Als je een bedrijfseigenaar bent, zijn er veel voordelen aan het leasen van een auto op zakelijke basis. Daarmee kun je geld besparen en het vervoer krijgen dat je voor je bedrijf nodig hebt. Lees verder om meer te leren over de voordelen van auto’s leasen voor bedrijven.

Een auto leasen is vaak goedkoper dan een auto kopen

Als het om zakelijk vervoer gaat, vinden veel bedrijven dat een auto leasen voordeliger is dan er een rechtstreeks kopen. Daar zijn een paar redenen voor. Ten eerste vraagt leasen over het algemeen een lagere vooruitbetaling dan een auto kopen, wat handig kan zijn voor bedrijven die met krappe budgetten werken.

Bovendien kunnen bedrijven bij leasing vaak een betere deal krijgen door gebruik te maken van kortingen en aanbiedingen die fabrikanten en dealers aanbieden. Tenslotte hebben geleasede auto’s meestal lagere verzekeringstarieven dan gekochte auto’s, wat bedrijven op de lange duur nog meer geld kan besparen. Over het geheel genomen is een auto leasen voor zakelijke doeleinden vaak een voordeligere optie dan er een kopen.

Je kunt om de paar jaar een nieuwe auto krijgen, waardoor je bedrijf er fris uit blijft zien

Business leasing is een geweldige manier om om de paar jaar een nieuwe auto te krijgen en je bedrijf fris te houden. Wanneer je een auto leaset, ga je akkoord met maandelijkse betalingen voor een bepaalde periode, meestal twee of drie jaar. Aan het eind van de leaseperiode kun je de auto inruilen voor een nieuw model of hem helemaal kopen.

Leasen is een populaire optie voor bedrijven omdat het je in staat stelt in een nieuwe auto te stappen zonder veel kapitaal vast te leggen. Het biedt ook flexibiliteit op het gebied van kilometers en onderhoud, wat belangrijk kan zijn voor ondernemers die vaak reizen of een beperkt budget hebben. Als je overweegt een auto te leasen voor je bedrijf, doe dan zeker je onderzoek en vergelijk de aanbiedingen van verschillende bedrijven. Arval is een betrouwbaar bedrijf in de branche die we aanbevelen om mee te beginnen!

Autoleasebedrijven bieden een uitstekende klantenservice

Als je een auto leaset, ga je een contract aan met een leasemaatschappij. Dit contract bepaalt dat de maatschappij je een auto ter beschikking stelt voor een bepaalde tijd, meestal twee of drie jaar. In ruil voor deze dienst ga je akkoord met regelmatige betalingen. Leasemaatschappijen hebben er dus alle belang bij een uitstekende klantenservice te bieden. Heb je een probleem met je auto, dan zullen ze staan te popelen om dat snel en efficiënt op te lossen.

En als je hulp nodig hebt bij het begrijpen van je leaseovereenkomst, zullen ze je die met plezier in detail uitleggen. Kortom, leasemaatschappijen doen er alles aan om hun klanten de best mogelijke ervaring te bezorgen. Dus als je overweegt een auto te leasen, wees er dan zeker van dat de leasemaatschappij goed voor je zal zorgen, en de beste Zakelijk lease aanbod heeft te bieden.

Je kunt de kosten van je leasebetalingen afschrijven op je belastingen

Als je voor je bedrijf een auto leaset, zijn de kosten van je maandelijkse betalingen aftrekbaar van de belasting. Deze aftrek is mogelijk of je de auto nu leaset of koopt, en hij kan zowel op nieuwe als op gebruikte auto’s toegepast worden. Het bedrag van de aftrek is gebaseerd op het percentage zakelijk gebruik van de auto. Als je de auto bijvoorbeeld uitsluitend voor zaken gebruikt, kun je de volledige kosten van de leasetermijnen aftrekken.

Gebruik je de auto echter slechts gedeeltelijk voor zaken, dan kun je slechts een deel van de kosten aftrekken. Bovendien, als je de auto zowel voor zakelijke als voor persoonlijke doeleinden gebruikt, kun je alleen het deel van de kosten aftrekken dat betrekking heeft op zakelijk gebruik. Om deze aftrek te kunnen claimen, moet je je zakelijke kilometers en uitgaven nauwkeurig bijhouden.