Score: 8,3

Contactgegevens Leaseplan

info@leaseplan.com

Gustav Mahlerlaan 360
1082 ME Amsterdam

https://www.leaseplan.com/nl-nl/

[toc]

Leaseplan Private Lease review 2020

Leaseplan is een autoleasemaatschappij die 50 jaar geleden werd opgericht door Nederlanders. Dit is de grootste leasemaatschappij in de wereld en is actief in 33 landen over heel de wereld. In Nederland heeft deze maatschappij de positie van marktleider. Eerst was de maatschappij voornamelijk dominant in de zakelijke markt, maar nu is dit bedrijf ook succesvol met haar Leaseplan Private Lease. Deze maatschappij biedt ook een Leaseplan private lease, ook met leaseplan occasions. Lease plan occasions is hun plan voor tweedehandswagens.

De visie is helder: ze willen autorijden slimmer, toegankelijker, schoner en meer efficiënt wordt. De manier waarop ze dat doen, is door in te zetten op energiezuinige wagens en slimme autotechniek. Ze willen autorijden milieuvriendelijk en energiezuiniger maken.

Deze leasemaatschappij blijft een voornamelijk zakelijke leasemaatschappij, het Leaseplan Private Lease aanbod is eerder beperkt in omvang.

Leaseplan Private Lease voorwaarden

Er komt meer kijken bij een auto leasen dan enkel naar de leaseprijs te kijken. Het is belangrijk ook de bijkomende voorwaarden in acht te nemen. Het is immers mogelijk dat belangrijke bepalingen in de overeenkomst sterk verschillen tussen de verschillende leasemaatschappijen. Ook kan je je oude auto inruilen. Leaseplan Private Lease kan korte levertijden voorleggen. Er is geen maximum leeftijdsgrens, ook oudere mensen komen dus in aanmerking voor een lease plan bij leaseplan. Verder is er bij Leaseplan Private Lease een bewaring van de schadevrije jaren.

Naast deze voorwaarden die specifiek zijn voor een lease plan, bieden ze ook de voorwaarden aan die je bij de meeste leasemaatschappijen terugvindt. Dat zijn wegenbelasting, autoverzekering, Cascodekking, inzittenden verzekering, pechhulp binnenland en EU, onderhoud en banden, schadeherstel en glasreparatie.

Voordelen

Deze leasemaatschappij biedt heel wat voordelen. Hieronder een impressie.

  • Lease plan is lid van het keurmerk Leaseplan Private Lease, wat enige garantie biedt over de kwaliteit van de service die wordt geleverd.
  • Je hebt de mogelijkheid je oude auto in te ruilen. Je blijft dus niet zitten met de rompslomp die de particuliere verkoop van oude wagens met zich meebrengt.
  • Lease plan garandeert korte levertijden. Hierbij moet gezegd worden dat op hun website niet gespecificeerd wordt hoe kort deze levertijden dan wel zijn. Hierover zou dus later discussie kunnen ontstaan die er met een duidelijke levertermijn niet was geweest.
  • Ouderen zijn ook welkom; er is immers geen leeftijdsgrens.

Zoals eerder vermeld bij voorwaarden, biedt Leaseplan Private Lease jou de garantie op volledig zorgeloos rijden. Dat doen ze door je alle belastingen, verzekeringen en schadeherstellingen uit handen te nemen, zoals de meeste leasemaatschappijen dat ook doen.

Je huidige auto verkopen en laten taxeren door Leaseplan

Wanneer je kiest voor private lease Leaseplan, is het natuurlijk onvermijdelijk dat je jouw huidige wagen moet verkopen. Dat kan je uiteraard zelf doen, maar dan sta je zelf in voor de onderhandelingen, de moeite en de risico’s die dat met zich meebrengt. Daarom kan je bij haar je auto inruilen. Leaseplan Private Lease werkt met onafhankelijke experts, zodat je verzekerd bent van een goed bod.

Je kunt je auto online laten taxeren aan de hand van de autogegevens. Via e-mail ontvang je dan een taxatierapport met de waarde van je wagen. Als je overtuigd bent, kan je je auto tegen deze waarde inruilen bij een van de service centers in je buurt. Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om je auto op een andere manier te verkopen.

Aanbod

Op dit moment heeft Lease plan een zeer beperkt aanbod. Je kan in principe kiezen uit een achttal wagens. Vanaf een €250 per maand rijd je met een gloednieuwe Fiat 500 rond. Er zijn ook enkele duurdere – en dus ruimere – wagens te kiezen. Dan spreken we over bijvoorbeeld een Nissan Qashqai.

Zij biedt dus geen auto’s aan van luxemerken als BMW, Mercedes Benz of Tesla. Bij haar partner ANWB, zijn deze duurdere bolides wel verkrijgbaar. Hieronder een oplijsting van de auto’s die op dit moment beschikbaar zijn. De prijzen zijn gebaseerd op een looptijd van 60 maanden en 10.000 km. Kortere looptijden en hogere kilometerbundels zijn ook verkrijgbaar.

Je kan voor elk model bijbetalen om bepaalde extraatjes binnen te halen. Zo kan je de kleur van de auto kiezen uit een beperkt aantal kleuren. Je krijgt ook de optie om voor een extra prijskaartje mistlampen vooraan te hebben. Verder geeft ze ook de mogelijkheid om twee packs te nemen die een veelheid van opties inhouden; Pack Dynamic en Pack Techno. Voor meer info over de packs, surf je naar haar website.

Leaseplan occasions

Naast het gloednieuwe Leaseplan private lease aanbod, zou je normalerwijs ook Leaseplan occasions moeten kunnen nemen. Het fijne van Leaseplan occasions is dat je voor een gunstiger prijs een auto rijdt. Daarnaast krijg je bij Leaseplan occasions vaak dezelfde voordelen als bij een gewone lease. Wel zul je even moeten zoeken bij de beschikbare Leaseplan occasions.

Klantervaringen

Het is steeds goed om de ervaringen van andere klanten te kennen om een inschatting te kunnen maken over de kwaliteit van de service. Op hun website staat geen indicatie van deze ervaringen en dat is met goede reden, zo blijkt. Op Trustpilot krijgt zij immers slechts 1.3 sterren op 5. Dat is een zeer slecht rapport.

Er staan voor 108 reviews op Trustpilot en het is moeilijk om tussen die reviews een gematigd positieve te vinden. Meestal getuigt de klant van een service die te wensen overlaat. De auto’s zelf blijken in de meeste gevallen wel in orde. Leaseplan occasions worden ook goed beoordeeld.

Het nemen van een lease auto is een persoonlijke aangelegenheid. Iedereen heeft andere eisen en wensen. Het is belangrijk dat je je bewust bent van de kosten die je mogelijk overweegt te maken. Daarom is het aangewezen om de de verschillende lease plannen van andere aanbieders in overweging te nemen.

Keurmerken & certificaten

Bekijk alle andere leasemaatschappijen in Nederland