Private lease is duidelijk in opkomst, net als elektrisch rijden. Wanneer je ook duurzaam wilt rijden is het overstappen naar een elektrische auto een goede keuze. Maar elektrische auto’s zijn vaak nog iets duurder in aanschaf en een tweedehands elektrische auto wordt nog niet door iedereen helemaal vertrouwd vanwege de accu. Om toch te ervaren hoe het is om een elektrische auto te rijden kun je nu kiezen voor een nieuwe of tweedehands elektrische auto en deze private leasen. Je bespaart op de maandelijkse kosten van je auto en je maakt een duurzame keuze. Heb je zonnepanelen? Dan kun je de stroom, die je zo genereert, ook benutten voor het rijden van je auto.

Wat zijn de voordelen van private lease van een elektrische auto

Steeds meer mensen ontdekken bij private lease de elektrische auto. Zelfs de voordelen van het tweedehands elektrisch rijden. Natuurlijk is het ook mogelijk om een nieuwe elektrische auto privé te leasen. Met een elektrische auto ga je voor de toekomst en je komt er verder mee dan je denkt. We zetten enkele voordelen van het leasen van een elektrische auto voor zowel private lease als zakelijk lease op een rijtje:

  •         Je kiest voor een groene, duurzame oplossing
  •         Je kunt de auto vaak voordelig thuis opladen, vooral als je zonnepanelen hebt
  •         Milieu vriendelijk: geen CO2-uitstoot
  •         Een elektrische auto vraagt minder onderhoud

Private lease heeft sowieso voordelen want alles is inbegrepen:

  •  Allriskverzekering
  •  Onderhoud en reparatie
  •  Zomerbanden
  • Vervangend vervoer.
  • 24/7 pechhulp in Nederland en Europa
  • Naar keuze kan je extra’s toevoegen, zoals een laadpas, een lager eigen risico of extra verzekeringen.

Voordelig kennis maken met elektrisch rijden

Wanneer je graag elektrisch wilt rijden, maar twijfelt of je dan een nieuwe of tweedehands elektrische auto moet aanschaffen, kun je nu via private lease uitproberen wat het beste past bij jou. Misschien wil je nooit meer iets anders dan private lease, omdat je precies weet wat je kwijt bent aan de kosten voor jouw auto. Je betaalt namelijk met private lease een vaste all-in prijs per maand. Je hoeft hier alleen nog maar de kosten bij op te tellen om je auto op te laden. Die moet je wel zelf betalen en stroom is vaak voordeliger dan diesel of benzine. Het enige dat je nog kan aanschaffen is een laadpaal voor thuis. Je kunt er ook voor kiezen om je elektrische auto op te laden bij een openbare laadpaal. Hiervoor kun je een laadpas aanvragen waarbij de kosten achteraf per maand worden verrekend. Heb je zonnepanelen dan kun je een laadpaal aanschaffen die gebruik maakt van de stroom die wordt gegenereerd door die zonnepanelen.

Een laadpaal thuis heeft nog meer voordelen

Het is in Nederland al mogelijk om je elektrische auto op veel openbare plaatsen op te laden. Maar een eigen laadpaal thuis heeft nog meer voordelen. Je hebt dan altijd een eigen oplaadplaats, je hoeft je auto niet meer te verplaatsen als deze vol is en als je nachtstroom of zonnepanelen hebt, ben je nog voordeliger uit. Je krijgt advies over de laadpaal die het beste bij je auto past en als je kiest voor een eigen laadpaal, wordt deze bij je thuis aangesloten.