Private lease is een relatief jonge leasevorm. Deze vorm is speciaal in het leven geroepen om ook particulieren de mogelijkheid te bieden om een nieuwe auto te rijden tegen een aantrekkelijk maandbedrag. Met private lease kunnen particulieren diverse soorten auto’s leasen, van kleine voertuigen voor de boodschappen tot grotere gezinsauto’s.

Vraag jij je af wat private lease is, dan krijg je hiermee antwoord op wat private lease is.

Wat is private lease?

Wil jij weten wat Private Lease is? Wij geven antwoord.

Private lease is het leasen van een auto als particulier. Je betaald een vast bedrag per maand voor een periode die kan variëren van 12 t/m 60 maanden. Wij hopen dat u vraag wat private lease is, hiermee beantwoord is.

Private lease kosten

Bij private lease wordt er maandelijks een vast bedrag betaald voor het leasen van de auto. Bij de leaseprijs zit alles inbegrepen, behalve de benzine. U betaalt dus niets aan onderhoud, reparaties, belasting en verzekeringen. U krijgt een contract voor de leasetermijn. De duur van dit contract kan een jaar zijn, maar het is ook mogelijk om voor een langere leasetermijn te kiezen. Dit is uiteraard afhankelijk van uw wensen. Bij het aflopen van het contract heeft u de mogelijkheid om weer een nieuwe auto te leasen. U leaset altijd een auto die direct uit de fabriek komt en daarmee hooguit enkele kilometers op de teller heeft staan. Omdat het om nieuwe voertuigen gaat, heeft u ook niets te maken met het laten uitvoeren van een Apk-keuring. Dit betekent dat u met private lease nergens omkijken naar heeft.

Welke kosten zijn er precies inbegrepen?

Een overeenkomst voor een lease auto voor private lease is bijzonder compleet. Wanneer u bij LeasePlan een contract aangaat voor private lease, dan kunt u ook gebruik maken van een persoonlijke online omgeving. Op de pc is dit de Mijn LeasePlan en op de tablet of smartphone is dit de Mijn LeasePlan App. Dit is inbegrepen in het contract. Verder zijn uiteraard kosten voor reparatie en onderhoud inbegrepen en ook kosten op het gebied van pechhulp, wegenbelasting, bandenvervanging, schadeherstel en glasreparatie, vervangend vervoer na 72 uur bij schade en onderhoud en de afleverkosten en verwijderingsbijdrage zijn inbegrepen. Daarnaast heeft u een WA verzekering en een cascodekking. Hierbij heeft u een eigen bijdrage van maximaal 300 euro in het geval van schade die niet te verhalen is. De leaseauto wordt afgeleverd met een volle tank brandstof.

Welke kosten betaalt u zelf?

U betaalt zelf de kosten die binnen de eigen bijdrage vallen wanneer er schade ontstaat die niet te verhalen is. Deze eigen bijdrage bedraagt maximaal 300 euro. Daarnaast betaalt u ook de brandstof zelf. U betaalt voor de brandstof de gewone prijs, net als ieder ander. Tot slot moet u uiteraard ook eventuele verkeersboetes zelf betalen. U bent zelf verantwoordelijk voor uw gedrag in het verkeer. Wanneer u geflitst wordt of bijvoorbeeld wordt aangehouden en een boete krijgt uitgereikt, dan is het uw zorg om deze ook te betalen.

Geen prijsverhogingen

Bij private lease heeft u te maken met een contract. Op dit contract staat ook het maandbedrag vermeld. Het is zo dat er niet zomaar prijsverhogingen mogen worden doorgevoerd. Dit betekent dat u zeker bent van het maandbedrag dat u betaalt voor de leaseauto. U komt niet voor vervelende financiële verrassingen te staan en weet altijd precies waar u aan toe bent. Echter, er zijn natuurlijk nog meer voordelen te noemen van private lease.

Overige voordelen van private lease

Private lease biedt u het voordeel van het rijden in een splinternieuwe auto. Deze auto kan worden opgehaald op de afgesproken locatie en u rijdt daadwerkelijk de eerste kilometers met de auto. In sommige gevallen staat er 10 tot 20 kilometer op de teller. Dit zijn de kilometers die de auto naar de locatie heeft gereden. U hoeft zich niet druk te maken om kosten voor reparaties en onderhoud. Financieel heeft u altijd inzicht en u weet precies wat u per maand betaalt voor de leaseauto. U heeft een goede WA + Casco verzekering en ook de wegenbelasting is bij de prijs inbegrepen. U maakt gebruik van de leaseauto voor de duur van het contract dat u hebt afgesloten. Na afloop van dit contract kunt u ervoor kiezen weer een heel nieuwe auto te gaan leasen. Zo blijft u altijd nieuw rijden. De leaseauto die u inlevert is direct niet meer van u. U wordt dan ook niet betrokken bij eventuele verkoop van de auto. Als het contract afgelopen is, dan bent u letterlijk klaar met de auto.

Keurmerk Private Lease

Wanneer u kiest voor private lease van Leaseplan, dan bent u er zeker van dat alles goed geregeld is. Deze leasemaatschappij handelt onder het Keurmerk Private Lease. Dit levert u diverse voordelen op. Zo bent u er zeker van dat de voorwaarden helder en eerlijk zijn, heeft u de zekerheid dat u gebruik maakt van een zeer compleet product en mag u gebruik maken van een bedenktijd voor de duur van veertien dagen. Wanneer u te maken krijgt met te hoge financiële lasten, dan ontvangt u bescherming, en u heeft ook altijd de zekerheid dat er op juiste wijze wordt gehandeld in het geval van klachten. Kortom, private lease biedt u aantrekkelijke voordelen en maakt nieuw rijden voor alle particulieren mogelijk.