Jouw leaseauto is een van de meest kostbare bezittingen van dit moment. Want je weet het maar al te goed. Je maakt er aardig wat kilometers mee op de weg én het is ook nog eens het visitekaartje van het bedrijf. Daarom is het meer dan logisch dat je er graag alles aan doet om je auto in optimale staat te houden. Je kunt daardoor zomaar een extra reparatie in de garage voorkomen en je auto gaat veel langer mee. Hoe je kunt streven naar langdurige motorprestaties, lees je in dit blog.

Check regelmatig of de motorolie van je auto op peil is

Een van de belangrijkste punten van aandacht, is of het oliepeil helemaal in orde is. Zo weet je zeker of je auto nog over voldoende motorolie beschikt. Want heeft je leaseauto een te laag of een te hoog oliepeil? Dat kan leiden tot ernstige gevolgen, zoals schade met hoge kosten als gevolg. Het oliepeil moet dus altijd op het juiste niveau zijn om optimaal te kunnen genieten van veel rijcomfort. Door te kiezen voor motorolie kopen, weet je altijd zeker dat je op ieder gewenst moment de olie van de motor aan kan vullen.

Check ook altijd deze volgende dingen van je leaseauto

Maar wist je dat er ook nog een aantal andere punten van aandacht zijn waarmee je je leaseauto in een optimale staat kunt houden? Het is namelijk ook een goed idee om de bandenspanning, de remvloeistof en de koelvloeistof te controleren. Het zijn een paar kleine checks die relatief weinig tijd in beslag nemen en er gemakkelijk zelf uit te voeren zijn. Zorg er daarom ook altijd voor dat je remvloeistof en koelvloeistof op voorraad hebt liggen in huis, zodat je snel actie kunt ondernemen wanneer dat nodig is.

Ben optimaal voorbereid door de beste motorolie te kopen

Om zeker te zijn van langdurige motorprestaties, is het een slimme stap om alvast de nodige onderhoudsproducten in huis te halen. Belangrijk om te weten, is dat je op zoek gaat naar een product met een viscositeit die aansluit op de specificaties van de motor. Verdiep je daar dus altijd een keer goed in. Heb je meer informatie over kroon oil nodig, klik hier. Je hebt de keuze uit zowel synthetische als conventionele motoroliën van de beste kwaliteit. En dat komt de prestaties van de motor van je leaseauto alleen maar ten goede.