Private lease vergelijken en de beste maandelijkse prijs betalen?

Private lease wordt steeds populairder in Nederland, begin direct met het vergelijken van alle grote aanbieders in Nederland.

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto's beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs - Kilometers: 10.000 - Looptijd: 48 maanden - Incl BTW

Private lease vergelijken zonder gedoe?

Private lease is een relatief jonge leasevorm. Deze vorm is speciaal in het leven geroepen om ook particulieren de mogelijkheid te bieden om een nieuwe auto te rijden tegen een aantrekkelijk maandbedrag.

Met private lease kunnen particulieren diverse soorten auto’s leasen, van kleine voertuigen voor de boodschappen tot grotere gezinsauto’s.

Er is tegenwoordig een groot aanbod

Een ding is lastig, tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende leasemaatschappijen die aan private lease doen, het kan daardoor nog wel eens moeilijk zijn om de beste partij te vinden.

Daarbij wil je natuurlijk geen private lease afsluiten en er later achter komen dat je onnodig veel kosten hebt aan je leasecontract.

Private lease vergelijken en besparen

Je zit vaak voor een langere periode vast aan een private leasecontract, zorg er dus voor dat je een goede vergelijking maakt om kosten te besparen op de lange termijn. Het kost je nog geen 3 minuten en je kunt veel besparen.

Wat is private lease eigenlijk?

Het kan natuurlijk zijn dat u nog veel vragen hebt rondom private leasen, dat is ook niet zo gek want deze nieuwe leasevorm is nog lang niet bij iedereen bekend.

Particulier leasen voor een vast bedrag

Private lease is het leasen van een auto als particulier. Je betaald een vast bedrag per maand voor een periode die kan variëren van 12 t/m 60 maanden.

Het is dus bij uitstek een van de meest geschikte manieren van auto leasen voor particulieren. Aan de onderkant van de pagina kunt u een handige sectie vinden met de meest gestelde vragen.

Kennisbank en meest gestelde vragen

Daarnaast hebben we een enorme kennisbank samengesteld waarin u alles kunt vinden over private leasen, deze kunt u raadplegen in de footer.

Lees bijvoorbeeld over de verschillende mogelijkheden rondom prive leasen, je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor occasions, elektrische of automatische auto’s.

✓ Onafhankelijk Private lease vergelijken

✓ Objectief en transparant aanbieders bekijken

✓ De beste aanbiedingen en het grootste aanbod

goedkoop auto leasen
auto leasen particulier
auto leasen of kopen

Private lease vergelijken is een makkie.

Als je de keuze maakt voor private leasen betaal je een vast bedrag per maand, als je dit gaat vergelijken met de totale kosten van een nieuwe auto kopen ben je al snel een stuk goedkoper uit. Veel mensen stappen daarom over naar leasen omdat private lease goedkoop en vooral handig is, je hoeft je namelijk niet meer druk te maken om dure onderhoudsrekeningen en een groot bedrag om een auto aan te schaffen is niet meer nodig.

Goedkoopste private lease en private lease aanbiedingen

Het aanbod aan leasemaatschappijen is de afgelopen jaren flink gestegen, het kan daardoor behoorlijk moeilijk zijn om de beste partij uit te kiezen. Gelukkig hebben wij een oplossing voor je, door gebruik te maken van de private lease vergelijker kun je gemakkelijk de goedkoopste private lease aanbieder vinden en een handige vergelijking maken.

De handige oplossing voor alles rondom prive leasen

Weet je nog niet welke auto je uit wil gaan kiezen? Dat kunnen we ons voorstellen, om het je gemakkelijk te maken kun je onze top 15 op deze pagina gebruiken om de meest populaire auto’s van Nederland te bekijken. Klik op een model en je kunt daarna direct beginnen met private lease vergelijken voor de auto die jij op het oog hebt.

