Steeds meer particulieren kiezen vandaag de dag voor een leaseauto. Als je wilt overstappen op leasen dan kun je je huidige, gekochte auto natuurlijk niet inruilen zoals je dat zou doen als je een volgende nieuwe of gebruikte auto koopt. Dus dan rijst de vraag: wat doen we met de huidige auto? Je kunt proberen om hem particulier te verkopen. Het nadeel daarvan is dat je niet weet hoe snel dat gaat lukken. Als je geluk hebt verkoop je je auto binnen een week. Als het tegenzit staat hij maanden later nog steeds voor de deur. Al die tijd lopen de verzekering en de wegenbelasting natuurlijk gewoon door.

Snel je auto verkopen

Je kunt ook kiezen voor de snelle manier. Wil je je Porsche verkopen, of je BMW, of je Fiat, of je Renault? Dan kun je contact opnemen met een online auto-inkoper. Die biedt doorgaans binnen 24 uur een prijs. Die ligt wellicht wat lager dan je in je hoofd had. Maar het grote voordeel is wel dat je gegarandeerd je geld krijgt en niet langer naar een koper hoeft te zoeken. Hierna kun je direct jouw nieuwe leaseauto uitzoeken. Het geld dat je voor je gebruikte auto kreeg is misschien wel genoeg om enkele maanden het leasebedrag van te betalen. Daar hoef je je dan ook geen zorgen meer over te maken.

Veel opkopers online, welke moet ik kiezen?

De handel in gebruikte auto’s is booming business. Je kunt je gebruikte auto op meerdere plaatsen aanbieden. Zelfs als het om een schadeauto gaat. Die wordt gekocht door een bedrijf dat handelt in auto-onderdelen, nog zo’n business waar goed geld mee verdiend kan worden. Je kunt je auto aanbieden bij Looping.nl. Je krijgt dan snel een bod op je auto. Dit is altijd vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Je profiteert wel van het grote voordeel dat je snel je geld krijgt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over een mogelijk onbetrouwbare particuliere koper die er op uit is om je te bedriegen.

Is leasen iets voor mij?

Een auto leasen heeft veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je niet hoeft te investeren of te lenen voor de aankoop van een auto. Bij de leaseprijs zijn alle kosten inbegrepen, met uitzondering van het tanken. Je betaalt een vast bedrag per maand voor afschrijving, verzekering, belasting en onderhoud. Een nadeel is dat je altijd een contract aangaat voor langere tijd. Als je een leasecontract hebt voor bijvoorbeeld 3 jaar dan kun je daar tussentijds niet gemakkelijk weer vanaf. Dit kost je vaak een flinke boete. Ook spreek je vooraf een maximum aantal kilometers per jaar af. Rijd je veel meer dan wordt het flink bijbetalen. Rijd je veel minder dan heb je dus feitelijk voor het afgelopen jaar veel te veel betaald.