Een auto leasen Duitsland: is het mogelijk?

door | aug 25, 2020 | 0 Reacties

aug 25, 2020 | 0 Reacties

Misschien denk je erover om een auto te gaan leasen. Je hebt dan veel mogelijkheden in Nederland, maar wist je ook dat een auto leasen in Duitsland ook een optie is?

Een auto leasen heeft hoe dan ook een groot aantal voordelen. Zo heb je onder andere altijd duidelijk inzicht in je autokosten en rijd je altijd een nieuwe auto.

Het kan zeker een aanrader zijn om te kiezen voor auto leasen Duitsland. Waarom is een auto leasen in het buitenland slim, wat kan het je opleveren en hoe kun je dit zelf snel regelen? Dat lees je hier!

Voordelen en voorwaarden van auto leasen Duitsland

Als Nederlander auto leasen in Duitsland, wat zijn dan je mogelijkheden? Het is in dit geval handig om te weten hoe leasen precies werkt. Wanneer jij je auto gaat leasen sluit je in principe een huurcontract af voor de auto.

Jij kunt een nieuwe auto rijden in ruil voor een vast maandelijks bedrag. Je betaalt zelf de benzinekosten en overige kosten die hierbij komen kijken.

Verder hoef je je niet te bekommeren om garagerekeningen. Deze neemt de leasemaatschappij voor zijn rekening. Het kan dus een goed idee zijn om hiervoor te kiezen.

Zo werkt het niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen zoals België en Duitsland. Een auto leasen uit Duitsland is dus ook betrekkelijk gemakkelijk te regelen. Welke regels komen hierbij kijken? In 2012 werd er een wet opgenomen met voorwaarden bij huren of leasen in het buitenland. Zo weet je precies wat de voorwaarden van leasen in Duitsland zijn:

  1. Huur je als Nederlander een auto bij een ondernemer in een ander EU-land (in dit geval Duitsland) en is de huurperiode maximaal 4 jaar? Dan krijg je als Nederlander op verzoek de BPM (Belasting van personenauto’s en motorrijwielen) terug.
  2. Wordt de huurperiode aangepast? Dan dient dit binnen 1 maand schriftelijk te worden gemeld bij de inspecteur.

De werking van een auto leasen in Duitsland

Auto leasen Duitsland, hoe werkt dat precies? Het kan in ieder geval een goede stap zijn, omdat het aanbod in het buitenland vaak veel groter is.

In een land als Duitsland heb je keuze uit heel veel goede en grote automerken. Het is mogelijk om zowel zakelijk als privé een auto in het buitenland te leasen. Je kunt dan ook terecht bij een van de vele Duitse autodealers voor het afsluiten van een leasecontract.

Een mogelijkheid is het rijden van een auto met een buitenlands kenteken in Nederland. Je hebt ook de mogelijkheid om de auto vanuit Duitsland te laten importeren met een Nederlands kenteken.

Goedkoop auto leasen Duitsland? Vergelijk je opties

Wat bij een privé auto leasen in Duitsland altijd een aanrader is, is het vergelijken van je opties. Waarom is dit slim? Je kunt wel voor de eerst en de beste aanbieder kiezen, maar wellicht vind je elders een veel betere deal.

Wanneer je een berekening laat maken van de leasekosten kun je tientallen tot honderden euro’s voordeel behalen door het liquiditeitsvoordeel.

Een privé auto leasen in Duitsland kan op deze manier heel voordelig zijn. Daar kun jij volop van profiteren: vergelijk je opties en sluit een voordelig contract af.

Hier vind je de juiste hulp bij het vergelijken van buitenlandse leasemaatschappijen: zo maak je de beste keuze!

 

[toc]

Bekijk alle private lease merken in Nederland