Bedrijfswagen leasen, waar moet je allemaal op letten als je begint?

jun 18, 2018 | Auto Leasen

Bedrijfswagen Lease vergelijken in 2019

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 12 tot 14 weken

Maandelijkse prijs 

€ 454

Innovatief & duurzame aanbieder

Mogelijkheid tot Mobility Card Athlon

✓ Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Afhankelijk van voorraad

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 350

Altijd inclusief verzekeringen

Altijd perfect onderhoud

Keurmerk Private Lease

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Alles in 1

Ja, alleen tanken

Aankomst auto

Binnen 3 tot 4 weken

Maandelijkse prijs 

Al vanaf € 232

Ook elektrische auto's beschikbaar

Adverteren voor mijndomein mogelijk

✓ Keurmerk Private Lease

Deze vergelijking is tot stand gekomen met de volgende gegevens: Volkswagen Golf 5 deurs - Kilometers: 10.000 - Looptijd: 48 maanden - Incl BTW

jun 18, 2018 | Auto Leasen

Een bedrijfswagen leasen is in veel gevallen een goede keuze. U kunt een bedrijfswagen leasen voor korte tijd, maar ook voor langere periode. Hierdoor zijn er goede opties voor wanneer u slechts ten tijde van ene bepaald project een goede bedrijfswagen nodig hebt, maar ook voor wanneer u dagelijks gebruik wilt maken van professioneel vervoer. Bij LeasePlan kunt u diverse soorten bedrijfswagens leasen, van bestelauto’s tot luxe auto’s van diverse merken.

Ook voor meerdere bedrijfswagens

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om meerdere bedrijfswagens te leasen. Voor veel bedrijven is het financieel aantrekkelijker om te leasen. Gaat u bijvoorbeeld een bedrijf starten met meerdere medewerkers die afzonderlijk van elkaar op pad moeten kunnen naar klanten of klussen? Als starter heeft u niet altijd het vermogen om meerdere bedrijfswagens te kopen. Het zijn immers kostbare voertuigen. Daarnaast heeft u dan ook direct te maken met afschrijving en dit is een aanzienlijke kostenpost.

Dan hebben we het nog niet over het nodige onderhoud aan de bedrijfswagens en eventuele kosten voor reparatie, ruitschadeherstel en algemeen schadeherstel. In dit geval kan het financieel zeker voordeliger zijn om de bedrijfswagens te leasen. U heeft de keuze uit meerdere soorten bedrijfswagens, waardoor u deze gemakkelijk aan kunt passen aan de persoonlijke en bedrijf gerelateerde behoeften.

Operational lease

Verreweg de meeste bedrijven kiezen voor operational lease. Dit is dan ook de leasevorm die het meest voordeel oplevert voor ondernemingen. Een bedrijfswagen leasen middels operational lease betekent dat de bedrijfswagen eigendom van de leasemaatschappij blijft. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat het voertuig niet meegenomen hoeft te worden in het opmaken van de balans. Een ander voordeel is wel dat de meeste risico’s gedragen worden door de leasemaatschappij en niet door de onderneming. Er hoeft geen aparte administratie te worden gevoerd voor de bedrijfswagens, waardoor hier aanzienlijk tijd op kan worden bespaard. Er bestaat geen risico wanneer het gaat om onverwachte uitgaven of om een restwaarde. U betaalt een vast bedrag per maand wanneer u besluit een bedrijfswagen te leasen. U weet hierdoor altijd precies waar u aan toe bent.

Voor lange of korte termijn

Een bedrijfswagen leasen kan voor korte of lange periode bij LeasePlan. Komt het bijvoorbeeld slechts een aantal keren per vijf jaar voor dat u een bedrijfswagen nodig heeft om op locatie te kunnen werken? Dan is het zeker financieel voordeliger om voor deze kortere perioden een bedrijfswagen te leasen dan dat u er één aanschaft. U kunt het voertuig na afronding van het project op locatie weer inleveren. Echter, komt het veel vaker voor dat u een bedrijfswagen nodig heeft, of misschien zelfs wel dagelijks? Dan is het voordeliger om een bedrijfswagen te leasen voor de langere termijn. U sluit hiervoor ook eenvoudig een overeenkomst af. Hoe langer de leaseovereenkomst duurt, hoe voordeliger het dagtarief is. Hier kunt u dus uw voordeel mee doen, door te kiezen voor operational lease voor de langere termijn.

Wanneer u ook privé rijdt

Natuurlijk komt het wel eens voor dat u privé een ritje moet maken met de bedrijfswagen. Wanneer u besluit een bedrijfswagen te leasen met operational lease, dan zijn enkele ritjes per jaar niet erg. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat u niet meer dan 500 kilometer privé rijdt met de bedrijfswagen. U mag er wel meer kilometers privé mee rijden, maar in dat geval moet u wel bijtelling gaan betalen.

Altijd de juiste optie

Een bedrijfswagen leasen kan de juiste keuze zijn, bijvoorbeeld om voortdurend te profiteren van een betrouwbare wagen of omdat het financieel gezien gewoonweg voordeliger is dan het aanschaffen van een bedrijfswagen. LeasePlan kan u uiteraard vrijblijvend adviseren bij het maken van een keuze.

Steeds meer kiezen voor een private lease

Een puike auto willen hebben, maar daar niet het geld voor hebben voor de aanschaf? Tijd dat de mogelijkheden die een private lease allemaal te bieden heeft worden bekeken. Het zal daarbij gelijk opvallen, dat je voor een klein vast maandelijks bedrag, al meteen rond...

Mag je met je leaseauto niet naar het buitenland?

Een lease auto kun je zien als een huurauto. De auto wordt ter beschikking gesteld door een leasemaatschappij en maandelijks betaal je dan een bepaald bedrag. De auto komt niet op jouw naam te staan, maar blijft op naam van de leasemaatschappij. De voordelen van een...

Laatst geüpdatet