Een leaseauto kan heel prettig zijn, maar er kleven ook nadelen aan het hebben van een leaseauto. Overweeg je om een auto te leasen of wil je juist van je leasecontract af? Check dan onderstaande informatie in dit artikel, want hier staat handige informatie voor meer inzicht om de juiste keuze te maken. Extra tip: heb je een leaseauto en heb je er spijt van? Dan kan het bij sommige aanbieders lastig zijn als je het leasecontract afkopen wil. Het is dus bij leasen wel belangrijk dat je naar de voorwaarden kijkt.

Leasecontract afkopen

Ook als je overweegt een leasecontract te nemen, is het goed om na te gaan hoe je een leasecontract afkopen moet. Wat staat er in je contract? Het uitgangspunt is dat je met veel plezier een auto leaset en dat er niks aan de hand is, maar omstandigheden kunnen veranderen. Daarom is het belangrijk dat je uitzoekt bij een contract hoe je een leasecontract afkopen kunt, mocht dat nodig zijn.

Voordelen van leasen

Leasen brengt een enorm aantal voordelen met zich mee. Afhankelijk wat voor jou belangrijk is, is een leasen een goede optie voor jou. De voordelen op een rijtje:

  • Een vast maandbedrag en brandstofkosten: je weet financieel dus precies waar je aan toe bent. Geen onvoorziene onderhoudskosten of een reparatie.
  • Je kunt zonder gespaard te hebben voor een auto, direct in een nieuwe auto rijden. Er is geen aanbetaling nodig.
  • Geen gedoe met aankoop en verkoop. Aan het einde van de leaseperiode lever je gewoon de auto weer in.

Nadeel van leasen

Wat voor de één een voordeel is, dat is voor de ander een nadeel. Aan de ene kant heb je met leasen zekerheid over hoeveel geld je per maand kwijt bent en loop je geen risico op onverwachtse hoge kosten. Alleen aan de andere kant heb je ook kans dat je per saldo met leasen meer geld kwijt bent dan dat je met kopen kwijt zou zijn geweest. Het is maar net wat voor jou belangrijk is, wat de beste keuze is.

Geld lenen om een auto te kopen?

Wat is financieel nu het slimste om te doen? Dat hangt af van de financiële situatie waarin je je bevindt. Is het zo dat je geld moet lenen om een auto te kopen? In dat geval is eigenlijk leasen bijna altijd goedkoper. Als je spaargeld hebt om een auto direct te kopen, dan is kopen bijna altijd goedkoper. Dit voor veel mensen dan ook de ultieme graadmeter voor het kopen of juist leasen van een auto.