anwb review
Score: 8,3

Contactgegevens ANWB

Wassenaarseweg 220
2596 EC Den Haag

https://www.anwb.nl
[toc]

ANWB Review

De Algemene Nederlandse Wielrijders Bond of de ANWB heeft vanaf haar ontstaan in 1883 heel wat ontwikkelingen doormaakt, van een bond ter belangenbehartiging van fietsers tot een gerespecteerde organisatie die verschillende diensten aanbiedt.

Denk hierbij aan de pechhulp service, maar ook de mogelijkheid die de ANWB biedt om er een auto te leasen. De private lease ANWB biedt vele voordelen omdat door de ruime ervaring opgebouwd door de jaren heen het duidelijk voor deze organisatie is wat men verwacht van een lease auto.

ANWB Private lease voorwaarden

De sterke concurrentie tussen de verschillende leasemaatschappijen zorgt ervoor dat er natuurlijk van alles gedaan wordt om klanten naar zich toe te trekken en die natuurlijk ook te behouden. De ANWB heeft ruime ervaring op een ruim aantal gebieden gerelateerd aan auto’s, van pechhulp tot het aanbieden van verzekeringen, en worden deze diensten ook aangeboden bij het afsluiten van een private lease ANWB.

Voordelen ANWB

 • Bij de ANWB wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de leeftijd van de aanvragers en maakt het ook niet uit of het rijbewijs pas is behaald of niet. Dit zijn namelijk de grootste beperkingen die te vinden zijn bij de meeste leasemaatschappijen waardoor grote groepen jongeren uit de boot komen te vallen.
 • Toegang tot een lease auto mag niemand onthouden worden vindt de ANWB en is dit zeker niet het enige punt waar de ANWB zich van de rest onderscheidt. Zo wordt er standaard voor elke lease auto een Wegenwacht pakket aangeboden die voor heel Europa geldig is. Bij pech onderweg is hulp maar een telefoontje verwijderd en krijg je eventueel ook een vervangend vervoer aangeboden.

Naast al deze voordelen die een ANWB private lease biedt, zijn er ook de standaard punten die aangeboden worden zoals onderhoud en reparatie, verzekeringen, APK en tal van andere voordelen zoals bandenvervanging en het repareren van glasschade.

Oude auto kan direct via de ANWB worden verkocht

Voor veel personen zal voorafgaand aan het afsluiten van een lease wel eerst de eigen auto verkocht moeten worden. Dit kan echter wel een hele poos in beslag nemen en heeft lang niet een ieder daar de tijd voor. Door gebruik te maken van de ANWB Verkoopservice kan je binnen 1 dag al een aantrekkelijke offerte opgestuurd krijgen en kan de verkoop vervolgens snel in orde worden gemaakt.

Je hoeft niet eens uit huis te gaan om de offerte aan te vragen en gebeurt de aanvraag gewoon via de website. Dit bespaart ook het eindeloos discussiëren met een autohandelaar of particulieren en kan je snel genieten van jouw lease auto.

Wachttijd

Het komt soms echter voor dat de auto die jij op het oog hebt nog niet in voorraad is en er een wachttijd in acht zal moeten worden genomen. Geen nood, want ook daarin heeft de ANWB voorzien. Zo bestaat er de mogelijkheid om heel voordelig in de wachttijd een auto te huren waardoor je voor geen moment in vervoersproblemen zal geraken.

Tussentijds opzeggen

Misschien wel een van de redenen waarom men zo huiverig is om voor een lease auto te kiezen is het feit dat het leasecontract als bindend wordt beschouwd en aan het openbreken ervan zware financiële consequenties zijn verbonden. De nogal lange duur van een doorsnee leasecontract brengt dus altijd een mate van onzekerheid met zich mee waar men zich liever niet aan wil wagen.

Andere mogelijkheden opzeggen

De ANWB biedt de mogelijkheid om de lease op te zeggen om persoonlijke redenen. Zo kan een gedwongen ontslag ertoe leiden dat het financieel niet meer haalbaar om de maandelijkse lease te betalen en geldt dat ook in geval van een echtscheiding of het arbeidsongeschikt verklaart te worden.

 • Het zal in bovenstaande gevallen al niet lukken om het leasecontract te behouden en kunnen sancties in de vorm van zware boetes zeker niet betaald worden. Opzeggen kan in het geval van bovenstaande redenen gelijk gebeuren bij de ANWB en hoeven er ook geen boetes te worden betaald.

ANWB Private Lease ervaringen

Heb jij een auto lease afgesloten bij ANWB? Deel dan jouw ANWB ervaringen op leaseauto.net. Je review wordt gedeeld met heel Nederland, je helpt hier enorm veel mensen mee.

Toyota Lease

  Toyota Hybrid, plug-in hybrides en batterij-elektrische modellen. Toyota haalt álles uit je zakelijke mobiliteit met een minimale CO2-uitstoot. 

   Athlon

   • Rijd een auto zonder grote investering
   • Houd grip op je kosten en risico’s
   • Ga altijd onbezorgd op weg
   • Gebruik flex auto’s voor tijdelijke krachten

   Justlease

   Alle services rondom de leaseauto’s zoals onderhoud, vervangend vervoer en reparatie zijn inbegrepen in het leasetarief, oftewel operational lease. Zo rijd je zorgeloos in een zakelijke leaseauto via Justlease.

   Bekijk alle andere leasemaatschappijen in Nederland