Studenten lease auto: aantrekkelijk autorijden voor studenten

door | aug 25, 2020 | 0 Reacties

aug 25, 2020 | 0 Reacties

Is student lease auto mogelijk en hoe aantrekkelijk is dit? Hoewel veel studenten met het openbaar vervoer rijden is de studententijd vaak ook het moment waarop er tijd wordt besteed aan het halen van een rijbewijs. En wanneer je deze eenmaal op zak hebt is het kopen van een auto niet altijd even financieel aantrekkelijk.

Gelukkig is daar een oplossing voor: private lease student. Als student kun je ook gebruik maken van alle voordelen van leasen. Hoe het werkt, wat de voorwaarden en voordelen zijn lees je hier.

Dit zijn de voordelen en voorwaarden

Auto leasen als student is een aantrekkelijke optie en veel fijner dan het kopen van een auto. Omdat het kopen van een auto niet altijd financieel mogelijk is, is voor een student auto leasen zeker een goed alternatief. Student lease heeft een aantal voordelen ten opzichte van een auto kopen:

  1. Met student lease heb je duidelijk inzicht in de lease auto kosten. Onderhoud, verzekering en wegenbelasting zijn allemaal bij het maandbedrag inbegrepen.
  2. Je hebt niet te maken met onverwachte kosten, zoals rekeningen van de garage; goedkoop auto leasen student is dus zeker een optie.
  3. In plaats van een tweedehands auto rijdt je altijd in een goede, nieuwe auto.

Waar moet je aan voldoen wanneer je een auto wilt leasen? Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan auto leasen student. Op deze manier weet je wanneer jij als student in aanmerking kunt komen voor particulier leasen. Dit zijn de voorwaarden:

  • Je hebt een geldig Nederlands rijbewijs
  • Je hebt een geldig Nederlands paspoort of ID-kaart
  • Je voldoet aan een minimum inkomen

Auto leasen 18 jaar? Het kan!

Hoewel voorheen de regel was dat je vanaf 22 jaar kon leasen, is dat nu veranderd. Je kunt ook met 18 jaar auto leasen. Een auto leasen vanaf 18 jaar is dus goed mogelijk.

Toch is het altijd aan te raden om de minimumleeftijd te controleren bij het vergelijken van diverse leasemaatschappijen. Het is ook goed om meer te weten over het minimum inkomen.

Dit is wat je mee dient te nemen:

  • Bankafschrift
  • Salarisstrook
  • Identiteitsbewijs

Hiermee wordt een kredietcontrole bij BKR gedaan; zo wordt bepaald of je in aanmerking komt voor student lease.

Auto leasen particulier student met studieschuld

Heb je een studieschuld? Dit betekent niet direct dat je geen mogelijkheid hebt om een auto  te leasen.

Hoewel er altijd een BKR-check plaatsvindt, wordt een eventuele studieschuld altijd buiten beschouwing gelaten. Op deze manier is het dus ook met een bestaande studieschuld mogelijk om als student een auto te leasen.

Voldoe je niet aan een van de eerder genoemde voorwaarden? Dan kun je de auto ook laten leasen door iemand anders, bijvoorbeeld je ouders.

Waarom een auto leasen student een goede keuze is

Een auto leasen als student is zeker een aanrader. Niet alleen omdat je op deze manier toch op betaalbare wijze een auto kunt rijden, maar ook omdat je verzekerd bent van een goede auto.

Een tweedehands auto is niet altijd meer in topvorm en hoewel de aanschafkosten misschien laag liggen, heb je altijd te maken met extra kosten, bijvoorbeeld voor reparaties.

Een auto leasen student betekent dat je een nieuwe en goede auto krijgt. Ook het feit dat je een duidelijk inzicht hebt in de kosten is een reden om voor leasen te kiezen.

Vergelijk je opties online

Wil je als student een auto leasen? Dan kun je bij heel veel aanbieders door heel Nederland terecht. Het is in ieder geval altijd aan te raden om je opties te vergelijken.

Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt en dat je kunt profiteren van alle voordelen die private lease voor studenten met zich mee brengt.

[toc]

Bekijk alle private lease merken in Nederland