Als rijinstructeur maak je best veel uren in een lesauto het is dan wel prettig om in een comfortabele lesauto te rijden.  Ook voor de leerling is het fijner om te lessen in een comfortabele lesauto zodat ze op hun gemak kunnen voelen tijdens het rijlessen. Het vordert het rijgemak omdat je dan meerdere uren comfortabel in een lesauto zit, waardoor je ook sneller auto leert rijden. Wat hebben de lesauto’s precies anders dan van een normale auto? Een goede rijschool maakt gebruik van aangepast comfort zitstoelen. De zitstoelen zijn zo aangepast dat je rug beter ondersteunt tijdens het rijlessen. Hierdoor rij je minder met rugklachten tijdens het rijlessen. Je rug wordt beter gesteund om meerdere uren achter elkaar te kunnen rijlessen.

Veiligheid van modern lesauto tijdens het rijlessen

Een nieuw moderne lesauto voorziet van nieuwste rij veiligheid technologieën. Wat bezit er in een moderne lesauto? Er zit een automatische afrem systeem als er plots een gevaar voorop treed tijdens het rijlessen, bijvoorbeeld als een vrachtwagen afremt en er dringend gestopt moet worden. Of als een voetganger die wil oversteken. Je rijinstructeur zal alle gevaren in de meeste gevallen wel herkennen en ingrijpen waar nodig is.

Maar heel soms kan het gevaar niet zo snel te overzien zijn. Dan kan zo een afrem systeem toch goed bij helpen. Is zo een afremsysteem dan wel leer gevend? Het afremsysteem zorgt ervoor dat alleen bij ernstige gevaarlijke situatie je snelheid afremt, om zo het gevaar op weg te beperken. Een goed lesauto’s heeft altijd wel voorzien van een airbag.

Wat anders heeft een goede lesauto? Een goede lesauto is voorzien van goede kwaliteit dubbele pedalen. Met de pedalen kan je instructeur er voor zorgen dat bij gevaar kan afremmen en je hierbij kan in structureren. Bij een goede lesauto pedalen zijn voorzien van metalen draadjes zodat het rem en koppeling padaal bedient kan worden door je instructeur. Hierbij is het ook van belang dat pedalen ook regelmatig worden onderhouden.

 

Veiligheid tijdens eerste rijles

Als rijschool houder ben je extra verantwoordelijk om de veiligheid te behouden tijdens de eerste rijles tips die je kan volgen, maar voor een ervaren instructeur weet in elke situatie in te grijpen. Beginnende bestuurder fouten zijn alleen maar goed om daar een les van te maken. De situaties waar het gevaar voorkomt zorgt ervoor dat je beter in wordt getraind zodat je achteraf zelfstandig het verkeer kan deelnemen en bij gevaarlijke situatie kunt voorkomen. En weet je al wanneer je gaat beginnen? Bekijk hier de website.