Private lease kosten zijn overzichtelijk

Bij private lease wordt er maandelijks een vast bedrag betaald voor het leasen van de auto. Bij de leaseprijs zit alles inbegrepen, behalve de benzine. U betaalt dus niets aan onderhoud, reparaties, belasting en verzekeringen. U krijgt een contract voor de leasetermijn. De duur van dit contract kan een jaar zijn, maar het is ook mogelijk om voor een langere leasetermijn te kiezen. Dit is uiteraard afhankelijk van uw wensen. 

Na het aflopen van uw contract kies je een nieuwe lease auto

Bij het aflopen van het contract heeft u de mogelijkheid om weer een nieuwe auto te leasen. U leaset altijd een auto die direct uit de fabriek komt en daarmee hooguit enkele kilometers op de teller heeft staan. Omdat het om nieuwe voertuigen gaat, heeft u ook niets te maken met het laten uitvoeren van een Apk-keuring. Dit betekent dat u met private lease nergens omkijken naar heeft.

U weet altijd exact waar je aan toe bent bij prive leasen

Bij private lease heeft u te maken met een contract. Op dit contract staat ook het maandbedrag vermeld. Het is zo dat er niet zomaar prijsverhogingen mogen worden doorgevoerd. Dit betekent dat u zeker bent van het maandbedrag dat u betaalt voor de leaseauto. U komt niet voor vervelende financiële verrassingen te staan en weet altijd precies waar u aan toe bent. Echter, er zijn natuurlijk nog meer voordelen te noemen van private lease.

Stap 1 : Begin met offertes bekijken

De eerste stap die je moet zetten is het bepalen naar welk leasevorm je op zoek bent, als je dat weet kun je vervolgens gaan kijken naar de meest scherpe offertes die beschikbaar zijn in Nederland. Vervolgens is het belangrijk om te gaan kijken wat voor leaseauto je precies wil gaan leasen. Daarna kun je echt aan de slag.

Stap 2 : Kies lease auto & vergelijk

Als je weet wat voor leaseauto je graag wil leasen wordt het al een stuk gemakkelijker, kies het model waar je naar op zoek bent en begin direct met het vergelijken van alle bekende leasemaatschappijen in Nederland. Filter op voorwaarden, maandelijkse premie en bekijk waarderingen van anderen in de vergelijker.

Stap 3 : Vraag offerte of proefrit aan

Ben je er uit en wil je de proef op de som gaan nemen? Vraag dan gemakkelijk een offerte aan voor je leaseauto of plan een proefrit in bij een van de beschikbare leasemaatschappijen om te kijken of de leaseauto die jij op het oog hebt ook echt bij je past. Door alle leasemaatschappijen onafhankelijk te vergelijken heb je de beste prijs.

goedkoop auto leasen
auto leasen particulier
auto leasen of kopen

Top 15 Private lease auto’s van dit moment

Audi A1

Vanaf  490,- p/m

Audi A3

Vanaf  490,- p/m

Bmw 1 Serie

Vanaf  490,- p/m

Bmw i3

Vanaf  490,- p/m

Ford Fiesta

Vanaf  490,- p/m

Ford Focus

Vanaf  490,- p/m

Kia Niro

Vanaf  490,- p/m

Opel Karl

Vanaf  490,- p/m

Kia Picanto

Vanaf  490,- p/m

Nissan Micra

Vanaf  490,- p/m

Renault Clio

Vanaf  490,- p/m

Toyota Aygo

Vanaf  490,- p/m

Volkswagen Polo

Vanaf  490,- p/m

Volkswagen Up

Vanaf  490,- p/m

Volvo V40

Vanaf  490,- p/m

Meest gestelde vragen over Private lease

goedkoop auto leasen
auto leasen particulier
auto leasen of kopen
Wat is private leasen eigenlijk?

Private lease is de perfecte leasevorm voor particulieren, je kunt een bepaalde auto voor een vast maandbedrag leasen zonder dat deze auto jouw eigendom is. 

Dat is gemakkelijk want alle kosten die je hebt als je een auto koopt zoals reparaties en onderhoud zijn afgedekt door de leasemaatschappij.

