De zomer is alweer aangebroken. Dé tijd om lekker buiten te genieten van het mooie weer. Vakanties worden massaal geboekt en mensen genieten volop van de zon in de achtertuin. Met lekker weer is het ook altijd lekker om er een dagje op uit te trekken. Kort bij huis kan dit op de fiets of te voet. Wil je echter verder weg gaan of meer kilometers afleggen, dan kun je beter voor een gemotoriseerd voertuig kiezen. Vaak worden auto’s en motoren gebruikt om dagtripjes te maken of om mee te touren. Een voertuig dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de scooter.

Met een scooter kun je op bijzondere plekken komen, die met de auto niet bereikbaar zijn. Daarnaast geniet je op een scooter lekker van een fris briesje in de zomer. Op de scooter kun je de natuurlijke omgeving beter opnemen dan in de auto of op de motor. Zo kun je in de buurt van Breda een mooie tocht maken langs het Mastbos of de Biesbosch. Heb je geen scooterrijbewijs? Dan kun je altijd nog gemakkelijk het scooter rijbewijs halen in Breda. Heb je wel een autorijbewijs, maar geen scooter? Dan kun je een scooter leasen of huren. 

Voorwaarden voor scooter leasen

Niet iedereen komt in aanmerking om een scooter te leasen. Zo moet je bijvoorbeeld minimaal 18 jaar oud zijn. Tussen de 16 en 18 jaar is het dus alleen mogelijk om een scooter of brommer te kopen of te huren. Daarnaast dien je een minimaal maandinkomen van €1000,- te hebben. Zo zie je dat scooterleasemaatschappijen liever niet aan jongere en beginnende scooterrijders leasen. Ook mag je geen negatieve BKR-registratie hebben. Heb je geen idee of dit het geval is? Dan kun je jouw BKR-registratie altijd online opvragen.

Een ruime keuze

Er is ontzettend veel keuze qua scooters om te leasen. Zo kun je zelf jouw prijsklasse instellen en welk maandbedrag je zou willen betalen. Op basis hiervan krijg je geschikte resultaten te zien. De grootste verschillen tussen de modellen zit hem vaak in het vermogen, of het een 2-takt of 4-takt scooter is én welke kleur je het liefste wilt. Zo zijn er al scooter die je vanaf €20,- per maand kunt leasen. Een stuk goedkoper dan een auto of motor. Daarnaast ben je ook niet veel kwijt aan brandstof. Dit aangezien een scooter geen groot tankvolume heeft, maar wel redelijk zuinig is t.o.v. een auto.

In 1 dag het scooterrijbewijs halen

Wil je graag scooter leren rijden, maar heb je niet het geduld om weken te wachten? Tegenwoordig is het bij veel scooterrijscholen mogelijk om jouw scooter rijbewijs in 1 dag in Breda te halen. Zo kun je vaak al binnen enkele dagen terecht en snel jouw scooter rijbewijs halen in Breda of elders.