Operational Lease Vergelijken

Er zijn al operational lease aanbiedingen vanaf 150 EUR per maand. Maak gebruik van onze handige vergelijker en kies de allerbeste deal van dit moment uit in 3 minuten.

Athlon Operational Lease

Operational lease met Athlon FullServiceLease; zakelijk een auto of bedrijfswagen leasen met Athlon FullServiceLease. Alles over de betekenis van operational lease, hoe het werkt, alle voordelen en keuzemogelijkheden.

Zakelijk lease via Justlease

Bij Justlease kan je op twee manieren gebruik maken van operational lease: private lease & zakelijke lease. De zakelijke lease loopt via Arval. Voor private lease kun je gewoon terecht bij Justlease. Het grootste onderscheid hierin zit dat bij private lease je als persoon aansprakelijk bent voor je leasecontract, terwijl bij zakelijke lease het leasecontract op de zaak staat.

T

Operational Lease goedkoop

Alle aanbieders op 1 centrale plek onafhankelijk vergelijken
Z

Alles direct online geregeld

Alles online regelen & snel de weg op met je nieuwe leaseauto

Zekerheid & All-in tarief

All-in prijzen en geen onverwachte kosten, zoals reparaties

Aanbieding & Lage prijzen

Rij een nieuwe auto voor
een vaste lage maandprijs

Operational Lease

Voor het leasen van een auto zijn er meerdere opties beschikbaar, operational lease valt daarbij onder de leasecontracten voor de zakelijke markt. Zoals de naam al laat vermoeden wordt deze vorm van lease uitsluitend verleend op basis van de behoefte (operational) van de klant en zijn alle verplichtingen voor rekening van de leasemaatschappij. Het enige waar de klant wel aan zal moeten voldoen zijn de maandelijkse betalingen voor een afgesproken periode.

Hoe werkt het precies?

In principe kun je een operational lease zien als een soort persoonlijke lening of autolening. In die constructies los je het geleende bedrag namelijk ook in termijnen af. Een operational lease komt in twee verschillende vormen voor:

Zo kunnen nieuwe auto’s al voor een periode van 3 tot 4 jaar worden geleased waarbij er de garantie moet worden gegeven dat er altijd een geschikt vervoer beschikbaar zal moeten zijn. Zo zal bij een defect een vervangend vervoer ter beschikking moeten worden gesteld en moeten er daarvoor geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Operational leasen is erg populair

Van alle leasesoorten die er beschikbaar zijn, is operational lease veruit de populairste. Dit komt omdat het de leasehouder geheel vrijwaart van enige andere verplichting apart van de maandelijkse betalingen.

Voor dat vaste bedrag rij je er ook nog heel comfortabel en veilig bij omdat er vaak met nieuwe auto’s wordt gewerkt. Je rijdt dus gelijk ook in een auto rond die een representatief voorkomen heeft en is dit ook de reden dat zakelijke rijders ook vaak voor een lease auto kiezen.

Full operational lease

Bij een full operational lease worden alle onkosten die geassocieerd zijn met het kunnen deelnemen van de auto aan het verkeer zoals de wegenwegbelasting, de APK, verzekering, maar ook het onderhoud en reparaties verwerkt in het leasetarief.

  • De grootste component in het tarief is echter de afschrijving van de auto omdat de leasemaatschappij aan het eind van de leaseperiode in staat moet zijn samen met de restwaarde van de auto een vergelijkbaar model aan te schaffen die op zijn beurt weer geleased kan worden.
  • Tel daar ook nog de winstmarge van de maatschappij bij op en het bedrag dat je gedurende de leaseperiode kwijt zult zijn aan de auto kan oplopen afhankelijk van de keuzes die je maakt.

Netto operational lease

Een netto operational lease kun je zien als een financial lease, er is hier sprake van huurkoop waarbij je aan het einde van het contract de mogelijkheid krijgt om eigenaar te worden van de geleasede auto.

Toch een voordelige keuze t.o.v. kopen

Het grootste voordeel van een leaseauto is dat de kosten er verspreid over een lange periode zijn en het voor de leasehouder financieel wel dragelijk is om de auto op zo een manier te behouden. De aankoop van een auto vereist vaak een aanbetaling en lang niet iedereen is in staat om die direct neer te leggen.

Bijna alle onkosten afgedekt

Bij een operationele lease zijn ook nog alle onkosten mee berekend in het tarief waardoor je ook niet voor plotselinge hoge uitgaves zoals die voor het betalen van de verzekering (een huurkoop auto moet je altijd all-risk verzekeren) en zijn ook nog reparaties meegenomen die buiten de schuld van de bestuurder om verricht moeten worden.

  • Het is deze mate van zekerheid die het aantrekkelijk maakt om een operational lease auto te nemen. 
  • Nadat je het vervoersvraagstuk voor een aantal jaren (de duur van het leasecontract) hebt veiliggesteld, kan er met veel meer zekerheid gekeken worden naar andere prioriteiten op financieel gebied.

 

Alleen betalen voor de brandstof kosten

Met een operational lease hoef je alleen voor een volle tank benzine te zorgen om verder zorgeloos met de auto rond te kunnen rijden. Controleer daarbij wel het oliepeil en die van de koelvloeistof omdat schade veroorzaakt door nalatigheid niet door de maatschappij gedekt zal worden.

  • Dat geldt eveneens voor elke andere schade die door schuld van de bestuurder is veroorzaakt en waarvoor ook de verzekering niet zal opdraaien. Stoeprand schade bijvoorbeeld of schade aan het interieur zal op rekening komen van de lessee.

Let goed op de kilometerlimiet

Ook de kilometerlimiet kan soms voor verrassingen zorgen en doe je er goed aan om vooraf na te gaan hoeveel kilometers je op jaarbasis denkt af te leggen.

  • Wie op jaarbasis veel kilometers denkt af te leggen of denkt dat te doen in de toekomst, zal ook moeten uitkijken naar een leaseauto met een wat ruimere kilometerlimiet.
  • De kosten voor extra verreden kilometers kunnen flink aantikken en kan de lease zo alsnog voor een onacceptabele financiële druk zorgen die andere verplichtingen doen lastig maakt.

Na al het voorwerk gedaan te hebben en de juiste vragen zijn gesteld, is het verder wel genieten van zo een operational lease door zonder enig gevoel van twijfel rond te kunnen rijden in een auto waarvan de verantwoordelijkheid van het onderhoud, reparatie en ook de overige verplichtingen geheel door de leasemaatschappij zullen worden bekostigt.

Leaseauto.net in het nieuws

Bekijk populaire operational lease merken in Nederland