Lease auto kiezen, waar moet je tegenwoordig op letten in Nederland?

door | mei 12, 2020 | 0 Reacties

mei 12, 2020 | 0 Reacties

Een lease auto kiezen kan een lastige opgave zijn. U wilt natuurlijk in een auto gaan rijden die goed bij u en uw behoeften past, maar u wilt ook zo voordelig mogelijk uit zijn. Dat is vanzelfsprekend. De eerste keuze die u zal moeten maken is de keuze voor een leasevorm. Daarna kunt u gericht de lease auto kiezen.

Een lease auto kiezen bij short lease

Short lease is flexibel leasen voor een kortere periode. In de meeste gevallen gaat u een leasecontract aan van minimaal een jaar. Bij short lease zijn er mogelijkheden om korter dan een jaar te leasen. Dit is ideaal wanneer u uitsluitend een lease auto nodig heeft voor een bepaald project bijvoorbeeld.

De leasetarieven liggen voor short lease wel iets hoger dan gemiddeld. In de regel is het zo dat de maandtermijn steeds lager wordt naar mate u langer leaset. Als u een lease auto gaat kiezen voor short lease, dan is de keuze aan merken en typen auto’s ook wat beperkter dan bij andere leasevormen.

Een lease auto kiezen bij occasion lease

Occasion lease is een leasevorm waarbij u gebruik gaat maken van een auto die niet meer volledig nieuw is. Een lease auto kiezen bij occasion lease betekent dus eigenlijk een keuze maken uit tweedehands auto’s die voor lease worden aangeboden.

Het voordeel hiervan is wel dat er een enorme keuze aan auto’s is. Het is zeker niet zo dat het gaat om oudere auto’s van mindere kwaliteit. U kunt namelijk uitsluitend voor een lease auto kiezen die jonger dan drie jaar is. Daarnaast zijn de auto’s van goede kwaliteit en optimaal betrouwbaar. Deze worden dan ook technisch gecheckt. De kilometerstand is ook relatief laag bij deze gebruikte auto’s.

Een lease auto kiezen bij operational lease

Operational lease is de meest populaire leasevorm voor bedrijven. De auto komt niet op de balans te staan, omdat deze op naam van LeasePlan blijft staan. Dit betekent ook dat de leasemaatschappij de grootste risico’s draagt. Een lease auto kiezen bij operational lease gaat uiteraard vooral op basis van wat er zakelijk nodig is.

Naast de reguliere personenauto’s zijn er ook bestelauto’s te leasen. Zo kunt u altijd een lease auto kiezen die goed bij uw onderneming past, of u deze nu wilt gebruiken om naar bouwprojecten te rijden of om zakelijke meetings te bezoeken.

Een lease auto kiezen bij private lease

Private lease is de leasevorm voor particulieren. In vergelijking tot operational lease of occasion lease is het aanbod auto’s iets minder breed, maar u heeft zeker nog voldoende keuze. U kunt een lease auto kiezen van de meest uiteenlopende bekende merken die garant staat voor een optimale kwaliteit. U betaalt een vaste maandprijs en hoeft uitsluitend de brandstof zelf te betalen.

U laten adviseren

Een lease auto kiezen is niet altijd gemakkelijk. Wellicht wilt u zich laten adviseren, zodat u zeker bent dat u de juiste keuze maakt. LeasePlan is er om u vrijblijvend van persoonlijk advies te voorzien.

[toc]

Bekijk alle private lease merken in Nederland