Een luxe auto leasen? Zo wordt het betaalbaar

door | aug 25, 2020 | 0 Reacties

aug 25, 2020 | 0 Reacties

Klinkt het jou wel aantrekkelijk om een mercedes, BMW of andere auto uit het luxe segment te rijden? Dat is dankzij leasen goed mogelijk.

Een luxe auto leasen is een opkomende trend en stelt jou in staat om een dure auto te rijden. Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de auto. In ruil voor dit bedrag heb jij de mogelijkheid om voor een afgesproken periode gebruik te maken van een luxe auto.

Maar hoe werkt dit leasen precies en is een luxe auto leasen privé en zakelijk mogelijk?

De populariteit van private lease geldt ook voor duurdere auto’s

Private lease in het algemeen is bezig met een opmars. Er heerst een trend onder consumenten waarbij duidelijk wordt dat zij liever minder geld betalen voor het bezit van de auto. Puur het gebruik van de auto wint aan populariteit en in dit opzicht is private lease een perfecte oplossing. Liggen de gemiddelde kosten voor een auto maandelijks rond de €700, is dit bij private lease vaak veel lager. Deze gemiddelde auto lease kosten komen vaak voort uit de volgende zaken:

  • Maandelijkse aflossing ( bij financiering van een externe partij);
  • Onderhoud
  • Verzekering
  • Benzine

Waar in het verleden nog vooral de meer compacte auto’s werden ingezet voor private lease, is nu te zien dat ook luxe auto’s steeds meer worden geleased. Een dure lease auto aanschaffen komt de afgelopen tijd steeds vaker voor.

Het gebruik van de auto wordt belangrijker dan het bezit ervan; mensen willen daarnaast graag in een luxe auto rijden. De verwachting is ook dat het percentage van private lease van luxe auto’s toe zal nemen.

Dit zijn je opties in het luxe segment

Heb je interesse in het leasen van een luxe auto? Je hebt hierbij veel verschillende mogelijkheden.

Het is bij veel leasemaatschappijen mogelijk om zelf een contract samen te stellen, waaronder de contractduur en het model van de auto.

Een luxe auto leasen wordt net zo makkelijk als het leasen van een minder dure auto.

Auto leasen luxe: de voordelen

Een auto leasen heeft veel voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. Vooral wanneer je voor een luxe auto wilt gaan. Het is dan veel aantrekkelijker om te kiezen voor private lease. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een luxe auto leasen?

  1. Minder risico: je betaalt maandelijks een vast bedrag waar alles bij inbegrepen zit;
  2. Duidelijk inzicht: je hebt een overzicht van je vaste autokosten;
  3. Goedkoper: het leasen van een luxe auto is goedkoper dan wanneer je een auto uit het duurdere segment koopt;
  4. Restwaarde gegarandeerd: zo voorkom je dat je onnodig teveel betaalt wanneer de waarde van je auto daalt.

Zakelijk en privé luxe auto leasen

Een luxe auto kun je niet alleen privé leasen, maar ook zakelijk. Ben je voor je werk  regelmatig onderweg naar klanten? Dan kan het zeker een aanrader zijn om een luxe auto te leasen.

Hiermee is je auto een visitekaartje van je bedrijf: je straalt hiermee echt iets uit. Daarnaast is het ook prettig om te weten dat je een nieuwe en goede auto rijdt die goed verzekerd is.

Een tweedehands of minder nieuwe auto krijgt sneller te maken met mankementen. Je doet er dus goed aan om te kiezen voor private lease.

Je kunt door heel Nederland terecht bij leasemaatschappijen wanneer je een luxe auto wilt leasen. Het is aan jou om te bepalen waar jouw auto wilt leasen. Het is dan ook aan te raden om te verschillende maatschappijen met elkaar te vergelijken. Vooral wanneer het gaat om een luxe  auto leasen is het wel zo prettig dat je niet voor verrassingen komt te staan en dat je precies weet waar je voor betaalt.

Gelukkig kun je hier terecht voor het vergelijken van je mogelijkheden. Vergelijken zorgt ervoor dat je altijd de juiste lease auto keuze voor jezelf maakt en dus lang kunt genieten en profiteren van een goede en luxe lease auto.

[toc]

Bekijk alle private lease merken in Nederland