Auto’s leasen is razend populair en het wordt met de dag steeds bekender. Dit is ook niet zo gek want er zitten ontzettend veel voordelen aan het leasen van een auto. Ben je van plan om je auto zakelijk te gaan leasen? Dan kan dat natuurlijk ook! Wil je hier meer over weten? Lees dan vooral verder.

Zakelijk leasen

Heb je een eigen bedrijf en ben je daarvoor vaak onderweg? Dan kan een auto leasen nog wel eens wat voor jou zijn. Als je een eigen bedrijf hebt en voornamelijk als starter heb je genoeg geld nodig om te investeren om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf kan groeien. Als je dan ook nog een auto moet aanschaffen wordt dat al een stuk moeilijker. Daarom is zakelijk leasen ontzettend handig. Op deze manier kan je in een gloednieuwe of tweedehands autorijden zonder dat je ineens al je geld in de auto moet investeren.

Door te leasen kan je maandelijks een afgesproken bedrag betalen waardoor je niet in een keer heel veel geld kwijtraakt. In de lease wereld zijn er ontzettend veel verschillende manieren om te leasen. Een van deze manieren in financial lease. Maar wat is dat nou precies? Hieronder vind je alles over financial lease en de voordelen.

Financial lease

Bij financial lease is de auto ook daadwerkelijk van jou. Bij operational lease werkt dit weer anders. Daarbij blijft het leasebedrijf eigenaar van de auto. Bij financial lease ben je zelf de economische eigenaar van de auto. Voordelen hiervan zijn dat je recht hebt op investeringsaftrek en renteaftrek en als dat nog niet genoeg voordelen waren kan je ook nog eens de btw terugvragen. Het word dan ook aangeraden om te gaan voor financial lease als het gaat om een zakelijke auto.

Operational lease

We hebben het nu wel over de voordelen van financial lease gehad maar er is nog een optie. Zo kan je de auto ook operational leasen. Bij het leasen van een zakelijke auto wordt vaak toch aangeraden om te gaan voor financial lease. Maar hieronder vind je toch een stukje uitleg over operational lease. Zoals eerder benoemd is de auto nog eigendom van het leasebedrijf. Dit betekent dat zijn financieel verantwoordelijk zijn. Jij betaalt maandelijks een bedrag en daar zitten alle kosten al aan verbonden. Er zijn dus geen extra kosten die je maakt naast de benzine kosten. Bij operational lease huur je eigenlijk gewoon de auto.