Zakelijke Lease Vergelijken

Er zijn al zakelijke lease aanbiedingen vanaf 250 EUR per maand. Maak gebruik van onze handige vergelijker en kies de allerbeste deal van dit moment uit in 3 minuten.

Scherpeleasedeal.nl

Ben jij op zoek naar een goede operational lease? Dan ben je bij Scherpeleasedeal.nl aan het juiste adres, deze nieuwe aanbieder heeft snel impact gemaakt op de operational lease markt. Direct beginnen met de beste contracten vergelijken? Klik dan snel op de onderstaande button!

Financiallease.nl

Ben jij op zoek naar een goed operational lease contract? Financiallease.nl heeft jarenlange ervaring in de markt en kan vrijwel iedereen van dienst zijn. Het gehele aanbod vergelijken van deze aanbieder? Klik snel op de onderstaande button om precies te zien waar je aan toe bent.

T

Zakelijke lease deals vergelijken

Alle aanbieders op 1 centrale plek onafhankelijk vergelijken
Z

Alles direct online geregeld

Alles online regelen & snel de weg op met je nieuwe leaseauto

Zekerheid & All-in tarief

All-in prijzen en geen onverwachte kosten, zoals reparaties

Aanbieding & Lage prijzen

Rij een nieuwe auto voor
een vaste lage maandprijs

Zakelijke lease

Het zakelijk leasen van een auto is een aantrekkelijke optie voor bedrijven, groot als klein, omdat het de mogelijkheid biedt om al voor een relatief gering bedrag gelijk over een goede auto te beschikken.

Betrouwbaar vervoer is cruciaal voor een bedrijf en kan in sommige gevallen zelfs de gehele bedrijfsvoering in gevaar brengen wanneer de transportmogelijkheden komen weg te vallen door bijvoorbeeld een defecte auto. De grote betrouwbaarheid is dan ook een flink voordelen tijdens het leasen van een auto.

Hoe en waarom zakelijke lease?

Een leaseauto komt met vele garanties en zijn het deze welke ervoor zorgen dat zakelijk leasen door tal van bedrijven als de goede oplossing voor hun wagenpark. Omdat de wensen van zakelijke klanten heel uiteenlopend zijn, hebben leasemaatschappijen de mogelijkheid geschapen om tussen verschillende soorten zakelijke lease te kiezen.

Wordt de auto ook veel privé gebruikt?

Het tarief van zakelijke leaseauto’s wordt berekend exclusief de BTW en zorgt dit voor een aanmerkelijke korting. Het is echter wel de bedoeling dat de auto alleen voor zakelijke ritten gebruikt zal worden. Indien op jaarbasis echter meer dan 500km gereden wordt aan privé ritten, dan zal dat door de lessee (dus niet de leasemaatschappij) vergoed moeten worden in de vorm van bijtelling.

 1. Er wordt hierbij een bepaald percentage van de cataloguswaarde genomen van de auto en dient er hierover vervolgens inkomstenbelasting worden betaald.
 2. De Belastingdienst ziet het groot aantal prive verreden kilometers namelijk als een voordeel bovenop het salaris en dient er overeenkomstig ook belasting betaald worden over een deel van de cataloguswaarde.
 3. Het is belangrijk om een goede administratie op na te houden over het aantal kilometers die afgelegd zijn, zowel zakelijk als prive.

 

Zakelijk leasen optie 1 | Financial lease

Ondernemers die graag wel over een eigen auto op naam van het bedrijf willen beschikken, maar daar nog niet het volledig bedrag voor hebben, ervoor kiezen om een financial lease aan te gaan.

Hoe werkt het?

Dit kan gezien worden als een combinatie van huurkoop en een operational lease waarbij de auto na afloop van het leasecontract op naam komt te staan van het bedrag. Afhankelijk van het type voertuig waarvoor er gekozen zal worden kan er soms ook worden gevraagd naar een aanbetaling.

Maandlasten zakelijke lease vorm

De maandlasten zullen bij een financial lease wel hoger uitvallen omdat er ook nog een rentepercentage erbij komt. Je bent namelijk elke maand bezig met het aflossen van de “lening”.

Het voordeel hiervan ook dat de maandelijkse uitgaves voor de auto gelijk op de balans kunnen worden opgebracht als een onkostenpost. Als bedrijf kan je dus nog wat fiscale voordelen uit halen.

 • Na afloop van het contract beschikt het bedrijf dan gelijk over een eigen auto beschikken en vallen en rij je er extra voordelig in omdat de maandelijkse leaselasten zijn komen te vervangen.
 • Bovendien kan de auto verkocht worden om bijvoorbeeld een andere aan te schaffen. Zo een auto kan ook bij het eigen vermogen van de onderneming worden meegenomen en heeft dit weer zijn invloed op de kredietwaardigheid.
 • Hou er wel rekening mee dat de leasemaatschappij de lease wel door zal spelen naar het BKR en het kredietplafond wel sterk door beïnvloedt kan worden

 

Zakelijk leasen optie 2 |Operational lease

Zakelijk leasen door gebruik te maken van een operational lease is heel normaal geworden in Nederland. Door gebruik te maken van deze leasevorm spreek je in principe van lange termijn autoverhuur. Dat komt omdat je de leaseauto aan het einde van het contract weer inlevert bij de leasemaatschappij.

Hoe werkt het?

Door te kiezen voor deze zakelijke leasevorm neemt de leasemaatschappij de investering voor de nieuwe lease auto voor rekening. Ook blijft de maatschappij juridisch eigenaar van de auto en neemt deze alle risico’s op zich die daarbij verbonden zijn.

 • Ook eventuele negatieve kosten die kunnen optreden bij reparatie, onderhoud en banden zijn voor rekening van de leasemaatschappij.
 • Door te kiezen voor deze vorm van zakelijk leasen wordt de auto niet gezien als vreemd vermogen voor je bedrijf. Dat komt omdat de auto dus nog in het bezig is van een leasemaatschappij, dat betekent in de praktijk dat je jouw vreemd vermogen vrij kunt gebruiken voor je core business.

De voordelen van operational lease:

Operational lease zorgt er als zakelijke leasevorm voor dat jou een constante kilometerprijs gegarandeerd is. Omdat er effectief wagenparkbeheer wordt uitgevoerd door de leasemaatschappij is de laagst mogelijke kilometerkostprijs haalbaar.

 • Laagst mogelijke kilometerkostprijs
 • Juridisch eigendom van de leasemaatschappij
 • Geen vergroting van het vreemd vermogen
 • Risico’s uitbesteed aan de leasemaatschappij

 

Leaseauto.net in het nieuws

Bekijk de populairste zakelijke lease merken in Nederland