We leven in een leasesamenleving. Dat betekent dat we een groot aantal zaken in het leven kunnen lenen in plaats van kopen. Misschien heb je wel een abonnement op een huurfiets of ben je van plan een auto te leasen. Steeds meer Nederlanders stappen over op het leasen van een auto, waardoor de Nederlandse autoleasesector flink gegroeid is en nog steeds bezig is met groeien. Ben je ook op zoek naar een passend leasecontract en wil je hierbij geld besparen? In dit artikel lees je meer over hoe je een goedkope auto kunt leasen.

Leasen ten opzichte van kopen: wat is goedkoper?

Eerst willen we je meer vertellen over leasen ten opzichte van kopen. Veel mensen vragen zich namelijk af wat voordeliger is. In heel veel gevallen ben je in het geval van private lease goedkoper uit dan wanneer je een nieuwe auto zou kopen. Dit is afhankelijk van een aantal zaken, waaronder welke private lease auto je wilt vergelijken en uiteindelijk neemt en hoe duur die auto nieuw zou zijn. Moet je geld lenen om een auto te kunnen kopen? In dat geval is het altijd aan te raden om voor een lease auto te gaan om zo voordeliger uit te zijn.

Dat komt omdat leasemaatschappijen altijd een grote batch auto’s tegelijk kopen om zo lagere prijzen aan hun klanten aan te kunnen bieden. Natuurlijk kan dit per persoonlijke situatie verschillen. Het is daarom belangrijk om te kijken wat jouw maandelijkse kosten zullen zijn wanneer je een auto koopt en wanneer je kiest voor het leasen van een auto. Grote kans dat je in het geval van een auto leasen goedkoper uit bent. Dat komt omdat alle kosten, behalve benzinekosten en eventuele boetes, zijn inbegrepen bij de maandprijs.

Goedkoop leasen: ga voor een klein model

Die prijs kan zelfs nog lager wanneer je gaat letten op een aantal onderdelen. Een kleine auto leasen is bijvoorbeeld al goedkoper dan een grote auto leasen. Kijk daarom altijd goed naar de verschillende opties en kies voor een kleiner model om zo geld te besparen op je autolease. Let er wel altijd op dat je niet inlevert op comfort. Je moet immers wel genoeg ruimte hebben om comfortabel te rijden en om eventuele bagage en passagiers mee te kunnen nemen,

Tweedehands model leasen is voordelig

Het is niet alleen het model waar je op moet letten. Zo zijn er ook tweedehands auto’s die je kunt leasen waardoor je geld kunt besparen op de uiteindelijke leaseprijs. Een occasion leasen is voordeliger dan een nieuw model, omdat je een auto huurt die al eens gebruikt is. Het grote voordeel is dat je minder hoeft te betalen, terwijl je wel profiteert van een goede en betrouwbare auto. Een leasemaatschappij mag uiteraard geen onveilige auto’s verhuren, dus daar hoef je niet bang voor te zijn.

Ga altijd op zoek naar korting en aanbiedingen

Wanneer je denkt dat je een goede deal te pakken hebt, kan het maar zo zijn dat het nóg voordeliger kan. De kans is namelijk groot dat er nog wel ergens anders een betere deal te vinden is. Daarom is het aan te raden om altijd op zoek te gaan naar korting en aanbiedingen. Dit doe je door meerdere private lease auto’s met elkaar te vergelijken. Online vind je hier diverse tools voor waarmee je binnen no time een leasecontract hebt gevonden. Voor zo’n vergelijker moet je wel duidelijk voor ogen hebben wat voor een auto je wilt hebben en wat je budget is.

Kies een zuinig model voor private lease

Waar je uiteraard ook op moet letten is hoe zuinig een auto is. Een auto die niet zuinig rijdt kan nog wel zo’n aantrekkelijke prijs hebben wat betreft contract, maar vervolgens ben je veel geld kwijt aan benzinekosten. In verhouding ben je zo dus nog steeds niet voordelig uit. Check bij het vergelijken altijd of er een zuinig model te vinden is waarmee je weinig benzinekosten hebt. Het is hierbij goed om te weten dat een occasion in veel gevallen niet per se de meest zuinige keuze is. Ga daarbij na of een occasion in verhouding goedkoper is of de keuze voor een zuinige auto.

Tanken? Dat doe je buiten de snelweg

Tot slot nog een tip om het rijden in een lease auto voordeliger te maken. Houd je aan de verkeersregels om op die manier boetes zoveel mogelijk te vermijden. Let er daarnaast op waar je gaat tanken. Doe je dit regelmatig bij een tankstation aan de snelweg? Dan betaal je over het algemeen de hoofdprijs voor benzine of diesel. Meestal betaal je hier gemiddeld 15 cent per liter meer dan wanneer je in een dorp of op een andere minder drukke plek gaat tanken. Tank voornamelijk bij onbemande tankstations en je zult zien dat je veel geld bespaart op je benzine- en zo dus autokosten.