De bewegingen van een zakelijk voertuig moeten zeer precies worden weergegeven. Je mag met een auto van de zaak bijvoorbeeld niet meer dan 500 privékilometers per jaar maken. De ritten- en kilometerregistratie voor dergelijke voertuigen wordt traditioneel gezien op papier gedaan. De gebruikers van een zakelijk voertuig noteren dan hun ritten en kilometerstanden in een boekje of een Excel-sheet. Daarbij wordt geregeld gesjoemeld, iets vergeten of een fout gemaakt. Dat probleem kan tegenwoordig worden voorkomen door professionele rittenregistratie of kilometerregistratie te installeren in zakelijke voertuigen.  

Hou alle data van je voertuigen bij met een professionele rittenregistratie

Er zijn allerlei verschillende systemen op de markt die de ritten van een bedrijfsvoertuig bij kunnen houden. Als je zeker wilt weten dat je rittenregistratie goed gebeurt, dan kun je het beste voor een professioneel systeem kiezen. In vergelijking met gratis apps hebben deze veel voordelen. Het grootste nadeel van een gratis app is dat de data die zij verzamelen niet rechtsgeldig is. Daardoor kun je deze niet gebruiken voor je opgave bij de belasting. Daarnaast gebruiken de meeste systemen slechts één vorm van satellieten om gegevens bij te houden waardoor er vaak dingen niet kloppen. Het laatste probleem is gerelateerd aan de veiligheid van je data. Je wilt natuurlijk niet dat de informatie over de plekken die door jou of je werknemers bezocht worden publiek te vinden is.

De belastingdienst is nogal kieskeurig

Wanneer jij en of je werknemers voertuigen van de zaak gebruiken dan moet je zorgen dat op dat gebied alles goed wordt bijgehouden. De belastingdienst is namelijk nogal streng en al je gegevens moeten correct worden weergegeven. Veel gratis apps voor ritten- en kilometerregistratie worden niet geaccepteerd door officiële instanties waardoor je veel geld kunt verliezen. Daarom is het verstandig om een professioneel systeem voor rittenregistratie te installeren dat erkend wordt door de belastingdienst. Zo voorkom je problemen en hoeft niemand meer continue op te letten dat alles altijd goed wordt ingevoerd in ouderwetse documenten.

Voordelen van professionele rittenregistratie

De rittenregistratie en kilometerregistratie van Accredis hebben een keurmerk waardoor je zeker weet dat alles goed geregeld is. Dat zie je bijvoorbeeld aan de manier waarop ze je gegevens beschermen. Zij waarborgen absolute privacy en zorgen dat de gegevens zo worden weergegeven dat enkel het hoognodige zichtbaar is voor de mensen die jij toegang geeft tot deze data. De kwaliteit van hun systeem komt vooral naar voren in het feit dat de data worden geaccepteerd door officiële instanties zoals de belastingdienst.

Zeer nauwkeurige registratie

Er zijn verschillende satellietsystemen actief rondom de aarde. GPS is het bekendst, maar dit Amerikaanse systeem laat in precisie soms te wensen over. Als je toch gaat investeren in professionele ritten- of kilometerregistratie dan kun je daarom beter een systeem kiezen dat ook GLONASS – de Russische tegenhanger – gebruikt. Zo weet je zeker dat alle belangrijke informatie zo nauwkeurig mogelijk wordt geregistreerd.