Tegenwoordig zijn er diverse gratis navigatie-apps beschikbaar die je helpen om veilig en snel aan te komen op jouw gewenste bestemming. Of je nu veel of weinig achter het stuur van jouw private lease auto zit, het is praktisch om een goede navigatie-app op je smartphone te hebben. Dit zijn de drie beste navigatie-apps voor binnen- en buitenland.

Google Maps

Google Maps is één van de meest gebruikte navigatie-apps ter wereld. Je kunt met deze app niet alleen je route met de auto berekenen, maar ook werkt de app goed als je met het openbaar vervoer, de fiets of te voet ergens naartoe gaat. De app werkt zeer gebruiksvriendelijk. Zo kun je diverse locaties opslaan om snel je woon- en werklocatie te selecteren. De kaartendienst wordt vaak bijgewerkt met nieuwe praktische functies. Zo wordt het aangegeven als er een flitser langs de weg staat en zie je de maximale snelheid in beeld staan. Met Google Maps vind je ook gemakkelijk restaurants en activiteiten bij jou in de buurt. Navigatie-apps verbruiken veel data wanneer je de kaarten niet van tevoren download. Een sim only onbeperkt internet is aan te raden. Zo weet je zeker dat je niet over de datalimiet heen gaat.

Flitsmeister

Flitsmeister wijst je niet alleen de weg, maar zorgt er ook voor dat jij geen boetes rijdt. Flitsers, snelheidscontroles en andere verkeerssituaties worden snel doorgegeven door andere gebruikers, waardoor je onderweg op de hoogte wordt gehouden van wat er zich op de weg afspeelt. Een bijkomend voordeel van Flitsmeister is de ingebouwde parkeerfunctie, zodat je bij aankomst op je bestemming direct een parkeeractie kunt activeren. In heel Europa kun je met Flitsmeister je route plannen en incidenten melden. De app zorgt voor een melding van waar de vaste flitspalen staan. In sommige landen is er speciale wet- en regelgeving met betrekking tot het gebruik van de app en soortgelijke apps.

Sygic

Sygic is in Nederland nog niet zo bekend, maar deze offline navigatie-app heeft wereldwijd meer dan 200 miljoen gebruikers. Voordat je op pad gaat moet je de gewenste kaarten eerst downloaden. De app heeft talloze functies, waarvan veel pas beschikbaar zijn wanneer je deze in de app hebt aangeschaft. Zo kun je bijvoorbeeld een heads-up display activeren, waarmee de route op je voorruit geprojecteerd wordt. Met de Real View-functie projecteert Sygic de navigatie op de weg via augmented reality. Via het scherm van je smartphone zie je dan waar je moet afslaan. De app geeft ook suggesties voor goedkope parkeerplaatsen in de buurt.