Een ding waar je wel rekening mee moet houden is dat je de brandstof natuurlijk wel zelf moet betalen.

Doorgaans heb je de keuze uit een aantal verschillende looptijden. Zo heb je contracten van 12, 36 of 48 maanden.

Het fijne is dat je de leasetermijn helemaal zelf bepaalt, hoe langer jij je leasecontract afsluit, hoe lager de maandprijs die je betaalt. Over het algemeen dekt de leasemaatschappij de volgende diensten af:

  • Allriskverzekering
  • Afschrijvingskosten
  • Pechhulp
  • Motorrijtuigbelasting of wegenbelasting
  • Reparatie en onderhoud van de leaseauto
  • Bandenvervanging, glasreparatie en schadeherstel

Lees hier als je echt exact alles wil weten over wat een private lease is. Daarnaast heb je misschien wel over andere leasevormen zoals operational, financial en shortlease gehoord. Wil je weten wat de verschillen zijn? Lees dan hier over het verschil tussen operational lease en private lease.

Welke kosten betaal je zelf bij een prive lease?

U betaalt zelf de kosten die binnen de eigen bijdrage vallen wanneer er schade ontstaat die niet te verhalen is. Deze eigen bijdrage bedraagt maximaal 300 euro. Daarnaast betaalt u ook de brandstof zelf.

U betaalt voor de brandstof de gewone prijs, net als ieder ander. Tot slot moet u uiteraard ook eventuele verkeersboetes zelf betalen. U bent zelf verantwoordelijk voor uw gedrag in het verkeer.

Wanneer u geflitst wordt of bijvoorbeeld wordt aangehouden en een boete krijgt uitgereikt, dan is het uw zorg om deze ook te betalen.

Wat is de beste private lease?

Dat ligt er maar net aan, iedereen heeft natuurlijk verschillende behoeften en wensen. Veel mensen zoeken de goedkoopste private lease en anderen willen weer een luxe contract waarbij veel zaken zijn afgedekt.

Daarnaast kan het ook zijn dat je op zoek bent naar een goedkope auto terwijl anderen weer een dure auto willen prive leasen. Wat de beste private lease is is dus afhankelijk van je eigen wensen en behoeften en kan niet in een eenduidig antwoord worden beantwoord.

Heeft private lease invloed op de hypotheek?

Het antwoord is simpel, ja de private lease overeenkomst kan een invloed hebben op het maximaal te lenen bedrag bij een hypotheek. Dat komt omdat private leasen gezien wordt als een langdurige betalingsverplichting.

Toch is het bedrag wellicht laag als je het vergelijkt met de totale prijs voor een hypotheek. In principe heeft het prive leasen daarom een relatief kleine invloed op het te lenen bedrag bij een hypotheek. Toch moet je goed opletten op het volgende:

Als je eerst een hypotheek hebt afgesloten en er daarna voor kiest om te gaan private leasen is er een grote kans dat je geen enkel probleem ervaart, als het echter anders geregeld is en je eerst een private lease auto least en daarna een hypotheek gaat aanvragen kan het zijn dat er een behoorlijk bedrag van je maximale hypotheekbedrag wordt afgehaald.

Het is dus slim om te wachten met een private leasecontract als je van plan bent om een huis te gaan kopen, doe goed onderzoek naar de gevolgen of vraag vooraf bij je bank na wat de exacte invloed gaat zijn op je maximale hypotheekbedrag.

Betaal je bijtelling bij een private lease?

Nee, je betaalt alleen bijtelling als je gebruik maakt van een zakelijk leasecontract. Bij een auto prive leasen hoef je geen bijtelling te betalen.

Soms kan het zijn dat werkgevers bepaalde private lease overeenkomsten aanbieden, het bedrijf betaalt dan een vergoeding voor een private leaseauto.

Het is op dat moment slim om vooraf onderzoek te doen en een accountant om hulp te vragen voordat je een leaseauto prive gaat rijden.

Wat zijn een aantal voordelen van private leasen?

