruim in de centjes zitten, maar ook voor zij die het wat minder breed hebben. Aangezien er toch wel forse bedragen gevraagd kunnen worden voor een nieuwe lease auto, is het ook mogelijk een tweedehandse te leasen. Dit zijn vaker gewoon ex lease auto’s die hun eerste termijn al op hebben zitten en vervolgens voor een veel lager bedrag weer ter lease worden aangeboden.Zo rij je even comfortabel rond als in een nieuwe omdat het gaat om auto’s die niet ouder zijn dan 3 tot 4 jaren.

Er bestaat ook de mogelijkheid om zelf bij een autohandelaar een tweedehandse auto uit te kiezen en die vervolgens door de leasemaatschappij over te laten nemen. Zo lease je een auto die helemaal voldoet aan jouw wensen en waarbij je niet gelijk tot de aankoop hoeft over te gaan.

Ondanks de twijfels die er nog bij velen heerst over het leasen van een auto komt het wel voordelig uit wanneer je gelijk over een goed transport wilt beschikken zonder daarbij met het volledig bedrag of een fikse aanbetaling op tafel hoeft te komen. Ook bij het rijden met zo een leaseauto kom je er voordelig uit zolang je maar geen brokken zult maken door jouw eigen schuld. Bij het maken van een keuze betreffende de auto waarvoor er gekozen zal worden, is het goed om van te voren al een idee te hebben over het aantal kilometers die afgelegd zullen worden op jaarbasis en welke overige plannen je nog hebt op het gebied van grote financiële uitgaves. Zo voorkom je onaangename verrassingen die de voordelen van zo een lease te niet zullen doen.

Wat zijn de voordelen van private lease?
3.4 (68%) 5 votes