Stap 1)Kies je merk

Financial lease

Het leasen van een auto kan terecht beschouwd worden als de snelste manier om aan een auto in perfecte staat (vaak nog splinternieuw) te komen, waarbij er niet gelijk met een groot bedrag op tafel moet worden gekomen. Het is een aantrekkelijke optie welke door zowel particulieren alsook bedrijven flink wordt benut. Er zijn bovendien ook nog verschillende leasemogelijkheden beschikbaar en draagt dat ook flink bij aan de populariteit van een auto leasen.

Gebruik het ook om over een eigen auto te beschikken

Het tegenargument die altijd gebruikt wordt voor het leasen van een auto, is dat het wel nooit jouw eigendom zal worden en het wel zonde is om elke maand zo een groot bedrag kwijt te zijn aan het betalen van de lease. Zo zwart-wit moet het leasen echter niet bekeken worden omdat er aan deze maandelijkse verplichting veel voordelen verbonden zijn. Zo zal het onderhoud volledig de verantwoordelijkheid zijn van de leasemaatschappij en geldt dat ook voor reparaties. Die moeten echter niet het gevolg zijn van onverantwoord rijgedrag van de leasenemer. De auto blijft namelijk nog altijd in het bezit van de leasemaatschappij en kan die dus met strenge voorwaarden op tafel komen. Er is gelukkig wel een optie om voor een leasemogelijkheid te kiezen waar je veel meer te zeggen mag hebben. Je bent er in principe al de eigenaar van (op papier echter nog niet) en vallen ook alle verantwoordelijkheden daaronder.

Een financial lease auto geeft jou meer zeggenschap

Een aparte vorm van auto leasen is die waarbij het eigenaarschap na afloop van het leasecontract in handen komt van de leasenemer. Een financial lease heet dat en vertoont het veel kenmerken met de aanschaf van een auto middels een financieringsmodel. Bij zo een financial lease is er echter geen aanbetaling nodig en is de procedure om aan een auto te komen gewoonlijk ook sneller. Je kunt net als bij elke andere vorm van leasen ook gewoon kiezen uit de collectie auto’s van de maatschappij en zijn er soms ook occasions beschikbaar. Deze laatste mogelijkheid is voordelig omdat het leasebedrag lager uitvalt.

De financial auto kosten dienen echter altijd op een rijtje te worden gezet omdat dat nogal op kan lopen.je bent immers bezig een auto aan te schaffen onder afwijkende voorwaarden. De leasemaatschappij moet daarbij nog altijd een winst maken en ook haar operationele kosten uit de betalingen zien te halen. Allemaal dient in de maandelijkse betalingen verwerkt te worden en is het voordeel wel dat die gedurende de hele periode constant blijven.

Je hebt ook meer verantwoordelijkheden over de auto

Bij een auto financial lease ligt de verantwoordelijkheid van het onderhoud en reparaties geheel bij de leasenemer. Dat is wel een groot verschil met de overige leasesoorten en dienen die kosten ook meegenomen te worden bij de maandelijkse betalingen. Het is echter mogelijk om de betalingen omlaag te krijgen door bij het aangaan van het contract een aanbetaling te verrichten (bij sommige leasemaatschappijen kan zelfs de oude auto ingeruild worden). ook met het leasen van een occasion gaan de kosten flink omlaag. De maandelijkse betalingen zijn echter voor een deel waardevast omdat de auto op jouw overgeschreven zal worden na verloop van het huurcontract en je daarna de vrijheid hebt om het te verkopen. Omdat de betalingen verspreidt zijn over een lange periode, zijn de maandelijkse aflossingen echter altijd aan de lage kant. Voor bedrijven is een financial lease zakelijk ook aantrekkelijk omdat de waarde van zo een auto tot het bedrijfsvermogen gerekend kan worden en er zo gelijk gewerkt kan worden aan een eigen wagenpark.

Met alle voordelen die een financial lease biedt is het belangrijk om eerst een vergelijking te maken tussen alle aanbiedingen van de leasemaatschappijen. Wie het slim aanpakt kan dan zo een leasecontract voordelig afsluiten.

Bekijk dus altijd gerust alle mogelijkheden die zo een financial lease biedt en neem daarbij ook alle kosten mee die daar aan verbonden zijn. met het totaal kostenplaatje in handen kan er dan een weloverwogen besluit worden genomen. Sommige leasemaatschappijen bieden ook de mogelijkheid om aan het eind van het leasecontract een afkoopbedrag te betalen en wordt deze optie aangeboden om de maandelijkse betalingen omlaag te krijgen. met alle aangeboden mogelijkheden, van het kunnen plegen van een aanbetaling tot aan het kunnen kiezen uit een occasion en het betalen van een afkoopbedrag, is het voor een ieder of elk bedrijf mogelijk om een voordelige financial lease af te sluiten.

Laatst geüpdatet op