Voor wie niet vaak rijdt, is een autovakantie soms een grote stap. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit een reden is om dan maar geen autovakantie te doen. Wat wel belangrijk is? Dat is een goede voorbereiding voor je autovakantie. Een autovakantie heeft namelijk zo zijn voordelen, maar ook zijn aandachtspunten.

Vaker rijden

Rijd je niet vaak met de auto en wil je eigenlijk op vakantie met de auto naar bijvoorbeeld Frankrijk? Dan is het verstandig om in een weekend al eens wat extra kilometers te rijden. Op die manier kun je rustig weer wat meer vertrouwd raken met het rijden. Wat daarnaast van belang is, dat is dat je ook een keer een ritje maakt naar het buitenland. Dus een keertje rijden in België of Duitsland is een goede oefening. Zo ervaar je hoe het is om in het buitenland, met net wat andere regels, te rijden.

Zomercheck

Als het even lukt, is het handig dat de auto vlak voor de vakantie nog de APK-keuring krijgt. Als je de APK-keuring te vroeg doet, moet je auto daarna eerder de APK-keuring door. Maar, vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum kun je de auto laten keuren, zonder dat de volgende keuring vervroegd wordt. Kijk dus na wanneer je het beste de APK kunt laten doen.

Zit jouw APK er al op en kan dat dus niet vlak voor je op vakantie gaat? Dan is het soms handig om, als je op zomervakantie gaat, de zogenaamde zomercheck te doen. In de zomercheck worden de tijdens de zomervakantie meest voorkomende pechoorzaken gecontroleerd. Taxi Maastricht ziet in de vakanties vaak de volgende problemen die mensen aan de weg hebben:

  • Oliepeil te laag.
  • Bandenspanning en banden profiel niet meer goed.
  • Verlichting die niet deugt.
  • Koelvloeistof die niet bijgevuld is.
  • Trekhaakaansluiting en verlichting van de caravan die niet goed deugen.

Ben je zelf handig, dan kun je wellicht zelf alles controleren. Maar voor circa 2 tientjes kun je hiervoor vaak prima bij een garage terecht.

Tolwegen

Tolwegen zijn voor veel mensen op autovakantie een vervelend oponthoud. Wil je daarvan af? Dan is een tolbadge voor jou wellicht een prachtige oplossing. Met een tolbadge gaat de slagboom bij de tolpoort voor jou automatisch omhoog. Het enige wat je moet doen is een tolbadge kopen en deze achter je vooruit bevestigen.

Juiste verzekeringen

Vind je het een fijn idee dat je auto goed verzekerd is als je naar het buitenland gaat en ben je lid van de ANWB of een andere organisatie voor pechhulp? Check dan vooraf even of dit ook geldt in de landen waarin je wil rijden.