Wat zijn nu de voordelen van het rijden met een private lease? Veel mensen kiezen voor deze leasevorm, sterker nog het afgelopen jaar was een recordjaar. Nog nooit maakte zo veel Nederlanders gebruik van een private lease.

Private lease biedt u het voordeel van het rijden in een splinternieuwe auto. Deze auto kan worden opgehaald op de afgesproken locatie en u rijdt daadwerkelijk de eerste kilometers met de auto. In sommige gevallen staat er 10 tot 20 kilometer op de teller.

Dit zijn de kilometers die de auto naar de locatie heeft gereden. U hoeft zich niet druk te maken om kosten voor reparaties en onderhoud.

Financieel heeft u altijd inzicht en u weet precies wat u per maand betaalt voor de leaseauto. U heeft een goede WA + Casco verzekering en ook de wegenbelasting is bij de prijs inbegrepen. U maakt gebruik van de leaseauto voor de duur van het contract dat u hebt afgesloten.

Na afloop van dit contract kunt u ervoor kiezen weer een heel nieuwe auto te gaan leasen. Zo blijft u altijd nieuw rijden. De leaseauto die u inlevert is direct niet meer van u.

U wordt dan ook niet betrokken bij eventuele verkoop van de auto. Als het contract afgelopen is, dan bent u letterlijk klaar met de auto.

Wat zijn een aantal nadelen van private leasen?

Natuurlijk zit er aan ieder voordeel ook een nadeel, dat is bij prive lease niet anders. Je hebt namelijk een financiele verplichting voor meerdere jaren en je zit vast aan een contract voor een vastgestelde termijn. Daarbij moet je nog rekening houden met een aantal andere nadelen van een private lease.

Het is niet altijd moeilijk om daar onder uit te komen maar sommige leasemaatschappijen houden zich toch echt aan het contract.

Daarbij heb je bij prive leasen een leasecontract voor een afgesproken aantal kilometers, als je meer kilometers rijdt als vooraf afgesproken moet je daar extra voor betalen. Lees deze case van het Algemeen Dagblad om een beter beeld te krijgen van andere prive lease genruikers

Hoe hoog dit bedrag is hangt af van een aantal voorwaarden die over het algemeen verschillen per leasemaatschappij. Daarbij is de auto nooit jouw eigendom, de restwaarde van de leaseauto blijft altijd voor de leasemaatschappij.

Daarnaast is het wel handig om te weten dat je je opgebouwde schadevrije jaren gewoon blijft houden, de no-claim korting kan echter wel veranderen. Dat verschilt wel per verzekeraar, kijk hier dus altijd naar als je een prive lease wil gaan afsluiten.

Is een private lease goedkoper dan een auto kopen?

Het klinkt misschien gek maar het is echt zo. In veel gevallen is private leasen goedkoper als een auto kopen. De leasemaatschappijen kunnen namelijk op grote schaal auto’s inkopen waardoor de aankoopprijs een stuk lager wordt, je kunt de leasemaatschappij als een soort bank zien omdat je ook gebruik maakt van gunstige rentetarieven.

Het verdienmodel van een leasemaatschappij is verder simpel, zij verdienen vooral op de rente die je betaalt over de gehele contractduur, daarnaast brengen ze de kosten van alle zaken die vallen onder contract zo ver mogelijk omlaag om een goed rendement te behalen.

Ook hoef je bij prive leasen geen aparte verzekering af te sluiten, dit wordt door de leasemaatschappij geregeld en deze hebben gunstigere tarieven omdat ze vaak een groot aantal verzekeringen afnemen bij een aanbieder voor alle auto’s die geleased gaan worden.

Daardoor is de autoverzekering bij een prive lease een stuk goedkoper. Ook het onderhoud van je auto is bij een private lease een stuk goedkoper omdat de leasemaatschappijen landelijk afspraken hebben gemaakt met allerlei herstelbedrijven, je bent vaak goedkoper uit als zelf een afspraak maken bij een garage of dealer.

