Hoe aantrekkelijk is een taxi leasen?

door | aug 25, 2020 | 0 Reacties

aug 25, 2020 | 0 Reacties

Wanneer je als taxichauffeur aan de slag wilt kun je er voor kiezen om je bij een taxibedrijf aan te sluiten. In dit geval krijg je een auto van de zaak. Maar wanneer je als zzp’er aan de slag gaat is het ook mogelijk om een taxi te leasen.

Taxi leasing is een slimme manier om een auto te regelen waarmee je jouw taxibedrijf opstart. Je kunt op deze manier zelf bepalen in welke auto je gaat rijden.

Een taxi leasen heeft daarnaast nog meer voordelen. Zo kan een taxi leasen met BKR gewoon mogelijk zijn.

De voordelen van een taxi leasen

Taxi leasing, wat houdt dit precies in? Met een rijbewijs, een bankrekeningnummer en een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is het al mogelijk om taxichauffeur te worden. Een lease taxi aanschaffen is op basis van de bovenstaande documenten en een aanmelding bij een taxipartner ook heel makkelijk te regelen. Je huurt als het ware een auto voor een vast bedrag per maand. Deze auto kun jij gebruiken voor jouw taxibedrijf.

Auto lease voor taxi is om een aantal redenen een aantrekkelijke keuze. Hier vind je de voordelen:

  1. Je kunt een auto kopen zonder dat je deze in één keer moet betalen;
  2. Een taxi lease is vaak fiscaal voordelig. Je hebt te maken met renteaftrek, btw-teruggaaf en investeringsaftrek;
  3. Je bent vanaf het eerste moment eigenaar van de auto
  4. De vaste maandelijkse lease autokosten geven jou als ondernemer een duidelijk inzicht

Zo kun jij een taxi leasen

Hoe kun je een taxi auto leasen? Dit is betrekkelijk eenvoudig om te regelen. Het begint allemaal bij een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Op het moment dat je jouw eigen bedrijf als taxichauffeur hebt, kom je ook in aanmerking voor taxi leasing.

Je kunt bij diverse aanbieders het aanbod van auto’s bekijken. Zit er iets bij naar jouw wensen? Dan kun je vervolgens een contract afsluiten voor het leasen van de taxi.

Het tarief dat jij maandelijks betaalt wordt berekent op basis van het aantal kilometers dat jij gemiddeld per week gaat rijden. Je betaalt wat je rijdt; dit voorkomt vervelende verrassingen

Auto leasen voor taxi met BKR

Kun je een taxi leasen wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt? Het komt veel voor dat aanbieders er strenge acceptatiecriteria op na houden.

Zo kan het voorkomen dat je jouw jaarcijfers moet aanleveren. Hiermee wordt bepaald of een onderneming kredietwaardig genoeg is om de maandelijkse lasten van de taxi leasing te kunnen voldoen.

Het is niet altijd nodig om jaarcijfers aan te leveren: je kunt bij verschillende aanbieders een vrijblijvende aanvraag doen. De kans is groot dat je, ook met een negatieve BKR, een taxi kunt gaan leasen.

Taxi leasen zzp: dit zijn je voordelen

Een van de voordelen als zzp’er is dan ook dat je vaak geaccepteerd wordt zonder jaarcijfers. Vooral wanneer je jouw onderneming net begint is het lastig om iets te kunnen aanleveren. Je beschikt vaak over minder kapitaal wanneer je in de beginfase van je onderneming zit.

Maar zonder een auto kun je niet; en daarom wordt taxi leasing voor starters makkelijker gemaakt. Het komt vaak wel voor dat je te maken krijgt met een aanbetaling om wat zekerheid te creëren.

Het is dus niet zo dat je als zzp’er weinig mogelijkheid hebt om je onderneming op te starten. Integendeel: bij veel leasemaatschappijen zijn er genoeg mogelijkheden.

Vergelijk het aanbod van auto leasen taxi

Taxi leasing is een goede lease auto keuze wanneer je graag een bedrijf wilt starten als taxichauffeur.

Toch is het altijd aan te raden om je opties goed te vergelijken. Hier kun je het grote aanbod van leasemaatschappijen met elkaar vergelijken. Zo ben je verzekerd van de juiste keuze, zowel op de korte als lange termijn.

De diverse maatschappijen hebben diverse regelingen en kosten: je kunt deze maatschappijen op allerlei zaken vergelijken. Op deze manier zul je nooit onnodig teveel betalen.

[toc]

Bekijk alle private lease merken in Nederland