Auto leasen België: dit zijn je mogelijkheden

door | aug 25, 2020 | 0 Reacties

aug 25, 2020 | 0 Reacties

Natuurlijk heb je in Nederland genoeg mogelijkheden om een auto te leasen, zowel zakelijk als privé. Maar je  kunt ook een auto lease in België als Nederlander. Een auto leasen in België kan veel voordelen met zich meebrengen.

Hier lees je niet alleen meer informatie over leasen in het algemeen, maar ook over het leasen van een auto in het buitenland, bijvoorbeeld in België. Ook ontdek je het voordeel van auto leasen in België en kun je zo een goed overwogen keuze maken.

Goedkoop auto leasen België

Wat kun je verstaan onder het leasen van een auto? In het geval van leasen sluit je als het ware een huurcontract af voor de auto. In deze huurperiode betaal je maandelijks een vast bedrag.

Wat krijg je daarvoor terug? Je hebt altijd een nieuwe auto en daarnaast heb je geen gedoe met extra kosten voor bezoeken aan de garage. Dit valt allemaal onder de service van de leasemaatschappij.

Een ander voordeel van leasen is dat je een veel duidelijker inzicht hebt in de autokosten. Je kunt zowel zakelijk als privé leasen.

Kijken naar het buitenland? Een auto leasen in België als Nederlander hoort bij je mogelijkheden. Waarom is het aantrekkelijk om dit te doen? Je kunt er in ieder geval belastingvoordeel mee behalen.

Wanneer je een berekening laat maken van de leasekosten van een auto leasen België kan het zomaar zijn dat je een voordeel behaald van enkele tientallen tot honderden euro’s, onder andere dankzij het liquiditeitsvoordeel.

De voorwaarden van auto leasen België

Kun je altijd een auto leasen in België? Je hebt te maken met een aantal voorwaarden waar je volgens de wet BPM (Belasting van personenauto’s en motorrijwielen) aan moet voldoen. De voorwaarden luiden als volgt:

  1. Als Nederlander krijg je, op eigen verzoek, de BPM terug die je anders niet zou betalen, wanneer je een auto huurt bij een ondernemer in een ander EU-land met een  huurperiode van maximaal 4 jaar. De BPM zou normaal gesproken bij export weer worden uitgekeerd en deze hoef je nu  niet te betalen.
  2. Aanpassing van de huurperiode dient binnen 1 maand te worden gemeld aan de inspecteur.

België auto leasen: vergelijk je mogelijkheden

Wanneer een auto leasen België je aantrekkelijk lijkt, is het zeker de moeite waard om je mogelijkheden door te nemen. Het kan in ieder geval goed uitpakken wanneer je de juiste aanbieders met elkaar gaat vergelijken.

Vergelijken is altijd aan te raden: op deze manier wordt een auto leasen België nog aantrekkelijker en kun je de beste lease auto kiezen. Wellicht behaal je er nog financieel voordeel mee. Beslis niet te snel maar overweeg altijd je verschillende opties.

[toc]

Bekijk alle private lease merken in Nederland