Ook heb je een gunstiger tarief voor de motorrijtuigbelasting omdat alle lease maatschappijen statutair gevestigd zijn in Noord-Holland, en het voordeel dat je daar mee hebt is dat de tarieven voor de belasting in deze provincie het laagste zijn. Lees hier verder als je meer wil weten over auto kopen of private leasen?

Welke kosten zijn inbegrepen bij prive leasen?

 De kosten voor reparatie en onderhoud zijn inbegrepen en ook kosten op het gebied van pechhulp, wegenbelasting, bandenvervanging, schadeherstel en glasreparatie, vervangend vervoer na 72 uur bij schade en onderhoud en de afleverkosten en verwijderingsbijdrage zijn inbegrepen.

Daarnaast heeft u een WA verzekering en een cascodekking. Hierbij heeft u een eigen bijdrage van maximaal 300 euro in het geval van schade die niet te verhalen is. De leaseauto wordt afgeleverd met een volle tank brandstof.

Hoe zit het met het keurmerk private lease?

Wanneer u kiest voor private lease van Leaseplan, dan bent u er zeker van dat alles goed geregeld is. Deze betrouwbare leasemaatschappijen handelt onder het Keurmerk Private Lease. Dit levert u diverse voordelen op.

Zo bent u er zeker van dat de voorwaarden helder en eerlijk zijn, heeft u de zekerheid dat u gebruik maakt van een zeer compleet product en mag u gebruik maken van een bedenktijd voor de duur van veertien dagen.

Wanneer u te maken krijgt met te hoge financiële lasten, dan ontvangt u bescherming, en u heeft ook altijd de zekerheid dat er op juiste wijze wordt gehandeld in het geval van klachten.

Kortom, private lease biedt u aantrekkelijke voordelen en maakt nieuw rijden voor alle particulieren mogelijk. Daarbij heb je de zekerheid dat alles eerlijk verloopt door het eigen keurmerk.

Is een private lease belasting aftrekbaar?

Over het algemeen is prive leasen geschikt voor particulieren en dus niet aftrekbaar van de belasting. Meestal kunnen alleen zakelijke leasecontracten worden afgetrokken van de belasting.

Het kan wel zijn dat je zelfstandig ondernemer bent, het is dan wel mogelijk om de zakelijk gereden kilometers op te geven bij de Belastingdienst.

Is een private lease belasting aftrekbaar?

Doorgaans hebben veel mensen een negatief beeld bij het BKR, het is niet zo dat alle leasemaatschappijen een private leasecontract laten registeren bij deze instelling. Daarbij hoeft een BKR registratie ook helemaal niet automatisch negatief te zijn.

Als je altijd netjes hebt betaald en geen betalingsachterstanden hebt kan het zelfs positief zijn omdat je een goede notering hebt bij het BKR.

De betalingsverplichting bij prive leasen blijft over het algemeen hetzelfde, het belangrijkste onderdeel bij een kredietcheck is namelijk of het private leasecontract binnen je financiele situatie past.

Je kiest namelijk voor een leasevorm die vaak wat langer vast ligt en de leasemaatschappij wil weten of de lease auto in je financiele situatie past. Vragen die gesteld worden zijn of je een vast contract hebt of dat je een auto wil leasen zonder vast contract.

Kiezen voor een leasemaatschappij met of zonder BKR registratie gaat dus niet veel uitmaken, heb je betalingsachterstanden en sta je bekend als een slechte betaler dan is de kans groot dat je geen private leasecontract kunt afsluiten.

Het BKR helpt je daarom om geen verplichtingen aan te gaan waar je later spijt van kunt krijgen omdat je ze niet kunt betalen. Het Keurmerk Private lease zorgt er voor dat alle leasemaatschappijen die over dit keurmerk beschikken voldoen aan een registratie bij het BKR.

Het bedrag dat je geregistreerd wordt is vastgesteld op basis van een vaste formule: De maandelijkse leaseprijs x looptijd in maanden x 65%. Dat bedrag wordt 30 dagen na het afleveren van de nieuwe auto aan het BKR doorgegeven.

Laatst geüpdatet op