De opkomst van elektrische auto’s is ook te merken in leaseland. EV’s vliegen als warme broodjes over de toonbank en scoren dermate goed dat ze zelfs terugkomen in ranglijsten van populaire leaseauto’s. Maar welke elektrische auto’s zijn nu het populairst onder leaserijders?

(EV staat voor Elektrisch Voertuig)

Tesla Model Y

De Tesla Model Y arriveert in 2021 in Nederland en is in rap tempo opgeklommen tot een van de populairste elektrische auto’s van het land. De compacte crossover, het kleine broertje van de Model X, valt ook onder leaserijders in de smaak. Hij wordt in 2023 zelfs het meest gekozen. 

De Model Y blinkt natuurlijk uit vanwege zijn aantrekkelijke prijs, maar de uitstekende actieradius (455-565 kilometer), de rijkelijke aankleding van het interieur en toegang tot het Supercharger-netwerk spelen ook mee. En voor de sportievelingen is er de high-performance, vierwielaangedreven Performance variant.

Polestar 2

Polestar valt met de deur in huis als het de ‘2’ aan de wereld voorstelt. De vijfdeurs liftback is gehuld in een fraai design en het interieur ziet er gelikt uit. Bij het zien van de standaarduitrusting zou je spontaan in je handen gaan wrijven. De Polestar 2 rijdt zeer prettig en comfortabel en heeft een actieradius waar je ‘u’ tegen zegt. 

De Standard Range komt al 518 kilometer ver, de Long Range maakt daar zelfs 635 kilometer van. Voor de liefhebber is er een sportieve Dual Motor met 476 pk. Bovendien profiteer je van het dealer- en servicenetwerk van zustermerk Volvo. Er is een groeiend aantal occasions te vinden van deze elektrische auto.

Volkswagen ID.4

Het heeft even geduurd, maar Volkswagen is inmiddels op volle toeren bezig met het produceren van elektrische auto’s. De ID.4, een compacte SUV, is een van de meer succesvolle modellen van het merk. Met zijn stijlvolle en treffende design spreekt de ID.4 een breed publiek aan. 

Geheel volgens traditie biedt Volkswagen de SUV in een variatie aan smaken aan; van het toegankelijke instapmodel met 148 pk en een actieradius van 361 kilometer tot de sportieve GTX, aangedreven door twee elektromotoren die 500 pk mogelijk maken. De ID.4 is tevens verkrijgbaar als ID.5, een coupé-SUV met aflopende daklijn.

Volvo XC40 Recharge

De Volvo XC40 is an sich al een behoorlijk succesvol model, maar wanneer de kleine crossover ook een volledig elektrische variant (Recharge) krijgt, is het hek helemaal van de dam. Binnen no-time behoort de XC40 Recharge tot de populairste elektrische (zaken)auto’s. Het elegante design en het minimalistische interieur zijn om door een ringetje te halen en je krijgt veel waar voor je geld. Er zijn drie uitvoeringen: de instapper met 425 kilometer rijbereik, de Extended Range (572 kilometer) en de sportieve Twin-versie met 408 pk.

Tesla Model 3

We beginnen en eindigen dit lijstje met de pionier der elektrische auto’s: Tesla. De Amerikaanse autofabrikant heeft na het succes van de grote, dure Model S en Model X een absolute kaskraker in handen met de Model 3. 

Deze middelgrote vierdeurs sedan biedt het beste dat het merk te bieden heeft aan in een prikkelend, betaalbaar pakketje. Er is inmiddels een ingrijpend aangepast faceliftmodel verschenen die opnieuw de grenzen verlegt. De achterwielaangedreven instapper biedt 554 kilometer rijbereik, met de vierwielaangedreven Long Range haal je zelfs 678 kilometer.